NRK Meny
Normal

Northug klar for tre NM-distanser

Petter Northug (28) er klar for å kjempe om medaljer i NM, og planlegger å gå tre distanser i Lillehammer denne uka.

Petter Northug

Petter Northug tok sesongens første seier da han vant den klassiske 10-kilometeren i Val di Fiemme undr Tour de Ski.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

– Planen er at Petter går 15 km klassisk torsdag, 30 km fellesstart med skibytte lørdag og stafett søndag, sier Northugs trener Eirik Myhr Nossum til NRK.no.

Det var sagt at Northug bare ville gå ett eller to løp i NM, men planen er nå endret.

– Det var fordi det var meldt veldig kaldt, men nå ser det ut til at det blir mildere enn først antatt. Da passer det godt i oppkjøringa til OL å gå tre distanser, påpeker Nossum, som understreker at planene ikke er risset i stein.

Det betyr at fredagens sprint i utgangspunktet blir den eneste NM-distansen uten Petter Northug til start. Og det til tross for at han etter å ha droppet verdenscupsprinten i Davos før julsterkt ble oppfordret av landslagsledelsen til å gå sprinten i NM.

Går sprint i Toblach

Ifølge sprinttrener Arild Monsen er det imidlertid ikke veldig problematisk om han ikke får sett Northug denne gangen heller.

– Jeg har sagt at jeg gjerne vil se Northug mot de andre OL-kandidatene én gang før OL. Da er det to muligheter igjen, NM og verdenscupen i Toblach rett før OL, sier Monsen til NRK.no.

Og sprinten i Toblach er på Northugs program.

– Petter skal gå sprint i Toblach. Det kan også hende han går den klassiske 15-kilometeren der, det er ikke avgjort, men sprinten går han garantert, sier Nossum, som ikke er bekymret for Northugs plass på sprintlaget i OL.

– Vi mener Petter er en meget sterk gullkandidat der, sier han.

Northugs plass i OL-troppen er udiskutabel etter fjerdeplass sammenlagt og flere gode enkeltetapper i Tour de Ski.

Skal kjempe om gull

Ifølge treneren har Northug fortsatt den fine formutviklingen han viste i Tour de Ski. Inn mot NM legger han ned mye mengdetrening, men treneren mener likevel at eleven skal hevde seg i norgesmesterskapet.

– Med mindre han faller eller er veldig uheldig med utstyret, skal vi ikke se 63.-plasser av Petter i NM i år. Jeg regner med at han kjemper om medaljer og kanskje også gull, sier Eirik Myhr Nossum.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Klepp - LSK Kvinner
Toppserien: Klepp - LSK
4-4-2 Eliteserien fotball: Haugesund - Viking
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM