Northug knust i norgescuprenn: – Jeg trengte denne her

SJUSJØEN (NRK): Petter Northug har startet jakten på VM-formen, men havnet nok en gang langt nede på resultatlisten da han stilte opp i norgescupen lørdag.

northug

Petter Northug stilte med ny frisyre da han gikk sitt første konkurranserenn på flere uker.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det er litt sånn håndbrekket på, men det ble en fin gjennomkjøring. Jeg trengte denne her, sier Petter Northug i et intervju med arrangøren.

Med en liten hestehale i pannen stilte Northug opp i norgescuprennet på Sjusjøen lørdag ettermiddag.

Det var 31-åringens første konkurranse på over en måned. Han har brukt den siste tiden på å prøve å finne formen, som har vært fullstendig fraværende denne sesongen.

Om han har lykkes med det, var ikke mulig å se under dagens 15-kilometer.

Håper på bedre følelse

northug

Trener Stig Rune Kveen mener det er mulig for Northug å rekke å komme i VM-form i løpet av de neste ukene.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Northug tok det muligens litt rolig, men havnet i alle fall et godt stykke ned på resultatlisten. Han gikk i mål ett minutt og 22 sekunder bak vinneren Mathias Rundgreen - til tross for at han i dette rennet møtte en del svakere motstand enn han pleier i verdenscupen.

Noen krisestemning er det derimot ikke å spore hos team Northug - foreløpig.

– Det var som forventet. Petter sa selv at han kom til å være «dau» på dag én her etter høydeoppholdet han har vært på. Men han er tøff nok til å ta på seg startnummeret selv om han vet at han ikke kan vinne, sier Northug-trener Stig Rune Kveen.

Søndag skal skiløperen trolig gå Uglarennet.

– Jeg håper å ha en litt bedre følelse i morgen. Da er det noen gode trøndere på start også. Jeg håper å få litt motstand, sier Northug.

Northug snakket kun med Skiforbundets TV-kanal. Etter dette stakk han til skogs uten å snakke med pressen som hadde møtt opp.

Kappløp mot VM

Det var i starten av desember Northug gikk sitt siste verdenscuprenn. Han endte da som nummer 51. Etter dette har han pålagt seg selv en periode der han har tatt det fullstendig med ro. Trener Stig Rune Kveen har uttalt at han tror problemene kan skyldes en overtrening.

Nå har kappløpet hans for å komme i VM-form startet. VM i Lahti er kun en drøy måned unna.

– Det er ikke hensiktsmessig å være ute av trening i over en måned, men vi prøver å gjøre det beste ut av situasjonen. Petter tenker VM og har fått god trening en tid nå. Da håper vi at det skal gå bra i VM, sier Kveen, som avfeier at Northug kommer til å gå alle renn i VM.

Kveen sier også at Northug håper å få gå verdenscuprennene i Falun neste helg, men det er foreløpig usikkert om han blir tatt ut.

Northug ble VM-kongen for to år siden med sine fire gull, og spørsmålet er om det finnes noe håp for at Northug kan finne tilbake til noe i nærheten av den samme formen i tide.

Siste nytt

 • Guye Adola vant Berlin Maraton

  Etiopieren Guye Adola løp inn til seier i Berlin Maraton søndag, det første av verdens store maratonløp som er blitt arrangert med fellesstart siden pandemien.

  Adola vant med en tid på 2.05.45 foran Kenyas Bethwel Yegon og stjernen Kenenisa Bekele fra Etiopia.

  Seieren er den største i Adolas karriere så langt. Han imponerte stort da han debuterte i Berlin Maraton i 2017 med en andreplass. Tiden hans var da 2.03.46.

  jGB_siDtFV4
  Foto: Lisa Leutner / AP
 • Danskene kjører med sørgebånd i VM

  De danske VM-syklistene kjører med sørgebånd under søndagens landeveisritt, til minne om nylig avdøde Chris Anker Sørensen (bildet).

  Den tidligere toppsyklisten døde forrige uke, 37 år gammel. Han ble utsatt for en ulykke da han var på en treningstur i Belgia, der han var til stede for å dekke VM som ekspert for dansk TV2.

  Magnus Cort sier til TV2 at de danske syklistene tok nyheten om dødsfallet tungt.

  – Det er en god måte å hedre ham på her i VM, sier Cort om sørgebåndene.

  Han sier at VM blir en annerledes opplevelse for de danske rytterne.

  – Det er annerledes. Forberedelsene har gått fint, og vi har gjort alt vi skulle, så jeg føler vi er klare. Men det er klart at vi kjente på det de første par dagene, sier han om tiden etter at de fikk dødsbudskapet.

  V3kLHBLMaDs
  Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / NTB
 • Hovland måtte tåle sitt tredje tap

  Marginene har ikke vært på Viktor Hovlands side i Ryder Cup-debuten. Han har ledet i alle fire parkamper, men utbyttet er bare et halvt poeng.

  Lørdag ble det tap i foursome med Bernd Wiesberger, selv om den europeiske duoen tidlig ledet med tre hull. De var foran det meste av kampen, men Justin Thomas og Jordan Spieth slo hardt tilbake og vendte kampen i sin favør med seier på tre strake hull fra det 14. hullet.

  Sammen med Tommy Fleetwood ga nordmannen noen timer senere Bryson DeChambeau og Scottie Scheffler hard kamp i fourball i vinden på Whistling Straits-banen. De tok ledelsen tre ganger, men igjen avgjorde amerikanerne ved å vinne 14., 15. og 16. hull.

  USA har dominert parspillet og leder 11-5 foran søndagens singlekamper, der vertsnasjonen trenger bare 3,5 av 12 mulige poeng for å vinne pokalen.

  s2YKcQj5K_4
  Foto: Jeff Roberson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal