NRK Meny
Normal

Northug mistet hele Tour de Ski-forspranget

TOBLACH/OSLO (NRK): – Jeg er overrasket over at det ikke er 40-50 mann som slår meg i dag. Det var seigt hele veien, sier Northug.

Petter Northug

SE VIDEO: Målgangen til Petter Northug. Før start ledet 29-åringen med 25 sekunder i Tour de Ski-sammendraget. Etter onsdagens 10 kilomter var forspranget til Martin Johnsrud Sundby på andreplass kuttet ned til bare 1,5 sekund.

Martin Johnsrud Sundby knuste Petter Northug på onsdagens 10 kilometer i Tour de Ski og sørget for at de to går likt ut på torsdagens jaktstart.

– Det blir tøft. Jeg tipper Martin ønsker fart så jeg må være våken, sier Northug til NRK.

Onsdag lå han langt bak allerede på første passering og i mål var nesten hele hans forsprang på 25 sekunder borte.

Til slutt endte Northug på 7. plass, mens Martin Johnsrud Sundby endte på 3. plass cirka 18 sekunder foran. Kazakhstanske Alexey Poltoranin vant.

 • Se flere resultater i faktaboks til høyre (På mobil: Under artikkelen.)

– Det var en tøff dag. Det var seigt å gå hele veien og jeg er overrasket over at det ikke er 40-50 mann som slår meg i dag, sier Northug om rennet.

Se video: Intervju med Petter Northug

(Les videre under videoen.)

Reporter: Ida Nysæter Rasch

SE VIDEO: Intervju med Petter Northug etter 10-kilometeren.

Bonussekunder

Siden tredjeplassen gir Sundby fem bonussekunder går Northug ut bare 1,5 sekunder foran lagkameraten på torsdagens jaktstart.

Ned til russiske Evgeniy Belov, som tok andreplassen onsdag, er det bare 6,4 sekunder, mens svenske Calle Halfvarsson er 13,6 sekunder bak.

Sundby tror disse fire kommer til å danne en tetgruppe - og nordmannen forventer at de samarbeider.

– Jeg ser for meg at vi i tet må samarbeide for å holde resten av feltet bak oss. Det er vi tjent med selv om mange sier at det er umulig, sier Sundby og mener at de i tet må bytte på å dra.

Se video: Intervju med Martin Johnsrud Sundby

(Les videre under videoen.)

Reporter: Ida Nysæter Rasch.

SE VIDEO: Intervju med Martin Johnsrud Sundby.

Nekter for lagtaktikk

Det store spørsmålet er hva nordmennene som ligger blant forfølgerne kommer til å gjøre. Tidligere i Tour de Ski har Norge fått kritikk for lagtaktikken der enkelte utøvere ofrer seg for lagkamerater som ligger bedre an i sammendraget, for eksempel ved å bremse forfølgere.

Vegard Ulvang, som er leder for langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS), har vært svært kritisk, mens svenske Calle Halfvarsson har sagt at den norske lagtaktikken bare er tull.

Etter onsdagens 10 kilometer hevdet Eldar Rønning at de ikke har lagt noen lagtaktikk foran torsdagens jaktstart.

– Nei, vi har ingen lagtaktikk. Vi er egoister og individualister, sier Rønning til NRK.

Se video: Målgangen til Martin Johnsrud Sundby

(Les videre under videoen.)

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

SE VIDEO: Målgangen til Martin Johnsrud Sundby.

Siste nytt

 • Søtvik får sjansen i Ruka

  Sindre Ure Søtvik imponerte under NM i kombinert og er blant seks norske utøvere som får sjansen i helgens verdenscupåpning i Ruka. Kombinertgjengen reiste mandag til Finland for å forberede seg til de kommende konkurransene.

  søtvik
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jacobsen takket nei til verdenscup

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) prioriterer Oslo, Skeikampen og Gålå framfor verdenscupåpningen i finske Ruka den kommende uken. Det er noen år siden Jacobsen presterte i verdenscupen i Ruka. Hun mener at det er klokest å prioritere annerledes nå.

  Sprint finaler.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal