Northug signerte avtale med Coop

Langrennsstjernen Petter Northug bekrefter at han vil samarbeide med matvaregiganten Coop.

Nor

Petter Northug (t.h.) bekreftet på en pressekonferanse 13. mai at han ikke vil samarbeide med landslaget og langrennssjef Åge Skinstad frem til sesongstart.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Coop

Her har Petter Northug (t.v.) og Coops administrerende direktør Svein Fanebust nettopp signert avtalen.

Foto: Kristini Paus / Coop

Da Northug 13 . mai offentliggjorde at han vil stå utenfor landslaget frem til sesongstart, var han svært ordknapp om sine nye samarbeidspartnere.

 • Se pressekonferansen direkte på NRK.no fra klokken 15.00!

Det har imidlertid vært spekulert i lang tid om et samarbeid mellom langrennsstjernen og Coop, og onsdag kom bekreftelsen:

Northug og Coops administrerende direktør Svein Fanebust signerte samarbeidsavtalen 03.30 natt til onsdag, ifølge en pressemelding.

Partene vil ha felles pressekonferanse i Trondheim onsdag klokka 15.00.

Kan tjene flere titalls millioner

Da vil Northug også informere om sitt nye treningsopplegg og støtteapparat utenfor landslaget.

TV 2 har tidligere meldt at Coop er villige til å bla opp flere millioner til langrennsstjernen.

Etter det NRK.no erfarer var det i forrige uke planer om at avtalen får en varighet på mellom fire og ti år, og at den kan bli verdt opp mot 20 millioner kroner i året.

Sponsorkonflikt

Coop ønsker trolig å bruke Northug til å utvikle egne merkevarer. Det kan føre til en sponsorkonflikt med SPAR, som er én av hovedsponsorene til Norges Skiforbund.

Selv om Northug forplikter seg til Coop, vil langrennsstjernen representere forbundets sponsorer i verdenscupen og mesterskap.

Martin Munthe-Kaas, markedssjef i SPAR, ønsket ikke å kommentere om et Coop-samarbeid påvirker deres sponsing av skiforbundet.

– SPAR er stolt sponsor av skilandslaget og deres flotte utøvere. Utover det har vi ingen kommentar, sa Munthe-Kaas til NRK.no.

Siste nytt

 • Svak opning av Hovland i California

  Viktor Hovland ligg på ein delt 51.-plass etter første runde av PGA-turningen i California. Hovland brukte 71 slag for å fullføre runden og ligg dermed 1 under par i turneringa. Nordmannen har sju slag opp til førstemann Sebastián Muñoz (64 slag).

  Xander Schauffele og Viktor Hovland
  Foto: Chase Stevens / AP
 • Sterk engelsk kveld

  Dei engelske laga i europaligaen i kveld vann sine kampar. Torrtenham banka austerrikske LASK 3-0, Leicester slo Zoya frå Ukraina med same siffer.

  Arsenal, i Molde si gruppe, sleit mot Rapid Wien, men vann 2-1 til slutt.

  Også skotske Rangers opna bra, med 2-0 borte over Standard Liege.

  Gareth Bale
  Foto: Daniel Leal-olivas / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal