Northug-møte uten Northug

Skistjernen er ikke selv til stede når Åge Skinstad og Are Sørum Langås torsdag møtes for å diskutere Petter Northugs planer for neste vinter.

Northug

HVA NÅ? Før helga blir det kanskje litt klarere hva Petter Northug skal gjøre neste vinter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Onsdag skrev Sporten.com at Norges skiforbund og representanter for Petter Northug møtes i Oslo torsdag. Der skal de diskutere opplegget for neste vinter.

Northugs manager Are Sørum Langås bekrefter torsdag morgen overfor NRK at han er i Oslo for å ha et møte med langrennssjef Åge Skinstad. Tema for møtet er Petter Northugs planer for vinteren.

Men om Northug har bestemt seg, og hva han i så fall har bestemt seg for, ønsker ikke Langås å kommentere.

Petter Northug kommer ikke selv til å delta på møtet.

Åge Skinstad

VIL HA AVKLARING: Avtroppende langrennssjef vil vite hva Petter Northug vil gjøre neste vinter.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Vil ha oversikt

– Det vi skal snakke om går jo på å få en oversikt over hvordan Petter ser for seg satsingen sin og hva som blir prioritert neste sesong, sa Åge Skinstad til Sporten.com onsdag.

Spørsmålet er altså om det finnes grunnlag for å komme fram til en løsning som gjør at Petter Northug kan konkurrere i verdenscupen neste vinter.

Styret i Norges skiforbund har som kjent vedtatt at løpere som blir tatt ut på landslag ikke harmulighet til å takke nei til plassen. I så fall mister de muligheten til å konkurrere internasjonalt.

Løpere som er på landslag, kan ikke ha sponsorer som er i konkurranse med skiforbundets sponsorer. Det betyr for Northug sin del at hvis han går inn på landslaget, må han bryte sin avtale med Coop.

Det har han vært tydelig på at er helt uaktuelt.

Landslagsuttak betyr langløp

Slik saken ser ut, betyr det at hvis Northug blir tatt ut på landslaget som finner sted fredag, kommer han ikke til å konkurrere i verdenscupen neste vinter.

I så fall satser han på langløp.

Dermed ser det ut til at den eneste muligheten for at Northug blir å se i verdenscupen neste år, er at forbundet velger å respektere hans ønske om å få slippe å bli tatt ut på landslaget.

Her kan du lese en grundig bakgrunnsartikkel om dilemmaene Petter Northug og Norges skiforbund står ovenfor.

Siste nytt

 • Hegerberg og Lyon tok første stikk

  Ada Hegerbergs Lyon slo Wolfsburg og Caroline Graham Hansen 2–1 hjemme i det første oppgjøret i kvartfinalen i mesterligaen for kvinner onsdag. Eugénie Le Sommer og Wendie Renard skåret målene for Lyon, mens Nilla Fischer stod for Wolfsburgs’ mål.

  Hegerberg.
  Foto: Jeff Pachoud / AFP
 • Pedersen vant verdenscupen

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer tre i slalåmrennet i franske Morzine. Det betyr seier i verdenscupen sammenlagt.

  Karmøy-gutten har vært i fyr og flamme den siste tiden. 19-åringen har også vunnet slalåmcupen og super-G-cupen denne sesongen.

  Saltvik Pedersen.
  Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix
 • Ruud klar for Miami Open

  Casper Ruud tapte første sett på tie break, men snudde kampen mot russiske Jevgenij Donskoj og er klar for hovedturneringen i Miami Open. Der møter han canadiske Felix Auger-Aliassime. 18-åringen er rangert som nummer 57 i verden.

  Ruud.
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal