NRK Meny
Normal

Northug-krasj dekkes verden over

Petter Northugs promillekjøring dekkes stort i norske og svenske medier, men bilulykka har også nådd pressen i USA, New Zealand og Brasil.

Northug-krasjet i utenlandske medier

Mange av de store avisene i utlandet har omtalt Petter Northugs promillekjøring.

Både amerikanske Washington Post, The Wall Street Journal og New Zealand Herald valgte å trykke en notis med tittelen «norsk skiløper Northug innrømmer promillekjøring».

Nyheten er plukket opp fra de store nyhetsbyråene Associated Press og Reuters, som begge har forfattet tekster med samme vinkel.

Heller ikke i den brasilianske avisa Globo har nyheten om skiløperen gått upåaktet hen, som i sin sportsdel skriver at vinterolympieren gikk «fra fiasko i Sotsji-OL til å ødelegge bilen i beruset tilstand.»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skjermdump Expressen

Svenske Expressen dekker Petter Northugs ulykke bredt.

Foto: Expressen / Skjermdump

Flest oppslag i nordiske medier

Det var søndag morgen i femtiden at Peter Northug fyllekjørte med sin Audi og krasjet inn i autovernet i nærheten av sitt hjem i Trondheim. Northug innrømmet senere samme dag at han han kjørte i alkoholpåvirket tilstand.

Nest etter norske medier, så er det svenske medier som har flest oppslag om bilulykka. Både Expressen, Aftonbladet og SVT har viet plass stor plass til flere artikler om saken.

Fokuset varierer fra nyhetsartikler om hvor mye kollisjonen kan koste skistjernen i kroner og øre til mer kommentarstoff om Northugs karriere blir påvirket av «fylleskandalen» eller ikke.

Expressen omtaler hendelsen som en nasjonal tragedie, som ødelegger for mange barn. Aftonbladet skriver at smellen kan koste skiløperen 30 millioner kroner i sponsorpenger.

Nyhetssaken har også spredt seg på sosiale medier, der blant annet svenskene har mange meninger om dette kommer til å påvirke nordmannen i skisporet.

(Artikkelen fortsetter under skjermdumpen)

Skjermdump fra Kleine Zeitung

'Langrennsstjerne forårsaker bilulykk', skriver den østerrikske avisa Keline Zeitung.

Foto: Kleine Zeitung / Skjermdump

«Risikerer fengsel etter promillekjøring»

Danske medier som Danmarks Radio og Berlingske er mer opptatt av at en norsk skistjerne risikerer fengselsstraff. Finske aviser som Hufvudstadsbladet og Ilta Sanomat vinkler på det de kaller for «Pr-katastrofen» og trusselen om fengselsstraff.

Selv om trafikkulykka hovedsakelig er omtalt i nordiske medier, har også tyske, østerrikske og franske medier skrevet om episoden.

Mens Die Zeit har en nøktern tekstartikkel om at «OL-vinner og skiløper Northug forårsaker bilulykke», har Die Bild et mer tabloid oppslag med fokus på at skistjerna som «åpenbart under alkoholpåvirkning!» var skyld i en bilulykke.

Die Welt vinkler mer nøysomt på at en OL-vinner «risikerer fengsel etter promillekjøring».

Skjermdump av Ilta Sanomat

Finske Ilta Sanomat er opptatt av det de omtaler som en 'pr-katastrofe' for Petter Northug.

Foto: Ilta-Sanomat / Skjermdump

Siste nytt

 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters
 • Bekreftet: Får OL-bronsen lørdag

  Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten mottar sine bronsemedaljer lørdag, bekrefter IOC. Det er første gang noensinne at en medaljeseremoni blir arrangert for andre gang. Det skjer etter at russiske Aleksandr Krusjelnitskij ble tatt i doping. – Vi kunne ikke takke nei da IOC inviterte oss ned, sier Nedregotten til NRK.

  Magnus nedregotten og Kristin skaslien
  Foto: HENRIK MYHR NIELSEN / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter 1000 m menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting stafett menn og skøyter 1000 m
OL i Pyeongchang: Ishockey, semifinale
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin