NRK Meny
Normal

Northug inspirert av Ingebrigtsen

HAMAR (NRK.no): Petter Northug blir motivert av Henrik Ingebrigtsens VM-suksess, men ofrer friidretts-VM for å se Rosenborg-kamp

Petter Northug

Petter Northug liker utøvere som går sine egne veir, som Henrik Ingebrigtsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Mens Henrik Ingebrigtsen løp seg til en ny internasjonal mesterskapsfinale i Moskva fredag ettermiddag, var Petter Northug på plass i Hamar for å gå showrennet Kirkebakken Grand Prix på rulleski.

I rennet ble han slått ut i semifinalen og endte på tredjeplass. Konkurransen ble vunnet av Timo André Bakken foran Johan Edin.

Men før Northug selv startet, fikk han med seg Ingebrigtsens VM-semifinale på radio.

– Jeg hørte at Henrik gikk til finale på radio. Det er tommel opp, det er motiverende. Jeg liker sånne typer som han som er offensive og gjør egne valg, og tenker på seg selv for å prestere best mulig, sier Northug til NRK.no.

Prioriterer Rosenborg

Langrennskongen har lenge vært fan av Ingebrigtsen, som altså ble europamester og kom til OL-finale på 1500 meter i fjor.

Mange mener da også at de to minner mye om hverandre som typer. Ingebrigtsen har også vært på besøk hos Northug-familien i Mosvika.

Trolig sitter Northug benket foran TV-skjermen når Ingebrigtsen løper finale søndag. Men det gjør han neppe når Andreas Thorkildsen og Jaysuma Saidy Ndure skal kjempe om VM-medaljer lørdag.

– Det er jo noe annet viktig som skjer samtidig. Det er Rosenborg mot Vålerenga, og det går klart foran friidretts-VM for meg, fastslår han med et glis.

– Har en egen evne

Northug har imidlertid tro på at Thorkildsen gjør det bra i spydfinalen.

– Han har en evne til å hente fram det utrolige når det gjelder som mest. Han kaster alltid bra i mesterskap, og det får vi nok se denne gangen også.

– Er det noen likheter mellom deg og Thorkildsen?

– Det er ikke mye likhet, vi driver med to helt ulike idretter. Det eneste er vel at vi begge konkurrerer med en stav i hånda, smiler Petter Northug.

Siste nytt

 • Per-Egil Flo klar for ny klubb

  Per-Egil Flo forlater tjekkiske Slavia Praha til fordel for sveitsiske FC Lausanne-Sport. Den tidligere Sogndal- og Moldespilleren har fem landskamper for Norge, og skal spille på nivå to i Sveits etter at FC Lausanne-Sport rykket ned fra førstedivisjon forrige sesong.

  Fotballandslaget trener.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Hamilton forlenger med Mercedes

  Den britiske Formel 1-føreren, Lewis Hamilton, har forlenget sin kontrakt med Mercedes. Avtalen varer frem til 2020 og skal være verdt 40 millioner pund i året, ifølge BBC. Han er verdensmester i Formel 1 fire ganger.

  AUTO-PRIX-F1-ITA-QUALIFYING
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Fjorårets toer bryter Touren

  Rigoberto Urán trekker seg fra årets Tour de France etter å ha pådratt seg skader i en velt søndag. På onsdagens etappe rullet colombianeren i mål over 26 minutter bak etappevinner Geraint Thomas. I fjor ble 31-åringen nummer to i sammendraget.

  Uran
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale