NRK Meny
Normal

– Ekstremt viktig at Northug har funnet de riktige hjelperne

Petter Northug forteller i dag trolig hvordan han, for første gang uten hjelp av landslaget, skal forberede seg til OL. NRKs langrennsekspert håper langrennskongen har funnet gode nok hjelpere.

northug

Det store spørsmålet er hvem Petter Northug har fått med seg i sitt nye privatlag. Trolig vil han lette på sløret under en pressekonferanse i Trondheim tirsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Perioden han går inn i nå, oppkjøringen frem til sesongstart, er den aller viktigste for langrennsløpere. Det er i den hele grunnlaget legges, sier tidligere landslagstrener og NRKs langrennsekspert Carl Henning Gran.

Carl-Henning Gran

NRKs langrennsekspert Carl Henning Gran er spent på å se hvordan Northug vil forberede seg til OL utenfor landslaget.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Midt i denne perioden har Petter Northug valgt å droppe ut av landslaget, som han har trent med i syv år.

– Derfor er det ekstremt viktig at Petter får med seg personer som er dyktige, som kan fylle de nødvendige rollene. Å ha et godt lag rundt seg er alfa omega, legger Gran til.

Presenterer trolig støtteapparatet

Tirsdag er det ventet at Northug skal fortelle hvordan opplegget til hans nye privatlag blir, under en pressekonferanse i Trondheim. Pressekonferansen sendes direkte her på NRK.no fra klokken 15.00.

Det forventes også at skiesset vil fortelle hvilke personer han har fått med seg i støtteapparatet.

Fra før er det kjent at pappa John Northug går tilbake i managerrollen han har hatt tidligere, mens Northugs mangeårige personlige assistent og skitester, Eirik Myhr Nossum, også vil få en ny rolle i laget.

Northug har tidligere avfeid at laget vil bestå av flere løpere enn ham selv.

– Nei, det blir bare meg, sa han under en pressekonferanse for en uke siden.

Trenger skihjelper

Et av de store spørsmålene er hvem som vil få ansvaret for Northugs ski når han ikke går verdenscup eller mesterskap. Pappa John har overfor NRK bekreftet at han gjerne kan tenke seg denne rollen i tillegg.

Det har blitt spekulert i om Northug har vært misfornøyd med skiparken.

– Jeg tror ikke den har vært for dårlig. Han hadde ikke hatt sjans til å vinne så mange skirenn med for dårlige ski, sier Gran.

Natt til onsdag kom omsider bekreftelsen på at matvarekjeden Coop blir Northugs nye sponsor. TV 2 har tidligere meldt at Coop er villige til å bla opp flere millioner til langrennsstjernen.

Vil lage Northug-varer

Etter det NRK.no erfarer var det i forrige uke planer om at avtalen får en varighet på mellom fire og ti år, og at den kan bli verdt opp mot 20 millioner kroner i året.

Coop ønsker trolig å bruke Northug til å utvikle egne merkevarer. Det kan føre til en sponsorkonflikt med SPAR, som er én av hovedsponsorene til Norges Skiforbund.

Selv om Northug forplikter seg til Coop, vil langrennsstjernen representere forbundets sponsorer i verdenscupen og mesterskap, noe han er pålagt dersom han skal få stille til start.

Siste nytt

 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ronaldo spiller ikke mot Real

  Cristiano Ronaldo er ikke med på Juventus' treningsleir i USA. Dermed skal han, ifølge ESPN, ikke spille mot gamleklubben Real Madrid som Juventus møter i en treningsturnering der borte.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering