Northug-møte uten Northug

Skistjernen er ikke selv til stede når Åge Skinstad og Are Sørum Langås torsdag møtes for å diskutere Petter Northugs planer for neste vinter.

Northug

HVA NÅ? Før helga blir det kanskje litt klarere hva Petter Northug skal gjøre neste vinter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Onsdag skrev Sporten.com at Norges skiforbund og representanter for Petter Northug møtes i Oslo torsdag. Der skal de diskutere opplegget for neste vinter.

Northugs manager Are Sørum Langås bekrefter torsdag morgen overfor NRK at han er i Oslo for å ha et møte med langrennssjef Åge Skinstad. Tema for møtet er Petter Northugs planer for vinteren.

Men om Northug har bestemt seg, og hva han i så fall har bestemt seg for, ønsker ikke Langås å kommentere.

Petter Northug kommer ikke selv til å delta på møtet.

Åge Skinstad

VIL HA AVKLARING: Avtroppende langrennssjef vil vite hva Petter Northug vil gjøre neste vinter.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Vil ha oversikt

– Det vi skal snakke om går jo på å få en oversikt over hvordan Petter ser for seg satsingen sin og hva som blir prioritert neste sesong, sa Åge Skinstad til Sporten.com onsdag.

Spørsmålet er altså om det finnes grunnlag for å komme fram til en løsning som gjør at Petter Northug kan konkurrere i verdenscupen neste vinter.

Styret i Norges skiforbund har som kjent vedtatt at løpere som blir tatt ut på landslag ikke harmulighet til å takke nei til plassen. I så fall mister de muligheten til å konkurrere internasjonalt.

Løpere som er på landslag, kan ikke ha sponsorer som er i konkurranse med skiforbundets sponsorer. Det betyr for Northug sin del at hvis han går inn på landslaget, må han bryte sin avtale med Coop.

Det har han vært tydelig på at er helt uaktuelt.

Landslagsuttak betyr langløp

Slik saken ser ut, betyr det at hvis Northug blir tatt ut på landslaget som finner sted fredag, kommer han ikke til å konkurrere i verdenscupen neste vinter.

I så fall satser han på langløp.

Dermed ser det ut til at den eneste muligheten for at Northug blir å se i verdenscupen neste år, er at forbundet velger å respektere hans ønske om å få slippe å bli tatt ut på landslaget.

Her kan du lese en grundig bakgrunnsartikkel om dilemmaene Petter Northug og Norges skiforbund står ovenfor.

Siste nytt

 • Sevilla blir Solskjær-motstander

  Lucas Ocampos ble matchvinner tre minutter før full tid da han headet inn kampens eneste mål i kvartfinalen i Europaligaen mot Wolverhampton.

  Dermed møter de Manchester United i semifinalen i turneringen.

  Wolves bommet på straffe i første omgang, i en jevn og spennende kamp.

  I den andre semifinalen møtes Inter og Sjaktar Donetsk, etter at den ukrainske klubben knuste Basel 4-1 i kveldens andre kvartfinale.

  jobp1j9vBpU
  Foto: Friedemann Vogel / Friedemann Vogel
 • Sjelden trepoenger for LSK

  Lillestrøm hadde ikke vunnet på fem strake kamper, men da de tok turen til Ekeberg for å møte KFUM Oslo løsnet det.

  Scoringer av Hans Daniel Gustafsson og Simen Rafn sørget for en etterlengtet seier til kanarifuglene som til slutt vant 2-1. Alagie Sanyang scoret hjemmelagets mål.

  1. divisjon fotball 2020: KFUM Oslo - Lillestrøm
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Højbjerg til Tottenham

  Den danske landslagsspilleren Pierre-Emile Højbjerg er klar for Tottenham. Han hentes fra Southampton og har signert en femårskontrakt.

  – Vi er henrykt over å kunne offentliggjøre at vi har signert Pierre-Emile Højbjerg, meldte Tottenham og avslørte at han får drakt nummer 5.

  Det var opprinnelig et betydelig gap mellom Tottenhams bud og Southamptons krav, men klubbene ble enige til sist. Kyle Walker-Peters går motsatt vei. Han har vært utleid til sørkystklubben, men har nå signert en femårsavtale.

  Pierre-Emile Højbjerg
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal