NRK Meny
Normal

Northug om diskingene: – Bør bli likt i hvert renn

For andre gang ble en rennvinner strøket fra toppen av resultatlista etter målgang i sesongåpningen.

Northug i mål

POSITIV: Petter Northug klager ikke på at juryen skal følge nøye med freamover.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Fredag ble Martin Johnsrud Sundby disket for å ha «smugskøytet» i klassiskrennet. Søndag ble Maiken Caspersen Falla plassert sist i finalen for å gå over skiene og hindre Ingvild Flugstad Østberg i den siste bakken i sprinten.

Dermed ble to av helgens seks vinnere strøket fra toppen i sesongåpningen. Juryen har altså flittig tatt i bruk reglene som ble vedtatt på FIS's vårmøte.

Northug: – Det er positivt

En løper som flere ganger har beveget seg på kanten av regelverket underveis i renn tidligere er Petter Northug. Han har lagt merke til hvordan juryen har handlet.

– Det virker som om de skal slå ned på en del punkter. Nå har ikke jeg sett mye på TV-bildene. Men de har i alle fall statuert et eksempel ved å slå ned kraftig på det dem har sett. Det er jo positivt. Men det viktigste er at det blir likt hver helg og at det ikke blir forskjellig på hva man reagerer på.

– Blir du mer forsiktig av det?

– Ja, du så jo det. Jeg la meg bakerst, spøkte Northug etter rennet.

Regler på verdenscup-nivå

Teknisk delegert på Beitosølen, Torbjørn Broks Pettersen, understreker at de ikke har vært opptatt av å sette noe eksempel i sesongåpningen. Men har forberedt løperne på det de kan forvente i de internasjonale konkurransene framover.

– Vi ønsker ikke å statuere eksempler. Men samtidig har vi et regelverk vi skal håndheve. Dersom vi ikke håndhever det gjør vi oss selv en bjørnetjeneste. Vi kan ikke være snille fordi det er Beitostølen og nasjonalåpning, det blir bare tull.

– Det er høyt nivå på løperne og da må regelverket ligge på det nivået. Hvis ikke får de få totalsjokk om noen uker i verdenscupen, avslutter Broks Pettersen som synes det er spesielt og uheldig å måtte diskvalifisere to vinnere på en og samme helg.

– Vanskelig å følge reglene

Som nevnt var det Maiken Caspersen Falla som mistet seieren på grunn av et regelbrudd søndag. Hun var klar over forseelsen underveis i rennet, men var likevel litt uendig med avgjørelsen etter målgang.

– Jeg tror jeg hadde gjort det samme en gang til for jeg hadde ikke klart å legge meg noe annet sted. De har laget en sving som er litt vanskelig. Det er trangt i en finale og det ble trangt i den svingen. Men juryen vil vise seg fram litt, og det har de gjort nå, sier Caspersen Falla til NRK før hun legger til:

– Det er regler vi må følge. Men noen ganger er det vanskelig å følge med dem.

Maiken Caspersen Falla spurtet til seier, men ble disket.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel: Tempo
VM sykkel
Semifinale i cupen, menn
VM-kveld
4-4-2 NM fotball: Semifinale Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08