NRK Meny
Normal

Northug liker å ikke bli gjenkjent

Norges store skistjerne liker seg i utlandet hvor han får fred fra fans og medier. Nå reiser han fra Las Vegas til Davos.

Video Northug og Hjelmeseth som Elvis-kopier

Se Northug og Hjelmeset som Elvis-kopier i Las Vegas.

- Det er godt. Her går man i ro og fred, sier Petter Northug når NRK snakker med han i Las Vegas.

Den siste uken har han vært i gambler-byen i den amerikanske ørkenen for å spille poker med en av sine private sponsorer. Samtidig har han trent og showet sammen med skikompis Odd-Bjørn Hjelmeset.

Natt til torsdag kledde de to seg ut som Elvis i Las Vegas. De trakk ut på gatene i jakten på dollars.

Penger til moderklubben

Northug samlet inn mest av de to, og sammen med penger fra sponsoren blir det en pengedonasjon til moderklubben Mosvik.

- Er det plass til Northug i Las Vegas?

- Her er det god plass til meg. Her er det ingen som vet hvem Northug er. Så det er godt, sier Northug mens han går rundt i byen og vekker oppsikt – som Elvis.

Drar til høyden

Etter dagene i Las Vegas reiser Northug nå til Davos for å trene i høyden. Normalt har han ikke høydeopphold så tidlig, men i en sesong uten mesterskap er det tid for å prøve noe nytt.

Sesongens største mål er Tour de Ski som starter allerede 29. desember. Dermed forsøker skikongen å komme i form tidligere enn han har vært før, og høydeoppholdet er en del av denne planen.

Når NRK har vært sammen med Northug i Las Vegas, har vi langt fra vært alene. Nærmest som vanlig har det vært et knippe av Norges største medier på plass og fulgt oppholdet tett.

Video: Tidligere denne uken hadde Northug og en Hjelmeset en løpe- og rulleskiduell i ørkenen. Hjelmeset (39) måtte jukse for i det hele tatt ha håp om å henge med Northug (25).

Video Her jukser Odd-Bjørn i duellen med Petter

Her jukser Odd-Bjørn i duellen med Petter

Nyter friheten

Odd-Bjørn Hjelmeset

Med Elvis-moves forsøker Hjelmeset å samle inn penger.

Foto: Anders Engeland / NRK

Northug forteller at han etter hvert har blitt vant med denne eksponerigen – og han tar sine forholdsregler.

- Har man glemt å ordne seg på håret til frokost, så er det nesten en sak. Det blir skrevet litt for mye, innrømmer Northug, som likevel bruker minst mulig tid på det mediene skriver om ham.

Tidligere har han fortalt at han veldig ofte blir stoppet opp på gaten i Norge. Og selv om det er medier som følger ham i Las Vegas, setter han stor pris på friheten det innebærer ikke alltid å bli gjenkjent.

- Det er skikkelig deilig. Det godt å gå fritt uten at folk spør om noe. Ingen skal ta bilder, ingen skal ha autograf. Det er behagelig det og, sier Northug.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball kvinner
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Norge - Slovakia
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Norge - Slovakia
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM