Hopp til innhold

Riise bruker Northug som inpirasjon: – Det gir meg et kick

SOTSJI (NRK.no): John Arne Riise er selverklært Petter Northug-fan og bruker videoer av spurtkongen til å gire seg opp. Northug bruker fotballvideoer, men ikke av Riise.

Petter Northug

Petter Northug mislyktes på åpningsdistansen i OL, men gjør et nytt gullforsøk tirsdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er bra at han blir inspirert av Northug-klipp. Jeg kikker på Youtube selv, jeg, sier Petter Northug til NRK.no.

Mens John Arne Riise ser på verdens beste skiløper de siste årene, ser Northug på verdens beste fotballspiller de siste årene.

– Jeg har Lionel Messi sine godvideoer liggende på favoritter og synes det er motiverende, bekrefter han.

– Ser du på John Arne Riise-klipp?

– Jeg har ikke sett så mye på ham på Youtube, men jeg vet jo han har noen vakre scoringer med venstrebeinet sitt, så det er sikkert mulig å finne dem også.

To nedturer på én dag

Northug forbereder seg til tirsdagens OL-sprint i Sotsji. Det er øvelsen han har omtalt som sin beste mulighet i lekene. Den nest beste er allerede oppbrukt. Søndagens 30 km fellesstart med skibytte ble ingen suksess.

Northug måtte kapitulere en kilometer før mål og ruslet inn til 17.-plass. Også fotballmessig var det en dårlig dag for Northug. Hans engelske favorittlag, Manchester United, fortsatte den dårlige trenden og klarte bare 2-2 hjemme mot John Arne Riises Fulham.

Petter Northug

Petter Northug mener hans største gullsjanse er på tirsdagens sprint.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Trolig ladet Riise opp med et helt annet Northug-løp enn OL-tremila fra Sotsji.

– Det gir en god følelse å se en norsk person vinne noe. Det gir meg et kick, jeg sitter og ler for meg selv, sier Riise, som i tillegg til Northug-videoer også bruker Marit Bjørgen og Aksel Lund Svindal.

Stakk da Cantona stakk

Petter Northug har i øyeblikket vesentlig større tro på OL-gull for sin egen del enn seriegull for United. Han ser på seg selv som favoritt på sprinten, mens han allerede har avskrevet United-gull.

– Jeg har gitt opp David Moyes. Moyes må kanskje få litt tid på seg. Nå har han jo gjort noen kjøp, så vi får se om det snur, ellers sitter han vel ikke for lenge, konstaterer Northug.

– Vil du ha Sir Alex tilbake?

– Nei, jeg tror hans kapittel er over, så får vi se.

Samtidig innrømmer Northug at han ikke er den Manchester United-supporteren han en gang var.

– Det var United på 90-tallet, men nå har jeg egentlig ingen favorittklubb. Jeg har ikke skiftet, jeg har bare sluttet. Da Cantona stakk, stakk jeg også.

Tirsdag stikker han forhåpentligvis igjen. Fra konkurrentene.

Siste nytt

  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

    Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

    Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

    Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
    skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

    – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

    I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

    mn1xUzO0GqM
    Foto: Reuters
  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal