NRK Meny
Normal

Northug er foreløpig ikke tatt ut på landslaget

Dramatikken rundt Petter Northug fortsetter. Han vil ikke bli presentert for pressen som en del av landslaget når resten av laget avsløres i morgen.

Northug

Petter Northug er foreløpig ikke tatt ut på noe landslag kommende vinter, men manager Are Sørum Langås har fortsatt dialog med avtroppende langrennssjef Åge Skinstad.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Situasjonen rundt Petter Northug er ikke avklart, men det pågår konstruktive samtaler med Petter og hans støtteapparat. Det betyr at Petters navn ikke vil være på lista med landslagsløpere som presenteres i morgen, skriver medieansvarlig for langrenn i Norges Skiforbund, Gro Eide i en pressemelding torsdag.

Det betyr at det ikke vil komme noen avklaring rundt Petter Northugs langrennsfremtid fredag.

Northug

Northug ble VM-kongen med hele fire gull i Falun i vinter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Norges skiforbund har tidligere sagt at Northug ikke vil få noe unntak fra regelen slik han fikk i fjor, og at han må bryte samarbeidet med COOP og takke ja til landslaget dersom han ønsker å gå verdenscup til vinteren.

BAKGRUNN: Hva nå, Petter Northug?

Ønsker å gå verdenscup?

Northug har ikke ønsket å si noe om hva han ønsker å gjøre til vinteren, men overfor NRK forteller manager Are Sørum Langås at han har skissert et opplegg Northug vil være fornøyd med.

– Ja, han har skissert et scenario som han ønsker seg, det kan jeg bekrefte.

– Og det består i?

– Det vil jeg ikke si noe om på nåværende tidspunkt, sier Langås.

At samtalene med Norges skiforbund fortsetter kan tolkes som et tegn på at Northug er mest motivert for å gå verdenscup også til vinteren.

Kan gå over til langløp

– Betyr det at Petter Northug ikke blir tatt ut på landslaget?

– Det har vi ikke sagt, men vi ønsker å fortelle at vi er i gode samtaler, og ønsker å finne løsninger som er bra for norsk langrenn, sier landslagssjef Åge Skinstad til NRK.

Et svært aktuelt alternativ for Northug har å droppe verdenscup kommende sesong og heller satse på langløp. Etter NM i Harstad uttalte blant annet pappa John Northug at det gikk mot en satsing på langløp.

– Petter er motivert

Langrennssjef Åge Skinstad er ikke bekymret, og forteller at han ikke har satt noen dato for når en eventuell kontrakt må være underskrevet, til tross for at landslagskontraktene i utgangspunktet begynner 1. mai.

– Du har hatt møtes med Are Langås, hvilke signaler har han gitt på vegne at Petter?

– Han har gitt signaler som tyder på at Petter er veldig motivert og godt i gang med forberedelsene til neste sesong. Det er det viktigste på nåværende tidspunkt, sier Skinstad.

Skinstad forteller at det er planlagt ytterligere møter mellom Skiforbundet og Petter Northugs representanter.

Siste nytt

 • Putin inviterer Blatter til VM

  Tidlegare FIFA-president Sepp Blatter seier at han kjem til å reise til fotball-VM i Russland neste år etter å ha blitt invitert av president Vladimir Putin.

  FIFA har tidlegare utestengt Blatter frå all fotball i seks år etter at han i 2015 blei dømd for korrupsjon.

  Blatter var FIFA-president då Russland i 2010 blei tildelt 2018-VM.

  Sepp Blatter og Vladimir Putin
  Foto: Maxim Shipenkov / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal