NRK Meny
Normal

Northug signerte avtale med Coop

Langrennsstjernen Petter Northug bekrefter at han vil samarbeide med matvaregiganten Coop.

Nor

Petter Northug (t.h.) bekreftet på en pressekonferanse 13. mai at han ikke vil samarbeide med landslaget og langrennssjef Åge Skinstad frem til sesongstart.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Coop

Her har Petter Northug (t.v.) og Coops administrerende direktør Svein Fanebust nettopp signert avtalen.

Foto: Kristini Paus / Coop

Da Northug 13 . mai offentliggjorde at han vil stå utenfor landslaget frem til sesongstart, var han svært ordknapp om sine nye samarbeidspartnere.

 • Se pressekonferansen direkte på NRK.no fra klokken 15.00!

Det har imidlertid vært spekulert i lang tid om et samarbeid mellom langrennsstjernen og Coop, og onsdag kom bekreftelsen:

Northug og Coops administrerende direktør Svein Fanebust signerte samarbeidsavtalen 03.30 natt til onsdag, ifølge en pressemelding.

Partene vil ha felles pressekonferanse i Trondheim onsdag klokka 15.00.

Kan tjene flere titalls millioner

Da vil Northug også informere om sitt nye treningsopplegg og støtteapparat utenfor landslaget.

TV 2 har tidligere meldt at Coop er villige til å bla opp flere millioner til langrennsstjernen.

Etter det NRK.no erfarer var det i forrige uke planer om at avtalen får en varighet på mellom fire og ti år, og at den kan bli verdt opp mot 20 millioner kroner i året.

Sponsorkonflikt

Coop ønsker trolig å bruke Northug til å utvikle egne merkevarer. Det kan føre til en sponsorkonflikt med SPAR, som er én av hovedsponsorene til Norges Skiforbund.

Selv om Northug forplikter seg til Coop, vil langrennsstjernen representere forbundets sponsorer i verdenscupen og mesterskap.

Martin Munthe-Kaas, markedssjef i SPAR, ønsket ikke å kommentere om et Coop-samarbeid påvirker deres sponsing av skiforbundet.

– SPAR er stolt sponsor av skilandslaget og deres flotte utøvere. Utover det har vi ingen kommentar, sa Munthe-Kaas til NRK.no.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal