NRK Meny
Normal

Northug nektes å sove i luksusbussen

Landslagets medisinske støtteapparat har bestemt at skistjernen ikke skal sove i bussen før tidligst i morgen.

Petter Northug håper å finne roen i sin luksus-buss foran resten av Tour de Ski. I kveld er han på vei mot Sveits, etter å ha blitt nummer tre på dagens etappe.

Northugs rullende leilighet: Slik er luksusbussen til Northug. Nå får han ikke overnatte i den på grunn av fare for sykdom.

Grunnen til at Northug nå må sove på hotell er at hans manager, Lars Gilleberg, for noen dager siden ble rammet av sår hals.

Det meldte Dagbladet tidligere i dag.

Skiforbundets leger tror ikke det er mulig å desinfisere bussen godt nok, og vil ikke at skistjernen skal ta sjansen på å overnatte i den mye omtalte bussen.

– Kan virke hysterisk

– Petter sover sammen med resten av løperne på hotellet her i Toblach i natt, bekrefter landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

– Jeg forholder meg til det medisinske støtteapparatets anbefalinger. Det kan sikkert virke litt hysterisk for vanlige folk, men vi tar alle forholdsregler vi kan for at løperne skal holde seg friske.

Petter Northug håper å finne roen i sin luksusbuss foran resten av Tour de Ski, men de planene ser nå ut til å bli forstyrret.

Artikkelen fortsetter under bildet

Northug-buss

Turnébussen til Petter Northug jr. står pakert ved siden av den svenske smørebussen under Tour de Ski i Toblach i Italia onsdag formiddag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Northug har stort sett overnattet på hotell med resten av laget under Tour de Ski, men natt til i torsdag var det meningen at han skulle overnatte i bussen i Cortina, for å slippe å kjøre distansen Toblach-Cortina i morgen tidlig.

– Det var synd det ble sånn, men det kunne like gjerne vært omvendt, at noen av oss ble syke og Petter var nødt til å overnatte i bussen flere netter, sier Løfshus.

Northug-manager: – På trynet

Avgjørelsen har tidligere i dag vekket forundring i Northug-leiren. Manager Lars Gilleberg fikk ikke vite noe om legenes anbefaling før det kom ut i media.

– Hvis det stemmer, er det helt på trynet. Dette handler ikke om toppidrett lenger, det handler om politikk, sa Gilleberg til Dagbladet.

Gilleberg modererte overfor VG uttalelsen om at dette skulle være en «politisk avgjørelse,» men er ikke fornøyd med kommunikasjonen, og har ingen forståelse for at Northug ikke får sove i tour-bussen i natt.

– Jeg har ikke fått noe informasjon. Vi har jo desinfisert bussen. Jeg var litt dårlig i halsen nyttårsaften, og da flyttet jeg ut for å bo på hotell. Dette må du nesten spørre Vidar Løfshus om, sa han til VG.

– Umulig å desinfisere en hel buss

Løfshus mener at man umulig kan desinfisere en buss 100 prosent, og vil ikke ta sjanser med mannen som foreløpig ligger som nummer tre sammenlagt i konkurransen.

– Det er umulig å få desinfisert en hel buss, man får ikke snudd på seter og slike ting, sier Løfshus.

– Har du et anstrengt forhold til Northugs manager Lars Gilleberg?

– Dette kom litt skjevt ut ved at jeg svarte på spørsmål fra pressen før jeg fikk snakket med Lars. Vi har hatt en prat og ordnet opp, sier landslagssjefen til NRK.

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo