NRK Meny
Normal

Riise bruker Northug som inpirasjon: – Det gir meg et kick

SOTSJI (NRK.no): John Arne Riise er selverklært Petter Northug-fan og bruker videoer av spurtkongen til å gire seg opp. Northug bruker fotballvideoer, men ikke av Riise.

Petter Northug

Petter Northug mislyktes på åpningsdistansen i OL, men gjør et nytt gullforsøk tirsdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er bra at han blir inspirert av Northug-klipp. Jeg kikker på Youtube selv, jeg, sier Petter Northug til NRK.no.

Mens John Arne Riise ser på verdens beste skiløper de siste årene, ser Northug på verdens beste fotballspiller de siste årene.

– Jeg har Lionel Messi sine godvideoer liggende på favoritter og synes det er motiverende, bekrefter han.

– Ser du på John Arne Riise-klipp?

– Jeg har ikke sett så mye på ham på Youtube, men jeg vet jo han har noen vakre scoringer med venstrebeinet sitt, så det er sikkert mulig å finne dem også.

To nedturer på én dag

Northug forbereder seg til tirsdagens OL-sprint i Sotsji. Det er øvelsen han har omtalt som sin beste mulighet i lekene. Den nest beste er allerede oppbrukt. Søndagens 30 km fellesstart med skibytte ble ingen suksess.

Northug måtte kapitulere en kilometer før mål og ruslet inn til 17.-plass. Også fotballmessig var det en dårlig dag for Northug. Hans engelske favorittlag, Manchester United, fortsatte den dårlige trenden og klarte bare 2-2 hjemme mot John Arne Riises Fulham.

Petter Northug

Petter Northug mener hans største gullsjanse er på tirsdagens sprint.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Trolig ladet Riise opp med et helt annet Northug-løp enn OL-tremila fra Sotsji.

– Det gir en god følelse å se en norsk person vinne noe. Det gir meg et kick, jeg sitter og ler for meg selv, sier Riise, som i tillegg til Northug-videoer også bruker Marit Bjørgen og Aksel Lund Svindal.

Stakk da Cantona stakk

Petter Northug har i øyeblikket vesentlig større tro på OL-gull for sin egen del enn seriegull for United. Han ser på seg selv som favoritt på sprinten, mens han allerede har avskrevet United-gull.

– Jeg har gitt opp David Moyes. Moyes må kanskje få litt tid på seg. Nå har han jo gjort noen kjøp, så vi får se om det snur, ellers sitter han vel ikke for lenge, konstaterer Northug.

– Vil du ha Sir Alex tilbake?

– Nei, jeg tror hans kapittel er over, så får vi se.

Samtidig innrømmer Northug at han ikke er den Manchester United-supporteren han en gang var.

– Det var United på 90-tallet, men nå har jeg egentlig ingen favorittklubb. Jeg har ikke skiftet, jeg har bare sluttet. Da Cantona stakk, stakk jeg også.

Tirsdag stikker han forhåpentligvis igjen. Fra konkurrentene.

Siste nytt

 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Danmark topp 12 på Fifa-rankingen

  Åge Hareide sitt Danmark går sju plasser oppover Fifa-rankingen og ligger nå på en 12. plass. Sverige går også sju plasser opp og legger seg på 18. plass. Island går ned en plass til 22. plass, mens Norge ligger uendret på 58. plass.

  Åge Hareide
  Foto: Terje Haugnes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad