NRK Meny
Normal

Her havner Petter Northug i fruktkrig på direkten

En tydelig avslappet Petter Northug fleipet, lo og kastet frukt(!) da han gjestet NRKs studio i Val di Fiemme torsdag. Denne roen kan bli avgjørende for resten av mesterskapet, mener Morten Aa Djupvik.

Petter Northug er på hugget før resten av VM-øvelsene.

VIDEO: Se Petter Northug havne i fruktkrig med programleder Ida Nysæter Rasch. (Fruktkastingen kommer helt til slutt i klippet.)

– Det betyr alt å få en god start på mesterskapet. Nå kan han senke skuldrene, sier tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik til NRK.

Høye skuldre så slett ikke ut til å være et problem for den ferske sølvvinneren Petter Northug, da han gjestet NRKs VM-kveld torsdag.

Intervjuet endte i fruktkrig

Etter å ha fleipet om hvordan han kunne få bruk for en av premiene, en mindre sølvmedaljong, til å «handle i butikken eller gi bort til venner», avsluttet han intervjuet med å kaste frukt på programleder Ida Nysæter Rasch.

– Vi ville ha en litt morsom slutt på sendinga, og sjekke om Northug virkelig er på hugget. Jeg kastet et eple litt på skrå så han ikke skulle klare å ta imot, men var ikke helt forberedt på at han skulle kaste tilbake. Men plutselig fikk jeg både druer og en melon mot meg, forteller Rasch.

Morten Aa Djupvik så opptrinnet fra Oslo, og tror både Northug og hele den norske leiren har fått viktig selvtillit etter VMs første dag.

– I den grad han trengte mer selvtillit, har han fått det nå. Det er også et stort støtteapparat som må ha en god følelse, og nå tror jeg de har det veldig greit i Val di Fiemme, sier Djupvik.

Les videre under videoen!

Tidligere landslagstrener Morten Djupvik om Petter Northugs VM-start.

VIDEO: Morten Aa Djupvik tror roen Petter Northug får etter den gode starten kan bli viktig utover i mesterskapet.

– Lettere enn i Oslo

Oppførselen til Northug står i kontrast til den mer innesluttede holdningen vi møtte under Oslo-VM i 2011. Det er ikke tilfeldig.

– Jeg var mer forberedt på kaos og trykk utenfra i Oslo, og dermed fokuserte jeg mer på å være innelåst. Her er mer ro, og det er lettere å ha fokus på det rennene og det man skal gjøre, sier Northug.

– Er det lettere å være i Val di Fiemme enn Oslo?

– Uten tvil. Det samme gjelder for trenerne og støtteapparatet. Jeg trives godt med det.

Northug er helt på nett med sin tidligere trener i at selvtilliten fra dag én kan vise seg meget verdifull i fortsettelsen.

– Å få en god start er veldig betryggende for fortsettelsen, sier han.

Les også:

Siste nytt

 • Sundby satser til OL i Beijing

  Til NRK bekrefter Martin Johnsrud Sundby at han fortsetter satsningen til OL i Beijing i 2022.

  – I hodet har jeg planlagt de tre neste sesongene, så da er det klønete å gi seg sesongen før OL, sier Sundby.

  CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet i curling. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo