Hopp til innhold

Northug krasjet med bil på trening: – Tror jeg hadde englevakt

Petter Northug føler seg heldig etter at han kolliderte med en bil to uker før blinkfestivalen. – Sjåføren var sjokkskadet, sier Northug til NRK.

Northug

I FORM: Northug viste muskler under blinkfestivalen. Han vil nok også sent glemme sommerdagen i Asker for 16 dager siden.

Foto: NRK

– Jeg tror jeg hadde litt englevakt akkurat da, sier Northug til NRK rett etter målgang under blinkfestivalen.

Den abdiserte skikongen avslører at han måtte rett til legevakta etter en kollisjon med en bil for to uker siden. Northug var på en rulleskitur i Asker da ulykken inntraff.

– Jeg brakk en rulleski. Så det ble bråstopp, og jeg fløy over en bil og landet på asfalten. Men såpass bør jeg tåle.

– Jeg tok en sjekk på legevakten. Vi konkluderte med at jeg skulle sove en natt og så var jeg klar igjen i morgen, fortsetter 36-åringen.

SE: Petter Northug imponerte og vant den siste mellomspurten under blinkfestivalen.

– Tåler en støyt

Tross ulykken, var han på startstreken under langløpet i blinkfestivalen torsdag.

– Når du får på deg startnummeret kjenner du ingenting, da prøver jeg bare å ta i uansett. Og så er det mye betong her, så jeg tåler en støyt eller to.

Northug mener at han hadde en fart på 35 kilometer da han traff bilen.

– Det gikk slakt nedover. Når det da blir bråstopp og du møter asfalten fort, da har man englevakt.

– Hva kunne skje i sånn «worst case»?

– Det verste kan jo gå skikkelig «gæli». Vi har jo sett på de verste ulykkene på rulleski at det kan gå skikkelig galt. Og her var jeg alene, men vi vet jo og at i sånne felt som i dag så kan det bli massevelt. Vi har stavet med skarpe pigger, så det er risikosport, svarer han.

Northug sier at han måtte ta bussen hjem etter krasjet. Sjåføren skal ha vært sjokkskadet, ifølge hovedpersonen selv.

– Han stoppa og var sjokkskadet. Men jeg sa det gikk bra. Så kalte han meg for «supermann», smiler trønderen.

Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Rosenborg (0-0)

SKADE: Northug mener han fikk en strekk i leddbåndene etter krasjet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Spurtet

Northug mener han har trent normalt de siste åtte-ni dagene uten rulleski. Det er bare de siste dagene har fått gått litt på skiene.

36-åringen så ikke preget ut og imponerte under blinkfestivalen. Etter drøye fire mil dukket han opp i teten, og vant til slutt den siste mellomspurten.

– Han vinner den siste spurten. Det er galskap. Petter Northug har lagt opp for lengst. Nå leder han og vinner den siste mellomspurten her, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Men etter spurten sa det stopp for Northug, som slapp teten. Svenske Max Novak vant etter en spurt mot britenes Andrew Musgrave.

Siste nytt

 • Norsk nedtur i svømme-EM

  Henrik Christiansen svømte det innledende heatet i 800 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma og resultatet ga ingen norsk jubel.

  Tiden hans holdt til en 12. plass og han står som annen reserve til semifinalen. Muligheten for videre deltakelse i øvelsen er marginal.

  Christiansen svømte på tiden 7.53,82 i forsøket.

  Det holdt til en sjetteplass i heatet og status som annen reserve. Det skilte 1,34 sekunder til den siste direkte kvalifiseringsplassen til semifinalene.

  Jon Jøntvedt greide ikke å ta seg til semifinale i samme heat som Christiansen. Jøntvedt var i mål på tiden 8.20,88. (NRK/NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Bekreftet: Glimt enig med AGF om kjøp av Albert Grønbæk

  Det opplyser AGF i en børsmelding. I meldingen kommer det fram at de siste detaljene rundt spillerens personlige betingelser, samt den obligatoriske legesjekken, mangler.

  Danske B.T. skriver fredag at Bodø/Glimt er blitt enige med den danske klubben AGF om et kjøp av midtbanespilleren Albert Grønbæk.

  Ifølge avisen har Glimt betalt over 20 millioner danske kroner, det tilsvarer i så fall 26 millioner norske kroner. B.T. hevder videre at klubben aldri har betalt så mye for å hente en spiller til klubben. Grønbæk skal være på vei til Bodø for å gjennomføre en medisinsk sjekk.

  I juni meldte B.T. at AGF (Aarhus Gymnastikforening) avslo et bud på omkring halvparten så mye for Grønbæk.

  Tredje kvalifiseringsrunde til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Zalgiris Vilnius (5-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandvolleyball: Mol/Sørum trekker seg fra turnering i Tyskland – usikkerhet rundt EM

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum har trukket seg fra denne ukens verdenstourturnering i tyske Hamburg.

  Årsaken er at Mol sliter med sykdom. Det bekrefter pappa og landslagssjef Kåre Mol til NTB fredag morgen.

  Allerede torsdag ble det kjent at det var sykdom i den norske leiren i Hamburg. Det tvang Mol og Sørum til å trekke seg fra puljespillskampen mot nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen.

  – De spiller ikke turneringen, men må dessverre stå over. Sånn er det i sandvolleyball. Her har man ingen innbyttere. Når en av spillerne nå har blitt syk, og jeg kan bekrefte at det er Anders, er det ikke forsvarlig å spille, sier Kåre Mol til NTB.

  Umiddelbart etter den pågående eliteturneringen i Hamburg skal duoen etter planen kjempe om en ny EM-tittel. Den forrige vant de i Wien for ett år siden.

  Årets europamesterskap avvikles i München. Om sykdomssituasjonen som har oppstått får konsekvenser for deltakelsen, er inntil videre usikkert.

  (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste