Diskuterte Northugs framtid med advokathjelp

Team Northug og Norges Skiforbund møttes til forhandlinger på Ullevaal stadion. Der snakket partene blant annet om stjernens personlige avtaler.

Petter Northug

Representanter fra Team Northug møtte i dag Norges Skiforbund på Ullevaal stadion. Der ble blant annet sesongoppkjøringa diskutert.

Foto: NRK / Scanpix

Petter Northugs manager Are Langås stilte i dag med jurister i et møte med Norges Skiforbund på Ullevaal stadion.

Skinstad

Langrennssjef Åge Skinstad.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Are

Petter Northugs manager Are Langås.

Foto: NRK

Utad gir begge parter uttrykk for at dialogen hele tiden har vært god. Samtidig er de svært ordknappe om hva som ble diskutert på møtet.

NRK vet at det har tatt mer tid enn Team Northug hadde sett for seg å komme til enighet med forbundet om premissene for den private satsingen. De tøffeste diskusjonene går på Northugs personlige markedsavtaler.

Langrennssjef Åge Skinstad erkjenner at det fortsatt er detaljer som gjenstår:

– Det gjenstår ikke så mye, men vi må finne ut når Petter skal være med oss og når han ikke skal være med. Så det er litt diskusjoner rundt det, sier Skinstad til NRK.no.

Må forholde seg til regler

– Hva krever dere?

– Vi krever bare at når Petter er med oss, så forholder han seg til de reglene som de andre løperne må forholde seg til. Det gjelder blant annet markedsavtaler og avtaler som innebærer det å være på landslaget, sier Skinstad.

Northug-manager Langås garanterer at diskusjonene som pågår ikke får sportslige konsekvenser for Northug til vinteren.

– Fram mot Kuusamo (verdenscupåpningen) skal han trene slik som nå, også møtes de aller fleste norske og kanskje internasjonale løpere på Beitostølen (nasjonal åpning). Petter går verdenscuprenn, Tour de Ski og forhåpentligvis et OL den neste sesongen hvis han er god nok for det, sier Langås til NRK.

Vil ha plan klar

Skinstad omtaler dagens treff på Ullevaal stadion som et «planleggingsmøte».

– Det er et planleggingsmøte før sesongen vi går inn i. Det er viktig at det er opplegg klart når han er på utsiden av landslaget, sier Skinstad.

– Petter er godt i gang med treningen. Han får gode råd gjennom Eirik Myhr Nossum (trener) som vi kjenner godt til. Han har vært i vårt apparat i mange år, sier langrenssjefen.

I går gikk Vegard Ulvang hardt ut mot Petter Northugs privatsatsing. Rennsjefen i det internasjonale skiforbundet mener exiten kan bidra til å ødelegge norsk langrennssport.

– Jeg har ikke fått hørt intervjuet med Ulvang, men har lest noen småting på nettet. Petter har valgt å takke nei til landslaget og kjører sitt eget opplegg fram til Beitostølen, sier Skinstad.

Ulvang uttalte i går at han frykter for norsk langrenns fremtid, dersom flere følger i Northugs fotspor. Northug valgte i mai å bryte samarbeidet med skilandslaget for å satse privat.

– Jeg frykter at Petter har startet noe som flere vil ta etter ham. Jeg er veldig bekymret hvis dette skal bli trenden, sa Ulvang.

Langrennsikonet Vegard Ulvang kommer med kraftig kritikk av Petter Northug's brudd med landslaget. 
Han frykter Northug har startet en trend som kan ødelegge hele langrenssporten.
Reporter: Anders Rove Bentsen foto: Alem Zebic redigering: Jørgen Figenschou

Vegard Ulvang går kraftig ut mot Northugs privatsatsing.

Siste nytt

 • Pochettino koronasmittet

  Paris Saint-Germain-trener Mauricio Pochettino har testet positivt for koronaviruset. Det bekrefter PSG på Twitter.

  Hans assistenter vil lede laget når PSG møter Angers på lørdag.

  Dette skjer bare et par uker etter at Pochettino har fått jobben som Paris-klubbens hovedtrener. Han vant sitt første trofé som trener for bare to dager siden, da PSG slo Marseille i fransk supercup.

  Pochettino.
  Foto: Alain Jocard / AFP
 • Granerud med skuffende kvalik

  Alle nordmenn gjorde jobben da det skulle kvalifiseres til morgendagens lagkonkurranse i Zakopane. Men Halvor Egner Graneruds hopp var unormalt svakt til han å være.

  Han hoppet 117 meter og tok 103 poeng. Det var dårligst av alle norske, og han endte på en 44.-plass. Det betyr at han var kun syv plasser unna å ikke bli kvalfisert til morgendagen.

  Hoppuka 2020 / 2021
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Bare negative norske koronatester

  Resultatene av de siste norske koronatestene under håndball-VM, viser ingen positive norske prøver.

  Hele den norske troppen måtte gjennom koronatest klokken 2 natt til fredag. Fredag kveld opplyses det om at alle svarene fra nattens tester var negativt.

  Norge tapte åpningskampen mot Frankrike torsdag, og har allerede kniven på strupen når Sveits er neste motstander lørdag kveld.

  Håndball VM for menn 2021 i Egypt, Norge - Frankrike, sluttresultat 24-28.
  Foto: Ihf / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal