NRK Meny
Normal

Northug må opereres

Petter Northug har slitt med smerter i kneet denne sesongen, og nå er det bestemt at han må opereres.

Petter Northug må opereres. Northug har slitt med et vondt kne denne sesongen.
Landslagsledelsen sier en operasjon er nødvendig hvis han skal få trent som han vil.Reporter: Christian Nitschke Smith foto:Arild Pettersen redigering: Ragnar Gulseth Berge

Petter Northug må opereres, men kommer trolig kjapt tilbake i trening. – Det er ingen stor dramatikk rundt denne operasjonen, sier landslagstrener Trond Nystad.

– Denne operasjonen er avgjørende for at han skal trene godt. Skal man bli verdens beste skiløper, er man avhengig av å ha gode bein. Det håper vi han får når han er ferdig med denne operasjonen, sier landslagstrener Trond Nystad til NRK.

Northug skal opereres tirsdag i neste uke i Trondheim. Ifølge Nystad har Northug hatt størst smerter når han har løpt på trening.

– I fjor fikk han ikke løpt så mye som ønsket og planlagt. Så nå er det bestemt at han de skal inn og renske opp i kneet for å få bort litt brusk og andre småting, sier Nystad.

Mindre operasjon

Trond Nystad

Landslagstrener Trond Nystad.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Det er ifølge landslagstreneren snakk om en mindre operasjon, og skikongen vil trolig være tilbake i trening igjen om én uke.

– Jeg er ingen kirurg, men etter hva jeg forstår skal de inn og hente ut litt brusk. Det er ikke snakk om en stor åpen operasjon, sier han.

Mosvik-ekspressen deltok i dag i Monsterbakken 2013 i Vassfjellet, men slet seg opp bakken. I mål endte han helt nede på en åttendeplass.

– Jeg fikk bare bekreftet at formen var ræva, men jeg hadde jo ikke trodd den skulle være bra heller etter å ha ligget på sofaen, sa skikongen til NRK.

Vært lite skadet

Northug har flere ganger i løpet av karrieren måttet stå over renn på grunn av mageproblemer, men har til nå vært svært lite skadet.

– Hvordan påvirker denne skaden han som skiløper?

– Vi synes det er viktig å løpe mye på trening. Målet vårt er å løpe mellom 30 og 35 timer i måneden, og det er ingen fordel å ha et dårlig kne når man skal være langrennsløper, svarer Nystad.

Landslagstreneren tror Northug får trent mye bedre etter operasjonen.

– Når man gjør en jobb er det viktig med trivsel – og når man har smerter hver gang man trener – er ikke det spesielt positivt, sier han.

Siste nytt

 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

 • – Norge imponerte ingen

  Selv om de norske håndballjentene vant klart på mandag, var ikke spanske Carmen Martin videre imponert. – Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin til Dagbladet.

  Carmen Martin
  Foto: Ben Curtis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal