NRK Meny
Normal

Northug om Sundby-saken: – Folk får mene hva de vil, så får vi slå dem i vinter

SANDNES/OSLO (NRK): Petter Northug (30) er helt sikker på at Martin Johnsrud Sundby (31) kommer sterkere tilbake.

Petter Northug

VANT: Petter Northug gikk først i mål i Sandnes. Her er han avbildet under Oslo Skishow i Holmenkollen tidligere i sommer.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg føler med Martin, sier Northug til NRK etter målgang av den 60 kilometer lange åpningsdistansen under Blink-festivalen tirsdag kveld.

Trønderen vant langløpet, men etterpå var det naturligvis Sundbys utestengelse på grunn av feilbruk av astma, som var det store temaet.

– Både jeg og Martin er flinke til å ha fokus på våre ting og ikke bry oss om hva andre mener. Vi har fokus på det som er viktig, og det er trening og forberedelser til en ny sesong. Folk får mene hva de vil, så får vi slå dem i vinter, påpeker Northug.

Har hatt tunge perioder selv

30-åringen har selv hatt sine nedturer, og han vet hva han snakker om. 4. mai 2014 krasjet skistjernen med bilen sin på Byåsen i Trondheim. Etter ulykken ble promillen hans målt til 1,65, og i ettertid har han sonet dommen sin og reist seg igjen ved blant annet å bli VM-konge i Falun.

Nå er det lagkameraten som står i stormen.

Northug understreker at han ikke har satt seg nok inn i selve saken til å ha noen formening om hvorvidt noen burde ha gjort noe annerledes, men han er overbevist om at Sundby kommer sterkere tilbake.

– Jeg skal ikke blande meg inn i dommen, men jeg synes det er kjedelig, og jeg kjenner Martin såpass godt at jeg vet at han bruker dette til motivasjon. Jeg gleder meg til nye dueller mot ham, og til å gå på lag med ham under VM i Finland, ikke minst, sier Northug.

– Ser ikke på det som en seier

Northug blink

IRRITERT: Petter Northug vant tirsdagens langløp, men var likevel irritert etter målgang.

Foto: NRK

Sundby mistet sammenlagtseieren i Tour de Ski for 2014/15-sesongen på grunn av feilbruken av astmamedisinen. I stedet ble Northug tildelt triumfen.

– Det bryr jeg meg ikke noe om. Ikke i det hele tatt. Jeg ser ikke på det som en seier. Det er en bagatell i det her, mener Northug, som altså vant kveldens konkurranse i Sandnes.

Likevel ristet han på hodet og hamret staven i et reklameskilt etter målgang. Det var fordi seieren ikke kom helt slik som Northug hadde ønsket.

Han og lillebror Tomas hadde en plan, men den holdt ikke helt inn, og eldstemann måtte derfor bruke mye krefter for å ta igjen Petter Eliassen, som var på offensiven.

Siste nytt

 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Tiril Eckhoff
EM svømming