Hopp til innhold

Northug nekter å gi opp Tour de Ski: – Han er klar

MÜNCHEN (NRK)): Mindre enn to døgn før Tour de Ski-starten har ingen meldt forfall. Likevel har ikke reserven Petter Northug gitt opp håpet om å få gå.

Northug

VENTER PÅ TELEFON: Petter Northug vil gå Tour de Ski.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Det er en dag til, så vi kan høres i morgen.

Slik svarer Petter Northug-trener Stig Rune Kveen på sms når NRK spør om hva som nå er den videre planen mot OL ettersom Tour de Ski ryker.

Northug forbereder seg nemlig fortsatt som om han skal gå Tour de Ski, selv om det mindre enn to døgn før starten på etappeløpet ikke er noen av de uttatte norske herrene som har meldt forfall.

Northug har status som førstereserve.

– Han er fortsatt klar, skriver Kveen, og føyer til et fly som symboliserer at Northug hiver seg på flyet om telefonen skulle komme fra landslagsledelsen.

Sundby var usikker

Martin Johnsrud Sundby er den som har vært mest usikker. Men Tour de Ski-spesialisten bestemte seg onsdag for å delta, og torsdag morgen møtte han NRK på Gardermoen.

– Ting har vært stabilt de siste 7–8 dagene. Det er det som er trøbbelet med helsesituasjonen, den har jeg sjelden kontroll på. Jeg har alltid litt trøbbel med det, men jeg håper at det skal være mer stabilt nå enn før jul, sa Sundby før avreise.

Da landslagssjef Vidar Løfshus presenterte uttaket torsdag for en uke siden, anbefalte han Northug å droppe Tour de Ski selv om det skulle åpne seg en plass.

– Det handler om hva han har prestert i høst. Vår vurdering er at han bør fullføre treningsperioden, også bør han gå skirenn i januar, sa Løfshus.

Hovedpersonen er altså av en annen oppfatning. Han vil til Tour de Ski både for å gå seg i form og for å kvalifisere seg for OL i Pyeongchang.

Skal han dit, må han ha én topp seks- eller to topp 12-plasseringer i verdenscupen.

Begrensede muligheter

Mulighetene mellom Tour de Ski og OL-uttaket er begrenset.

Kanskje må Northug reise til skandinavisk cup i Piteå i januar for å kvalifisere seg for laget til verdenscupen i Dresden.

Skal han gå i Dresden, kan han maksimalt gå én distanse i NM, sprinten.

Det kan med andre ord se ut til at det først og fremst er i sprint OL-håpet lever for Petter Northug, dersom det ikke åpner seg en plass i Tour de Ski i løpet av det neste døgnet.

Først når Tour de Ski-spørsmålet er endelig avklart, får vi vite hva Northug gjør de siste tre ukene fram mot OL-uttaket.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal