NRK Meny
Normal

Derfor smilte Petter Northug etter sprintfiaskoen

VAL DI FIEMME (NRK.no): Petter Northug smilte og var glad selv om lagsprinten i VM ble en totalfiasko. For lillebror Tomas var det nemlig en stor dag.

Petter Northug etter lagsprinten i Val di Fiemme

Det ble en ny nedtur i VM, men Petter Northug gleder seg over lillebror Tomas.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Det skulle bli VMs første gull for Petter Northug. Men makker Pål Golberg kollapset totalt i semifinalen i VM-lagsprinten i Val di Fiemme, og Northug ble tilskuer til finalen.

LES OGSÅ: – Plutselig var det helt mørkt
LES OGSÅ: – Ikke kult å være den som ødelegger

Petter Northug

Petter Northug smilte i intervjuet med NRK etter at han og Pål Golberg røk ut av lagsprinten.

Foto: NRK
Tomas Northug

Tomas Northug under årets NM.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Likevel virket han glad og fornøyd da han møtte pressen. Og det hadde sin forklaring. Lillebror Tomas hadde nemlig sin aller største dag i skiløypa – og sikret sammenlagtseieren i skandinavisk cup.

– Dagens mann

Det betyr at mellomstemann i brødreflokken Northug har friplass i verdenscupen helt fra til jul.

– Det er derfor jeg er glad, gliser Petter Northug til NRK.no.

– Har du rukket å gratulere ham?

– Nei, men jeg skal ringe ham etterpå. Tomas er dagens mann, uten tvil.

– Utrolig sterkt

Han fikk nyheten av manager Lars Gilleberg før start søndag.

– Jeg har trent veldig mye med Tomas. Han har slitt mye og vært mye syk. Det er ikke mange som skjønner det, men det er utrolig sterkt å vinne skandinavisk cup. Han har vunnet tre sprinter på rad i den cupen og har sikret seg friplass i verdenscupen fram til jul, poengterer Northug, som selv har vunnet skandinavisk cup.

– Vi som har gått skandinavisk cup og kjenner nivået der, vet hvor kort vei det er opp. Så det er imponerende, det Tomas har gjort, sier Petter Northug.

Støtter Golberg

Viktigere enn å gratulere lillebror, var det imidlertid å trøste Pål Golberg søndag ettermiddag.

– Akkurat nå har jeg mest lyst til å prate med Pål. Jeg vet hvordan den er, følelsen han sitter med nå, sier Northug, som vet hva han skal si:

– At han får flere sjanser. Han har hatt en bra sesong, han ble norgesmester, var i finale her og han lærer mye. Han kommer sterkere tilbake.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale