NRK Meny
Normal

Northug om Løfshus-konflikten: – Vi skal være uenige

Petter Northug sier han har skværet opp med landslagssjef Vidar Løfshus, og at de er enige om å være uenige. Skiforbundet sier de to har kommunisert på sms.

Vidar Løfshus

SNAKKER: Vidar Løfshus og Petter Northug har snakket sammen på sms etter gårsdagens kritikk.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi har vært uenige i en del ting gjennom en lang karriere når vi har vært på lag. Men det vi alltid er enige om, Vidar og jeg, er at vi skal være uenige i en del ting, sier Petter Northug til NRK.

31-åringen gikk hardt ut mot landslagssjef Vidar Løfshus i Dagbladet torsdag og ba han trekke seg.

– Han har tråkket opp sin egen grav denne sesongen. Jeg trenger derfor ikke å si så mye, egentlig. Jeg tror fort at han kan forsvinne fra den stillingen han har nå, sa Northug til avisen.

Uttalelsene kom etter at Northug fikk spørsmål om å uttale seg om at han ble vraket til verdenscupavslutningen i Canada.

Sier han har snakket med Løfshus

Northug er i Bodø for å delta på Kobberrennet. Fredag forteller han til NRK at han har snakket med Løfshus og Skiforbundet etter gårsdagens oppslag.

– Ja, jeg har snakket med Vidar. Jeg og Vidar er gode venner og vi respekterer at vi har forskjellige meninger.

Ski-VM Lahti 2017.

LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Trønderen kom også med kritikk mot landslagssjefen etter VM i Lahti. Der tok han blant annet et oppgjør med Løfshus etter at landslagssjefen uttalte at ​mediepresset førte til Johaugs positive dopingprøve, en uttalelse han senere trakk tilbake.

– Det her dreier seg om en sak som jeg og Vidar har vært uenige om. Utenom det er det ikke noe mer jeg irriterer meg over. Det har vært noen saker som vi har diskutert og de har vi tatt opp, sier Northug.

Snakket sammen på sms

På spørsmål om hvorfor han velger å ta denne konflikten opp i media, i stedet for å ta denne saken internt svarer Northug følgende:

– Nå var dette et spørsmål jeg egentlig har svart på tidligere, som nå blusset opp igjen. Det får være min mening i saken. Vidar og jeg har tatt opp dette internt på et rom med bare oss to sammen.

Det er ikke klart når møtet Northug henviser til skal ha funnet sted.

Espen Graff

KOMMUNIKASJONSSJEF: Espen Graff.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I en sms til NRK skriver kommunikasjonssjef Espen Graff følgende om konflikten mellom Northug og Løfshus:

– Vidar og Petter har kommunisert kort på SMS i dag. Utover det er det ikke noe nytt å melde fra vår side enn det som allerede er sagt.

I går skrev Graff at Skiforbundet ikke ønsket å følge opp denne saken media, men heller ta den direkte med Northug. Han påpekte også at det ikke er Northug som ansetter trenere eller ledere på landslaget.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live