NRK Meny
Normal

Northug inspirert av Ingebrigtsen

HAMAR (NRK.no): Petter Northug blir motivert av Henrik Ingebrigtsens VM-suksess, men ofrer friidretts-VM for å se Rosenborg-kamp

Petter Northug

Petter Northug liker utøvere som går sine egne veir, som Henrik Ingebrigtsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Mens Henrik Ingebrigtsen løp seg til en ny internasjonal mesterskapsfinale i Moskva fredag ettermiddag, var Petter Northug på plass i Hamar for å gå showrennet Kirkebakken Grand Prix på rulleski.

I rennet ble han slått ut i semifinalen og endte på tredjeplass. Konkurransen ble vunnet av Timo André Bakken foran Johan Edin.

Men før Northug selv startet, fikk han med seg Ingebrigtsens VM-semifinale på radio.

– Jeg hørte at Henrik gikk til finale på radio. Det er tommel opp, det er motiverende. Jeg liker sånne typer som han som er offensive og gjør egne valg, og tenker på seg selv for å prestere best mulig, sier Northug til NRK.no.

Prioriterer Rosenborg

Langrennskongen har lenge vært fan av Ingebrigtsen, som altså ble europamester og kom til OL-finale på 1500 meter i fjor.

Mange mener da også at de to minner mye om hverandre som typer. Ingebrigtsen har også vært på besøk hos Northug-familien i Mosvika.

Trolig sitter Northug benket foran TV-skjermen når Ingebrigtsen løper finale søndag. Men det gjør han neppe når Andreas Thorkildsen og Jaysuma Saidy Ndure skal kjempe om VM-medaljer lørdag.

– Det er jo noe annet viktig som skjer samtidig. Det er Rosenborg mot Vålerenga, og det går klart foran friidretts-VM for meg, fastslår han med et glis.

– Har en egen evne

Northug har imidlertid tro på at Thorkildsen gjør det bra i spydfinalen.

– Han har en evne til å hente fram det utrolige når det gjelder som mest. Han kaster alltid bra i mesterskap, og det får vi nok se denne gangen også.

– Er det noen likheter mellom deg og Thorkildsen?

– Det er ikke mye likhet, vi driver med to helt ulike idretter. Det eneste er vel at vi begge konkurrerer med en stav i hånda, smiler Petter Northug.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street