Northug inspirert av Ingebrigtsen

HAMAR (NRK.no): Petter Northug blir motivert av Henrik Ingebrigtsens VM-suksess, men ofrer friidretts-VM for å se Rosenborg-kamp

Petter Northug

Petter Northug liker utøvere som går sine egne veir, som Henrik Ingebrigtsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Mens Henrik Ingebrigtsen løp seg til en ny internasjonal mesterskapsfinale i Moskva fredag ettermiddag, var Petter Northug på plass i Hamar for å gå showrennet Kirkebakken Grand Prix på rulleski.

I rennet ble han slått ut i semifinalen og endte på tredjeplass. Konkurransen ble vunnet av Timo André Bakken foran Johan Edin.

Men før Northug selv startet, fikk han med seg Ingebrigtsens VM-semifinale på radio.

– Jeg hørte at Henrik gikk til finale på radio. Det er tommel opp, det er motiverende. Jeg liker sånne typer som han som er offensive og gjør egne valg, og tenker på seg selv for å prestere best mulig, sier Northug til NRK.no.

Prioriterer Rosenborg

Langrennskongen har lenge vært fan av Ingebrigtsen, som altså ble europamester og kom til OL-finale på 1500 meter i fjor.

Mange mener da også at de to minner mye om hverandre som typer. Ingebrigtsen har også vært på besøk hos Northug-familien i Mosvika.

Trolig sitter Northug benket foran TV-skjermen når Ingebrigtsen løper finale søndag. Men det gjør han neppe når Andreas Thorkildsen og Jaysuma Saidy Ndure skal kjempe om VM-medaljer lørdag.

– Det er jo noe annet viktig som skjer samtidig. Det er Rosenborg mot Vålerenga, og det går klart foran friidretts-VM for meg, fastslår han med et glis.

– Har en egen evne

Northug har imidlertid tro på at Thorkildsen gjør det bra i spydfinalen.

– Han har en evne til å hente fram det utrolige når det gjelder som mest. Han kaster alltid bra i mesterskap, og det får vi nok se denne gangen også.

– Er det noen likheter mellom deg og Thorkildsen?

– Det er ikke mye likhet, vi driver med to helt ulike idretter. Det eneste er vel at vi begge konkurrerer med en stav i hånda, smiler Petter Northug.

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal