NRK Meny
Normal

Northug: Fotlenkesoning etter sesongen

Petter Northug har fått soningsutsettelse og slipper å sone promilledommen under ski-VM.

Petter Northug jr.

Petter Northug slipper å sone sin promilledom før skisesongen er over

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Egentlig skulle ha begynt soningen av sine 50 dager i februar. men han har søkt og fått innvilget utsettelse, skriver Adresseavisen .

Nå er det klart at han skal sone med fotlenke, og at det skjer etter at skisesongen er over. Det betyr at Petter Northug kan fortsette oppladningen til VM, og at han kan fullføre sesongen som planlagt.

– Vi har søkt om fotlenkesoning, og det er innvilget. Når det gjelder soningstidspunkt, så er ikke VM eller resten av sesongen i fare, sier manager Are Sørum Langås til avisa.

Han vil ikke si noe detaljert om når soningen skal finne sted.

Det var i oktober Northug-dommen falt, men både Northug selv og støtteapparatet har vært tause om soningstidspunktet .

Friomsorgsleder Tore Råen sier at Northug ikke har fått spesialbehandling.

– Vi har søkt om fotlenkesoning og det er innvilget. Når det gjelder soningstidspunkt, er ikke VM eller resten av sesongen i fare, sier han til Adresseavisen.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal