Hopp til innhold

Northug krasjet med bil på trening: – Tror jeg hadde englevakt

Petter Northug føler seg heldig etter at han kolliderte med en bil to uker før blinkfestivalen. – Sjåføren var sjokkskadet, sier Northug til NRK.

Northug

I FORM: Northug viste muskler under blinkfestivalen. Han vil nok også sent glemme sommerdagen i Asker for 16 dager siden.

Foto: NRK

– Jeg tror jeg hadde litt englevakt akkurat da, sier Northug til NRK rett etter målgang under blinkfestivalen.

Den abdiserte skikongen avslører at han måtte rett til legevakta etter en kollisjon med en bil for to uker siden. Northug var på en rulleskitur i Asker da ulykken inntraff.

– Jeg brakk en rulleski. Så det ble bråstopp, og jeg fløy over en bil og landet på asfalten. Men såpass bør jeg tåle.

– Jeg tok en sjekk på legevakten. Vi konkluderte med at jeg skulle sove en natt og så var jeg klar igjen i morgen, fortsetter 36-åringen.

SE: Petter Northug imponerte og vant den siste mellomspurten under blinkfestivalen.

– Tåler en støyt

Tross ulykken, var han på startstreken under langløpet i blinkfestivalen torsdag.

– Når du får på deg startnummeret kjenner du ingenting, da prøver jeg bare å ta i uansett. Og så er det mye betong her, så jeg tåler en støyt eller to.

Northug mener at han hadde en fart på 35 kilometer da han traff bilen.

– Det gikk slakt nedover. Når det da blir bråstopp og du møter asfalten fort, da har man englevakt.

– Hva kunne skje i sånn «worst case»?

– Det verste kan jo gå skikkelig «gæli». Vi har jo sett på de verste ulykkene på rulleski at det kan gå skikkelig galt. Og her var jeg alene, men vi vet jo og at i sånne felt som i dag så kan det bli massevelt. Vi har stavet med skarpe pigger, så det er risikosport, svarer han.

Northug sier at han måtte ta bussen hjem etter krasjet. Sjåføren skal ha vært sjokkskadet, ifølge hovedpersonen selv.

– Han stoppa og var sjokkskadet. Men jeg sa det gikk bra. Så kalte han meg for «supermann», smiler trønderen.

Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Rosenborg (0-0)

SKADE: Northug mener han fikk en strekk i leddbåndene etter krasjet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Spurtet

Northug mener han har trent normalt de siste åtte-ni dagene uten rulleski. Det er bare de siste dagene har fått gått litt på skiene.

36-åringen så ikke preget ut og imponerte under blinkfestivalen. Etter drøye fire mil dukket han opp i teten, og vant til slutt den siste mellomspurten.

– Han vinner den siste spurten. Det er galskap. Petter Northug har lagt opp for lengst. Nå leder han og vinner den siste mellomspurten her, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Men etter spurten sa det stopp for Northug, som slapp teten. Svenske Max Novak vant etter en spurt mot britenes Andrew Musgrave.

Siste nytt

 • Irland slo tittelforsvareren i rugby-VM

  Verdensener Irland slo verdensmester Sør-Afrika 13-8 i lørdagens storkamp i VM i rugby union.

  Mack Hansen ble første spiller som greide å score et try mot Sør-Afrika i turneringen.

  – Dette var som en Grand Slam på steroider. Det føltes som det var 800.000 mennesker på tribunene, sa Hansen til ITV etter kampen.

  Cheslin Kolbe svarte med et try for «Springboks» tidlig i 2. omgang. Sør-Afrika ledet store deler av kampen, men måtte betale for dårlige spark.

  Manie Libbok tar seg vanligvis av dem, men han har slitt med presisjonen i VM. Scrumhalf Faf de Klerk har overtatt noen av sparkene, men de to misset til sammen fire av fem spark i lørdagens kamp, og det kostet 11 poeng.

  Et spark fra Jonathan Sexton midtveis i 2. omgang sendte Irland foran for godt. Da Jack Crowley sparket en ny trepoenger tre minutter før slutt, trengte Sør-Afrika et try for å utligne og få sjansen til å sparke vinnerpoengene.

  Sør-Afrika kom ikke nærmere enn ti meter fra Irlands mållinje, og for første gang kunne irene juble for seier over Sør-Afrika i en VM-kamp. Irland har nå vunnet 16 landskamper på rad. (NTB)

  sbhrBcWqYlM
  Foto: AP
 • Ellevilt volleymål reddet Manchester United

  En perlescoring av Bruno Fernandes sikret seieren for Manchester United i en slitekamp mot Burnley lørdag kveld.

  Midtstopper Johnny Evans, som fikk tillit fra start, lempet ballen presist i bakrom, hvor purtugiseren feide ballen i lengste hjørne på hel volley.

  Burnley var langt ifra ufarlige på eget gress. De tvang André Onana ut i full strekk og hadde et skudd i stolpen, men det ble bare nesten for Vincent Kompanys menn.

  Sander Berge kom innpå for hjemmelaget, men også hans heading etter en corner, snek seg like over.

  Dette var en sårt etterlengtet seier for Erik ten Hag og Manchester United, som sto med to seire og tre tap på de fem første kampene i serien før i kveld.

  Med tre poeng klatret de til 8. plass på tabellen. Burnley er helt sist med ett poeng på fem kamper.

  i2JUrg8VMMg
  Foto: Reuters
 • Ellevill europeisk opphenting i Solheim Cup

  Europa har stått for en fantastisk opphenting i Solheim Cup i golf og sørget for at det står 8-8 før søndagens singlekamper.

  Lagkaptein Suzann Pettersen så amerikanerne vinne alle fire foursomekamper mot hennes lag fredag, men siden den fryktelige starten har «Tutta» kunne juble for åtte europeiske poeng av tolv mulige i parspillet.

  – Jeg har ikke ord for å beskrive hvor stolt jeg er av dem, men vi må ikke glemme at dette ikke er over. Det er 12 poeng å spille om i morgen, sa den norske lagkapteinen til Sky Sports.

  – Vi har stått for litt av et comeback, og nå er det uavgjort. Vi får bare legge inn femtegiret og fortsette. (NTB)

  7KBT5RKA0vo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste