NRK Meny
Normal

Northug utklasset konkurrentene: – Jeg liker ikke fellesstarter

Petter Northug fortsetter å imponere i individuell start. Søndag utklasset han konkurrentene i 15-kilometeren i Lahti. – Det er dette som er langrenn, sier skikongen.

Petter Northug var i kjempeform og parkerte konkurrentene i sporte i dag. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

Northug med sterk seier

Petter Northug viser nå – etter å ha vunnet to individuelle 15-kilometere på rad – at han ikke bare er kongen av fellesstarter.

Northug fikk i seiersintervjuet spørsmål om han nå var ferdig som kongen av spurter, og at han nå var Northug, indidivuell startspesialisten.

– Jeg liker ikke fellesstarter, og vente på de siste 200 meterne. Dette er langrenn, hvor du gjør løpene alene, sier Northug med et bredt og lurt glis.

Petter Northug var veldig fornøyd med dagens prestasjon. Han sier selv dette var et av hans beste løp karrieremessig. Reporter: Jann Post

Northug: – Et av mine beste løp

Vant med halvminuttet

Northug banket Alexey Poltaranin med over halvminuttet på dagens 15-kilometer i Lahti. Martin Johnsrud Sundby gikk inn til en strålende tredjeplass. Sundby gikk i mål 35,1 sekunder bak Northug.

NRKs kommentatorer var over seg av begeistring for langrennskongen fra Mosvik.

– Dette er noe av det aller beste Petter Northug har gjort, utbrøt Torgeir Bjørn.

– Er det Northugs aller beste løp noensinne, ropte Jann Post.

Kan fortsatt vinne verdenscupen

27-åringen sier selv at han hadde en god dag på jobben.

Jeg hadde en god følelse på sprinten lørdag, men der gjorde jeg en taktisk feil. I dag var jeg sulten igjen, og ville virkelig kjempe for en god plassering. Jeg hadde en god følelse og veldig gode ski, sier Northug.

Med denne seieren skapte nordmannen også litt spenning i kampen om verdenscuptittelen. Dario Cologna sto over dagens løp og dermed har Northug fortsatt et ørlite håp om å hente inn sveitseren. Northug er 123 poeng bak Cologna.

Russiske Alexander Legkov, som ble nummer åtte, ligger på annenplass og er 16 poeng foran Northug.

– Jeg tror han sveitsergeita begynner å skjelve litt i boxeren nå. Det er bra at det er spennende, sier Northug og sikter til Cologna.

– Ja, hva tenker du om verdenscupen sammenlagt nå?

– Jeg hadde på en måte gitt det opp da han gikk begge i Davos og tok så mange poeng som har gjorde. Jeg håper i hvert fall å gjøre en god sprint i Drammen, svarer han.

Petter Northug er sulten på seier og har bare økt og økt sekundende til neste konkurrent. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

Northug er tjue sekunder foran konkurrentene

Utrolig åpning

Northugs åpning var en ren reprise av VM-løpet. Han åpnet strålende og ledet med hele 11,6 sekunder ned til Calle Halfvarsson ved første passering.

– Jeg må si jeg er litt spent på denne åpningen. Har han en superdag eller har han tatt en råsjanse? Åpningen har satt en støkk i alle konkurrentene, sa Torgeir Bjørn.

Og Mosvik-ekspressen bare fortsatte i det forrykende tempoet. Han økte voldsomt til konkurrentene ved neste passering. Northug hentet blant annet igjen Sjur Røthe med ett minutt lenge før mål.

Etter 13,5 kilometer ledet han med over halvminuttet på lagkamerat Johnsrud Sundby.

I mål var han altså suveren.

– Ut ifra formen, tror jeg dette er det beste rennet i år. Det er bra, og jeg håper jeg beholder formen til neste helg og rennene i Norge, sier Northug.

Martin Johnsrud Syndby var syk under VM og hadde ikke forventet denne prestasjonen i dag. Reporter: Jann Post

Sundby ble overrasket over egen prestasjon

Johnsrud Sundby imponerte

Martin Johnsrud Sundby fikk sølv på skiathlonet helt i starten av VM i Val di Fiemme, men pådro seg sykdom utover i mesterskapet og måtte derfor stå over flere konkurranser.

I dag gjorde han imidlertid et solid comeback etter sykdommen med tredjeplassen.

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Houston, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld