Northug er foreløpig ikke tatt ut på landslaget

Dramatikken rundt Petter Northug fortsetter. Han vil ikke bli presentert for pressen som en del av landslaget når resten av laget avsløres i morgen.

Northug

Petter Northug er foreløpig ikke tatt ut på noe landslag kommende vinter, men manager Are Sørum Langås har fortsatt dialog med avtroppende langrennssjef Åge Skinstad.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Situasjonen rundt Petter Northug er ikke avklart, men det pågår konstruktive samtaler med Petter og hans støtteapparat. Det betyr at Petters navn ikke vil være på lista med landslagsløpere som presenteres i morgen, skriver medieansvarlig for langrenn i Norges Skiforbund, Gro Eide i en pressemelding torsdag.

Det betyr at det ikke vil komme noen avklaring rundt Petter Northugs langrennsfremtid fredag.

Northug

Northug ble VM-kongen med hele fire gull i Falun i vinter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Norges skiforbund har tidligere sagt at Northug ikke vil få noe unntak fra regelen slik han fikk i fjor, og at han må bryte samarbeidet med COOP og takke ja til landslaget dersom han ønsker å gå verdenscup til vinteren.

BAKGRUNN: Hva nå, Petter Northug?

Ønsker å gå verdenscup?

Northug har ikke ønsket å si noe om hva han ønsker å gjøre til vinteren, men overfor NRK forteller manager Are Sørum Langås at han har skissert et opplegg Northug vil være fornøyd med.

– Ja, han har skissert et scenario som han ønsker seg, det kan jeg bekrefte.

– Og det består i?

– Det vil jeg ikke si noe om på nåværende tidspunkt, sier Langås.

At samtalene med Norges skiforbund fortsetter kan tolkes som et tegn på at Northug er mest motivert for å gå verdenscup også til vinteren.

Kan gå over til langløp

– Betyr det at Petter Northug ikke blir tatt ut på landslaget?

– Det har vi ikke sagt, men vi ønsker å fortelle at vi er i gode samtaler, og ønsker å finne løsninger som er bra for norsk langrenn, sier landslagssjef Åge Skinstad til NRK.

Et svært aktuelt alternativ for Northug har å droppe verdenscup kommende sesong og heller satse på langløp. Etter NM i Harstad uttalte blant annet pappa John Northug at det gikk mot en satsing på langløp.

– Petter er motivert

Langrennssjef Åge Skinstad er ikke bekymret, og forteller at han ikke har satt noen dato for når en eventuell kontrakt må være underskrevet, til tross for at landslagskontraktene i utgangspunktet begynner 1. mai.

– Du har hatt møtes med Are Langås, hvilke signaler har han gitt på vegne at Petter?

– Han har gitt signaler som tyder på at Petter er veldig motivert og godt i gang med forberedelsene til neste sesong. Det er det viktigste på nåværende tidspunkt, sier Skinstad.

Skinstad forteller at det er planlagt ytterligere møter mellom Skiforbundet og Petter Northugs representanter.

Siste nytt

 • På veg mot toppen - så small det

  Viktor Hovland gjekk ein superrunde i 17 hol på golfturneringa i Florida. Då hadde han sju under par, og åtte samanlagt etter to dagar. Han låg på sjetteplass.

  Men på det siste holet møtte han veggen. Han brukte åtte slag på par 4-holet. Sju under pat blei til tre under for dagen.

  Han var likevel på 15-plass då han var ferdig med runden, men ikkje alle konkurrentane var ferdige.

 • Birkebeinerrennet avlyst også i år

  Også i år er Birkebeinerrennt avlyst på grunn av korona og smittefrykt.

  Arrangørane melder at restriksjonanen gjorde det umogeleg å arrangere det tradisjonsrike rennet frå Rena til Lillehammer. Det skulle ha gått 20. mars.

  – Det er trist å bli tvinga til å avlyse for andre år på rad, seier dagleg leiar Eirik Torbjørnsen.

  Eliteløparane som skulle delteke, får eit erstatningsrenn ved Åre i Sverige.

  Birkebeinerrennet 2016
  Foto: Geir Olsen/BIRKEN
 • VG: To positive koronaprøver i VM

  To mennesker som er akkrediter til VM har testet positivt for koronaviruset og er isolert i Oberstdorf. Det bekrefter mediesjef Miriam Frietsch overfor VG.

  Arrangøren vil ikke svare på om de to positive prøvene gjelder utøvere, ledere eller mediefolk som er på plass i VM-byen.

  Ifølge Frietsch er det gjennomført 9000 prøver siden VM startet. Antallet inkluderer både hurtigtester og ordinære PCR-tester.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal