NRK Meny
Normal

Northug kjemper mot Tour de Ski-klokka

Trener Stig Rune Kveen vil helst se Petter Northug tilbake i full trening 10-14 dager før Tour de Ski. Nå begynner trønderen å få dårlig tid.

Northug

SAMLER OVERSKUDD: Petter Northug er fortsatt ikke tilbake i full trening. Her fra sprinten under minitouren i Lillehammer, som han senere brøt.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Det er nemlig 19 dager til Tour de Ski åpner med sprint i sveitsiske Val Müstair, men det er foreløpig uvisst når trønderen er tilbake i skisporet.

Kveen

NORTHUG-TRENER: Tidligere Strindheim-løper Stig Rune Kveen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Mandag ble det klart at Northug dropper kommende verdenscuphelg i La Clusaz, og dermed står 30-åringen med kun to verdenscuprenn fra Lillehammer denne sesongen.

– Sterkt ønske

– Det er ingen gunstig situasjon. Petter skulle gått verdenscuprenn og gjort en god jobb inn mot Tour de Ski. Vi er fortsatt ikke bekymret med tanke på det som skal skje i februar (VM). Men jeg vet at Petter har et sterkt ønske om å komme seg ut i konkurranse så fort det lar seg gjøre, sier Kveen til NRK.

Northug har kun gjennomført noen korte joggeturer siden han brøt minitouren i Lillehammer 4. desember.

Nå handler alt om å samle nødvendig overskudd og komme seg tilbake i trening så fort som mulig.

– Er det en reell fare for at Tour de Ski kan ryke?

– Hva skal jeg si? Vi har fortsatt litt tid. Vi jobber ut i fra det, men vi er fortsatt ikke i balanse. Vi håper vi får tid nok, sier Kveen.

– Hvor mye tid trenger dere før en slik tour?

– Det er vanskelig å si. Han kan jo respondere bra på mye hvile og være raskt tilbake. Ideelt sett skulle vi hatt en treningsperiode på 10-14 dager. Vi gjør det beste ut av det, sier Kveen.

– Tør å hvile nok

Treneren har tidligere forklart at Northug er blitt slått ut av overbelastning etter en tøff treningsperiode i høst.

Northug står i snitt med en 34.-plass så langt denne sesongen, noe som er trønderens dårligste start på en VM-sesong.

– Jeg tror ikke Petter har planlagt å gå så sakte som han har gjort nå. Det er ingen ideell situasjon, men jeg er ikke bekymret med tanke på VM, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland da Northug måtte bryte Lillehammer-touren.

Nå venter langrennsesset fortsatt på det nødvendige overskuddet.

– Det kan bli ski(trening) når som helst, men han må kjenne at han har overskudd. Han er ekstremt flink i disse situasjonene. Han tør å hvile nok, og han er veldig tålmodig, sier Kveen.

Siste nytt

 • Rumlemage intet hinder for Djokovic

  Novak Djokovic gikk videre til tredje runde i Cincinnati Masters tross rumlete mage etter 2-1-seier mot Adrian Mannarino.

  Djokovic tapte første sett 4-6, men måtte ha legehjelp under andre sett. Han valgte likevel å fortsette, og vant de neste settene 6-2, 6-1.

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner