NRK Meny
Normal

Diskuterte Northugs framtid med advokathjelp

Team Northug og Norges Skiforbund møttes til forhandlinger på Ullevaal stadion. Der snakket partene blant annet om stjernens personlige avtaler.

Petter Northug

Representanter fra Team Northug møtte i dag Norges Skiforbund på Ullevaal stadion. Der ble blant annet sesongoppkjøringa diskutert.

Foto: NRK / Scanpix

Petter Northugs manager Are Langås stilte i dag med jurister i et møte med Norges Skiforbund på Ullevaal stadion.

Skinstad

Langrennssjef Åge Skinstad.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Are

Petter Northugs manager Are Langås.

Foto: NRK

Utad gir begge parter uttrykk for at dialogen hele tiden har vært god. Samtidig er de svært ordknappe om hva som ble diskutert på møtet.

NRK vet at det har tatt mer tid enn Team Northug hadde sett for seg å komme til enighet med forbundet om premissene for den private satsingen. De tøffeste diskusjonene går på Northugs personlige markedsavtaler.

Langrennssjef Åge Skinstad erkjenner at det fortsatt er detaljer som gjenstår:

– Det gjenstår ikke så mye, men vi må finne ut når Petter skal være med oss og når han ikke skal være med. Så det er litt diskusjoner rundt det, sier Skinstad til NRK.no.

Må forholde seg til regler

– Hva krever dere?

– Vi krever bare at når Petter er med oss, så forholder han seg til de reglene som de andre løperne må forholde seg til. Det gjelder blant annet markedsavtaler og avtaler som innebærer det å være på landslaget, sier Skinstad.

Northug-manager Langås garanterer at diskusjonene som pågår ikke får sportslige konsekvenser for Northug til vinteren.

– Fram mot Kuusamo (verdenscupåpningen) skal han trene slik som nå, også møtes de aller fleste norske og kanskje internasjonale løpere på Beitostølen (nasjonal åpning). Petter går verdenscuprenn, Tour de Ski og forhåpentligvis et OL den neste sesongen hvis han er god nok for det, sier Langås til NRK.

Vil ha plan klar

Skinstad omtaler dagens treff på Ullevaal stadion som et «planleggingsmøte».

– Det er et planleggingsmøte før sesongen vi går inn i. Det er viktig at det er opplegg klart når han er på utsiden av landslaget, sier Skinstad.

– Petter er godt i gang med treningen. Han får gode råd gjennom Eirik Myhr Nossum (trener) som vi kjenner godt til. Han har vært i vårt apparat i mange år, sier langrenssjefen.

I går gikk Vegard Ulvang hardt ut mot Petter Northugs privatsatsing. Rennsjefen i det internasjonale skiforbundet mener exiten kan bidra til å ødelegge norsk langrennssport.

– Jeg har ikke fått hørt intervjuet med Ulvang, men har lest noen småting på nettet. Petter har valgt å takke nei til landslaget og kjører sitt eget opplegg fram til Beitostølen, sier Skinstad.

Ulvang uttalte i går at han frykter for norsk langrenns fremtid, dersom flere følger i Northugs fotspor. Northug valgte i mai å bryte samarbeidet med skilandslaget for å satse privat.

– Jeg frykter at Petter har startet noe som flere vil ta etter ham. Jeg er veldig bekymret hvis dette skal bli trenden, sa Ulvang.

Langrennsikonet Vegard Ulvang kommer med kraftig kritikk av Petter Northug's brudd med landslaget. 
Han frykter Northug har startet en trend som kan ødelegge hele langrenssporten.
Reporter: Anders Rove Bentsen foto: Alem Zebic redigering: Jørgen Figenschou

Vegard Ulvang går kraftig ut mot Northugs privatsatsing.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag