Hopp til innhold

Northug mister uker med trening

Petter Northug er rammet av en hardnakket forkjølelse og må avlyse et planlagt høydeopphold.

Petter Northug

Petter Northug er blitt forkjølt om mister flere uker med trening

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Ja, det er riktig det. Legen karakteriserte det nettopp som en "hardnakket forkjølelse". Han har pådratt seg et virus, og det betyr at han må ta det med ro en stund, sier manager Are Sørum Langås til NRK.

"En stund" kan bety opptil flere uker med treningsavbrudd. En høydesamling på opptil 20 dager i Italia er allerede avlyst.

– Det skjedde etter at den først var utsatt. Petter var litt usikker, sier Langås.

Nå må Petter Northug belage seg på en god stund med bare svært lett eller ingen trening. Det er ikke gunstig framover mot starten av OL-sesongen.

– Er Petter ved godt mot tross treningsavbruddet?

– Ja, han tar det med ro. Det er vel noe av det som skiller ham fra andre utøvere. Han er så erfaren i dette gamet og vet så mye om seg selv at han klarer å ta det med ro. Han forstår at dette er slikt som skjer, sier Langås.

Den neste høydesamlingen skal etter planen begynne midt i oktober.

– Sammenliknet med det opprinnelige opplegget er det jo en stopper. Men det er jo også om å gjøre å gjøre de riktige tingene når forholdene endrer seg, og det har det gjort nå, sier trener Eirik Myhr Nossum til NRK.

Han sier at Petter Northug nå skal ta to uker helt fri, for så å begynne å bygge seg opp igjen.

– I hans verden er det hundre prosent som gjelder. Alt annet merker han, sier Nossum.

– Nå er han ute og tusler seg en tur sammen med pensjonistene på Byåsen, legger treneren til.

Nå må de legge nye planer.

– Men vi stresser ikke. Det er lenge igjen, sier Nossum.

Northug har nok trent med virus i kroppen de par siste ukene. – Derfor har det gått litt i bølgedaler. Men det er først nå de har funne virus på prøvene. Det er et helt vanlig forkjølelsesvirus, sier treneren.

Siste nytt

 • Ny VM-tittel for USAs basketballkvinner

  USA tok sin fjerde strake VM-tittel i basketball for kvinner med 83-61-seier over Kina i finalen i Sydney.

  Det ble ikke uventet en klar seier til de amerikanske favorittene, anført av A'ja Wilson med 19 poeng. USA har ikke tapt på 30 kamper, og i finalen ledet de fra og med 8-6 tidlig i første periode. Kelsey Plum var blant andre sterke bidragsytere med 17 poeng.

  Amerikanerne har gått til topps i VM ni ganger i løpet av de siste tolv mesterskapene, men det er første gang nasjonens basketballkvinner vinner fire gull på rad.

  Mens Kina reiser hjem med en imponerende sølvmedalje, ble det bronse til Australia på hjemmebane. Vertsnasjonen slo Canada 95-65 i bronsekampen natt til lørdag norsk tid.

  Australia Basketball World Cup
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Surt hjemmetap for Deilas Standard Liège

  Standard Liège tapte 0-2 hjemme for Seraing United i den belgiske toppdivisjonen fredag. Med det røk seiersrekken på fire kamper for Ronny Deilas lag.

  Standard Liège var storfavoritter i fredagens oppgjør motSeraing som kun sto med to seirer hittil og lå under streken. Likevel var det bortelaget som fikk med seg alle poengene ved hjelp av scoringer av Mamadou Mbow og Morgan Poaty.

  Aron Dønnum ble byttes ut allerede etter 26 minutter i kampen.

  Liège-klubben har elleve poeng opp til serieleder Royal Antwerp med én kamp mer spilt. I neste kamp venter Charleroi på bortebane. (NTB)

  MLS: Chicago Fire at New York City FC
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Bayern slo tilbake – første seier på fem kamper

  Bayern München har slitt i tysk Bundesliga i det siste. Fredag tok storklubben sin første seier på fem kamper da Leverkusen ble slått 4-0.

  Stjerneskuddet Jamal Musiala (19) storspilte og bidro med tre målpoeng. Den offensive midtbanespilleren står med fem ligascoringer på sju kamper denne sesongen.

  München-klubben innledet sesongen storslagent med ni poeng og 15-1 i målforskjell på de tre første kampene. Deretter ble det imidlertid tyngre for klubben som i de fire neste spilte tre uavgjort før de tapte 0-1 for Augsburg sist runde.

  Fredag var de tilbake på vinnersporet da de kjørte over et svakt Leverkusen. Det var Leroy Sane, nevnte Musiala, Sadio Mané og Thomas Müller som sørget for en imponerende 4-0-seier i München. (NRK/NTB)

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste