NRK Meny
Normal

Northug lurt av Gløersens superløp

DAVOS/OSLO (NRK): Da Petter Northug tapte sekundstriden mot Anders Gløersen, trodde han det var en dårlig dag på jobben.

Petter Northug

PROGRESJON: Petter Northug kan ta juleferie etter pallbesøk både i sprint og distanse.

Foto: Pierre Teyssot / Afp

– Dårlig pluss, sa en mutt Petter Northug til NRK etter målgang på lørdagens 15-kilometer i Davos.

Han hadde tapt sekundstriden mot Anders Gløersen og gikk runden gjennom pressesonen i den tro at det kom til å bli en middels plassering.

Det Northug ikke visste, var at Gløersen hadde levert sitt livs løp. Han hadde rett og slett ingen anelse om at det var seieren det sto om for de to som gikk på relativt tidlige startnummer.

– Hørte ingenting

Dermed var det en overrasket og adskillig blidere Petter Northug som dukket opp på pressekonferansen etter det som viste seg å bli en andreplass og den første pallplassen på distanse denne vinteren.

– Jeg visste at jeg kjempet mot Gaillard og Gløersen, men ikke at vi kjempet om seier. Du blir overrasket. Som sagt, jeg hørte ingenting bakover. Da er det vanskelig når du starter tidlig å si hva det holder til, sier Northug til NRK.

Han hadde uansett ingen rå dag i sporet. Men andreplass gjør noe med humøret.

– I Davos, på 1550 meter, har du aldri den rå følelsen. Når jeg tenker på løpet, gikk jeg jevnt bra i 12 kilometer. Og så avsluttet jeg bra de siste tre, det må jeg ta med meg, sier Northug.

Les videre under videovinduet.

Petter Northug gikk bedre enn han trodde under lørdagens 15 km i Davos. Reporter: Peder Mørtvedt.

VIDEO: Petter Northug smilte litt mer etter å ha lest resultatlista enn umiddelbart etter at han kom i mål.

– Bedre og bedre

På de siste kilometerne var nemlig Northug og Gløersen i en klasse for seg. Det vitner om at nettopp de to disponerte sine løp best – noe som er helt avgjørende i såkalt mellomhøyde.

Dermed kan Northug ta juleferie etter søndagens sprint vel vitende om at han er i rute til det som kommer senere i vinter.

– Nå skal jeg slappe av og forberede meg til Tour de Ski. Etter touren vil formen forhåpentligvis bli bedre og bedre, og i Falun vil jeg ha en god følelse for første gang denne sesongen, sier han.

– Jevnt før bakken

I touren håper Northug å kjempe i toppen. I hvert fall fram til den avsluttende klatreetappen.

– Det blir tett. Programmet i år er lagt opp slik at det skal bli jevnt før bakken. De vil ha med mange løpere dit, og det forstår jeg. Jeg er ikke så god i bakken, men de vil ha spenning, og jeg skal prøve å kjempe med mine 85 kilo, sier Petter Northug.

Siste nytt

 • Zlatan-nei til VM

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter landslaget i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag