Riise bruker Northug som inpirasjon: – Det gir meg et kick

SOTSJI (NRK.no): John Arne Riise er selverklært Petter Northug-fan og bruker videoer av spurtkongen til å gire seg opp. Northug bruker fotballvideoer, men ikke av Riise.

Petter Northug

Petter Northug mislyktes på åpningsdistansen i OL, men gjør et nytt gullforsøk tirsdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er bra at han blir inspirert av Northug-klipp. Jeg kikker på Youtube selv, jeg, sier Petter Northug til NRK.no.

Mens John Arne Riise ser på verdens beste skiløper de siste årene, ser Northug på verdens beste fotballspiller de siste årene.

– Jeg har Lionel Messi sine godvideoer liggende på favoritter og synes det er motiverende, bekrefter han.

– Ser du på John Arne Riise-klipp?

– Jeg har ikke sett så mye på ham på Youtube, men jeg vet jo han har noen vakre scoringer med venstrebeinet sitt, så det er sikkert mulig å finne dem også.

To nedturer på én dag

Northug forbereder seg til tirsdagens OL-sprint i Sotsji. Det er øvelsen han har omtalt som sin beste mulighet i lekene. Den nest beste er allerede oppbrukt. Søndagens 30 km fellesstart med skibytte ble ingen suksess.

Northug måtte kapitulere en kilometer før mål og ruslet inn til 17.-plass. Også fotballmessig var det en dårlig dag for Northug. Hans engelske favorittlag, Manchester United, fortsatte den dårlige trenden og klarte bare 2-2 hjemme mot John Arne Riises Fulham.

Petter Northug

Petter Northug mener hans største gullsjanse er på tirsdagens sprint.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Trolig ladet Riise opp med et helt annet Northug-løp enn OL-tremila fra Sotsji.

– Det gir en god følelse å se en norsk person vinne noe. Det gir meg et kick, jeg sitter og ler for meg selv, sier Riise, som i tillegg til Northug-videoer også bruker Marit Bjørgen og Aksel Lund Svindal.

Stakk da Cantona stakk

Petter Northug har i øyeblikket vesentlig større tro på OL-gull for sin egen del enn seriegull for United. Han ser på seg selv som favoritt på sprinten, mens han allerede har avskrevet United-gull.

– Jeg har gitt opp David Moyes. Moyes må kanskje få litt tid på seg. Nå har han jo gjort noen kjøp, så vi får se om det snur, ellers sitter han vel ikke for lenge, konstaterer Northug.

– Vil du ha Sir Alex tilbake?

– Nei, jeg tror hans kapittel er over, så får vi se.

Samtidig innrømmer Northug at han ikke er den Manchester United-supporteren han en gang var.

– Det var United på 90-tallet, men nå har jeg egentlig ingen favorittklubb. Jeg har ikke skiftet, jeg har bare sluttet. Da Cantona stakk, stakk jeg også.

Tirsdag stikker han forhåpentligvis igjen. Fra konkurrentene.

Siste nytt

 • Hykkerud til Athen

  Tidlegare landslagsspelar Joakim Hykkerud er fristilt frå kontrakten i Drammen for å spele for AEK Athen ut sluttspelet i europacupen. Han skal i aksjon alt i morgon i første semifinale mot Gorenje.

  Taper dei semifinalen over to oppgjer reiser han heim. Går dei til finalen blir han ut mai.

  – Eg gler meg heilt sjukt til å spele desse kampane, seier han til NRK.

  Hykkerud til Athen
  Foto: Privat
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal