NRK Meny
Normal

Northug jublet da finalen glapp: – Perfekt for meg

LENZERHEIDE (NRK): Taktikeren Petter Northug deppet ikke over at han ikke tok seg til sprintfinalen i Tour de Ski-åpningen – han mener det var det beste som kunne skje.

northug

FORNØYD: Petter Northug spår en knalltøff og helt avgjørende tremil i lørdagens etappe av Tour de Ski.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg jublet da det ble klart (at han ikke kom til finalen, red. anm), sier Petter Northug.

NRK møter ham ved den norske smøretraileren etter at sprintfinalen er over. Den gikk uten Northug, som akkurat ikke tok seg videre fra semifinalene.

Han ble dermed nummer syv til slutt, mens andre sammenlagtfavoritter som Dario Cologna og Martin Johnsrud Sundby greide å ta seg til finalen.

Northug løp av gårde og kom aldri for å møte pressen etter han røk ut, men det var ikke fordi han var skuffet.

– Nei, med tanke på at det er en tremil i morgen er dette perfekt for meg. En perfekt start, sier Northug.

Får hvile og tapte ikke mye tid

29-åringen sikter til at han slipper den fysiske belastningen det er å gå et ekstra heat, slik finalen ville vært. Northug pleier ofte å kjenne det godt i kroppen dagen etter en sprint, og nå får han mer restitusjon før morgendagens tremil.

Men enda bedre, ifølge Northug, er det at han som nummer sju i mål ikke taper allverdens med sekunder til de som faktisk gikk finalen. Det er nemlig bare 7,8 sekunder som skiller ham og Sundby, som imponerte ved å bli nummer fire i finalen.

Dario Cologna ble sist i finalen og leder bare med 1,3 sekunder på Northug.

– Nå ligger jeg der jeg ønsker, fastslår Northug.

Han medgir at han synes det er litt rart at det ikke er mer å tjene på å ta seg til finalen.

– Det burde kanskje vært et lite hopp til de som går til finalen, men sånn er reglene, sier han.

Federico Pellegrino vant sprinten foran Sergej Ustigov - to løpere som trolig ikke er å frykte i sammendraget i touren. Finn Hågen Krogh imponerte også da han tok tredjeplassen.

Mener tremila kan avgjøre touren

Lørdag venter en antatt knalltøff tremil i Lenzerheide.

– Jeg tror mye av sammendraget kan være satt etter dag to her. Det er spesielt, men slik er touren lagt opp. Vi er noen som har skilt oss ut, og det blir spennende å se i morgen, sier han.

NRK-ekspert Fredrik Aukland er enig med Northug.

– Det kommer til å bli et av de viktigste løpene fordi det skal deles ut bonussekunder, og fordi det er en så tøff distanse at det kan bli store forskjeller, forklarer han.

Northug sier han fikk gode svar i dag, og føler formen virkelig er i anmarsj. Men han er ikke i tvil om hvem som er favoritt til å vinne touren.

– Det Martin gjør her i dag er fryktelig sterkt. Han har dette i lomma si, sier Northug.

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag