Northug tilbake på landslaget

Petter Northug fortsetter som langrennsløper, og satser mot VM i Seefeld som en del av Norges sprintlandslag.

NM ski del 2 Alta

TILBAKE: Eirik Myhr Nossum (tv) og Petter Northug t.h. under NM langrenn finaler lagsprint. Nå skal 32-åringen være på vei tilbake på landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dagbladet erfarte tirsdag ettermiddag at Petter Northug ønsker å bli en del av sprintlandslaget kommende sesong under ledelse av Arild Monsen.

NRK har fått opplysningen bekreftet av sentrale kilder tirsdag kveld.

Arild Monsen sier riktig nok til NRK at en avgjørelsen tas formelt senere i uken.

– Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte spekulasjoner. Vi er inne i en prosess med uttak av lag for neste sesong, og vi skal ha et møte i landslagsledelsen onsdag der vi bestemmer endelig hvem som skal tilbys plass på lagene, sier Monsen til NRK.

NRK vet imidlertid at Monsen og Northug har hatt flere samtaler, og at Petter Northug er meget motivert for å samarbeide med sprinttreneren.

Norges Skiforbund sendte tirsdag ut melding om at kommende sesongs landslag blir presentert på Scandic Holmenkollen Park Hotel over helga mandag.

Inntil da blir Northugs landslagscomeback neppe bekreftet av noen av partene.

monsen

NORTHUG-TRENER: Sprinttrener Arild Monsen får muligens Petter Northug som elev igjen neste sesong.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

La ut video

Tirsdag kveld la Northug selv ut en video på sine Facebook-side. Der gir han ikke klart svar om egen framtid, men svarer på spørsmål om andre stjerner som har lagt opp i det siste, som Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen.

– Det er en trend, en etter en legger opp. Så det er kanskje lett p bli med i sluket her nå, når du ser det er så mange som kaster inn håndkleet. Det er litt skremmende, sier Northug i klippet.

– Synes du Emil Hegle Svendsen, som er på din alder, ga seg for tidlig?

– Det er mange som gir seg i den alderen. Han har også hatt en fantastisk karriere og sier selv at han sliter med motivasjonen for en ny sesong, og da tror jeg det er riktig å gjøre noe annet.

– Har du kjent på det samme det siste året?

– Ja, klart når ting butter imot og jeg ikke får konkurrert på det nivået jeg ønsker, så er ikke motivasjonen på topp. Men heldigvis for min del har kroppen på slutten av sesongen gitt gode svar, tåler trening igjen og tåler konkurranser, og da snur motivasjonen og det blir artig å konkurrere.

– Hva gjør du hvis du ikke er skiløper mer?

– Det er ikke godt si. Jeg har fortsatt odel på en gård i Mosvika, så mulighetene er mange, svarer Northug.

Bekreftet dialog

Det har ligget i kortene i vår at Northug ønsket et comeback på landslaget, etter fem år utenfor. Hovedårsaken er at han har innsett at sjansen for å få gått verdenscuprenn for Norge er mye større dersom han er en del av landslaget.

Under NM i Alta bekreftet Northug selv overfor NRK at han var i dialog med Norges Skiforbund.

Samtidig bekreftet landslagssjef Vidar Løfshus at Northug er velkommen tilbake på landslaget, selv om han ikke er sportslig kvalifisert etter resultatene denne sesongen.

– Per definisjon, ut fra resultat, er han ikke det. Men vi vet hva Petter står for, så vi skal alltids legge til rette og skjønne inn, sa Northug.

At Northugs personlige sponsor Coop så ut til å gå inn som ny sponsor for langrennslandslaget banet vei. Spørsmålet har vært hva som ville skje etter at Skiforbundet trakk seg fra avtalen, og i stedet forlenget sponsoravtalen med Norgesgruppen.

Den nyheten skal ha kommet som et like stort sjokk på Northug som på Coop.

Konsekvensen av det er nemlig at Northug ikke kan forlenge sin avtale med Coop om han går inn på landslaget.

Petter Northug Jr. holder kortene tett til brystet om han skal fortsette eller ikke.

SE VIDEO: Petter Northug Jr. holder kortene tett til brystet om han skal fortsette eller ikke.

– Vil ikke stikke kjepper i hjulene

Kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, bekrefter at situasjonen mellom sponsoren og Northug i øyeblikket er uavklart.

– Betyr dette at det ikke blir noen ny avtale med Coop?

– Det får vi ta når vi får en endelig bekreftelse på hva Petter har bestemt seg for. Vi er opptatt av å ikke stikke kjepper i hjulene for Petter, hvis han er motivert for å satse, sier Friis.

– Er dere i dialog med Northug om en forlengelse?

– Vi har vært i dialog, etter at Norges Skiforbund både ga oss og Northug klarsignal om å forhandle om en ny avtale.

– Har dere hatt dialog med Northug etter at Norges Skiforbund gjorde helomvending?

– Nei, det har vi ikke. Northug har nå hatt fokus på å få en avklaring med landslagsledelsen. Så vidt vi har skjønt, er 23. april en viktig dato. Det er da landslaget blir tatt ut. Så får vi eventuelt se etter det.

Verken Northugs manager Are Sørum Langås eller ledelsen i Norges Skiforbund vil bekrefte noe som helst på dette tidspunktet.

– God match

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland, ser på det som positivt hvis Northug blir landslagsløper.

– Dersom Petter havner på sprintlandslaget får han typer rundt seg som matcher han både treningsmessig og som person. Det er avgjørende at han er motivert for jobben som skal gjøres, sier Aukland.

Petter Northug Jr. stikker til skog etter nederlaget av å havne på 32. plass på sprinten på Lillehammer

SE VIDEO: Petter Northug Jr. stikker til skog etter nederlaget av å havne på 32. plass på sprinten på Lillehammer.

Siste nytt

 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP
 • Ødegaards Vitesse fikk bank av Ajax

  Serieleder Ajax ble et nummer for store for Martin Ødegaard og Vitesse i ligaen tirsdag. Kampen endte 4-2.

  Ajax topper æresdivisjonstabellen, men har kun tre poengs luke til PSV. Sistnevnte har i tillegg én kamp tilgode. Ødegaard og Vitesse er nummer seks.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal