NRK Meny
Normal

Northug-møte uten Northug

Skistjernen er ikke selv til stede når Åge Skinstad og Are Sørum Langås torsdag møtes for å diskutere Petter Northugs planer for neste vinter.

Northug

HVA NÅ? Før helga blir det kanskje litt klarere hva Petter Northug skal gjøre neste vinter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Onsdag skrev Sporten.com at Norges skiforbund og representanter for Petter Northug møtes i Oslo torsdag. Der skal de diskutere opplegget for neste vinter.

Northugs manager Are Sørum Langås bekrefter torsdag morgen overfor NRK at han er i Oslo for å ha et møte med langrennssjef Åge Skinstad. Tema for møtet er Petter Northugs planer for vinteren.

Men om Northug har bestemt seg, og hva han i så fall har bestemt seg for, ønsker ikke Langås å kommentere.

Petter Northug kommer ikke selv til å delta på møtet.

Åge Skinstad

VIL HA AVKLARING: Avtroppende langrennssjef vil vite hva Petter Northug vil gjøre neste vinter.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Vil ha oversikt

– Det vi skal snakke om går jo på å få en oversikt over hvordan Petter ser for seg satsingen sin og hva som blir prioritert neste sesong, sa Åge Skinstad til Sporten.com onsdag.

Spørsmålet er altså om det finnes grunnlag for å komme fram til en løsning som gjør at Petter Northug kan konkurrere i verdenscupen neste vinter.

Styret i Norges skiforbund har som kjent vedtatt at løpere som blir tatt ut på landslag ikke harmulighet til å takke nei til plassen. I så fall mister de muligheten til å konkurrere internasjonalt.

Løpere som er på landslag, kan ikke ha sponsorer som er i konkurranse med skiforbundets sponsorer. Det betyr for Northug sin del at hvis han går inn på landslaget, må han bryte sin avtale med Coop.

Det har han vært tydelig på at er helt uaktuelt.

Landslagsuttak betyr langløp

Slik saken ser ut, betyr det at hvis Northug blir tatt ut på landslaget som finner sted fredag, kommer han ikke til å konkurrere i verdenscupen neste vinter.

I så fall satser han på langløp.

Dermed ser det ut til at den eneste muligheten for at Northug blir å se i verdenscupen neste år, er at forbundet velger å respektere hans ønske om å få slippe å bli tatt ut på landslaget.

Her kan du lese en grundig bakgrunnsartikkel om dilemmaene Petter Northug og Norges skiforbund står ovenfor.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal