Hopp til innhold

Her havner Petter Northug i fruktkrig på direkten

En tydelig avslappet Petter Northug fleipet, lo og kastet frukt(!) da han gjestet NRKs studio i Val di Fiemme torsdag. Denne roen kan bli avgjørende for resten av mesterskapet, mener Morten Aa Djupvik.

Petter Northug er på hugget før resten av VM-øvelsene.

VIDEO: Se Petter Northug havne i fruktkrig med programleder Ida Nysæter Rasch. (Fruktkastingen kommer helt til slutt i klippet.)

– Det betyr alt å få en god start på mesterskapet. Nå kan han senke skuldrene, sier tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik til NRK.

Høye skuldre så slett ikke ut til å være et problem for den ferske sølvvinneren Petter Northug, da han gjestet NRKs VM-kveld torsdag.

Intervjuet endte i fruktkrig

Etter å ha fleipet om hvordan han kunne få bruk for en av premiene, en mindre sølvmedaljong, til å «handle i butikken eller gi bort til venner», avsluttet han intervjuet med å kaste frukt på programleder Ida Nysæter Rasch.

– Vi ville ha en litt morsom slutt på sendinga, og sjekke om Northug virkelig er på hugget. Jeg kastet et eple litt på skrå så han ikke skulle klare å ta imot, men var ikke helt forberedt på at han skulle kaste tilbake. Men plutselig fikk jeg både druer og en melon mot meg, forteller Rasch.

Morten Aa Djupvik så opptrinnet fra Oslo, og tror både Northug og hele den norske leiren har fått viktig selvtillit etter VMs første dag.

– I den grad han trengte mer selvtillit, har han fått det nå. Det er også et stort støtteapparat som må ha en god følelse, og nå tror jeg de har det veldig greit i Val di Fiemme, sier Djupvik.

Les videre under videoen!

Tidligere landslagstrener Morten Djupvik om Petter Northugs VM-start.

VIDEO: Morten Aa Djupvik tror roen Petter Northug får etter den gode starten kan bli viktig utover i mesterskapet.

– Lettere enn i Oslo

Oppførselen til Northug står i kontrast til den mer innesluttede holdningen vi møtte under Oslo-VM i 2011. Det er ikke tilfeldig.

– Jeg var mer forberedt på kaos og trykk utenfra i Oslo, og dermed fokuserte jeg mer på å være innelåst. Her er mer ro, og det er lettere å ha fokus på det rennene og det man skal gjøre, sier Northug.

– Er det lettere å være i Val di Fiemme enn Oslo?

– Uten tvil. Det samme gjelder for trenerne og støtteapparatet. Jeg trives godt med det.

Northug er helt på nett med sin tidligere trener i at selvtilliten fra dag én kan vise seg meget verdifull i fortsettelsen.

– Å få en god start er veldig betryggende for fortsettelsen, sier han.

Les også:

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal