Northug gir opp Tour de Ski-drømmen

VAL DI FIEMME (NRK.no): Å vinne Tour de Ski var en av de store drømmene. Nå innser Petter Northug at det neppe kommer til å skje.

Petter Northug

Petter Northug gratulerer Martin Johnsrud Sundby med en triumf han selv er i ferd med å gi opp.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Northug har vært med i samtlige åtte utgaver av Tour de Ski og oppnådd tre andreplasser. I år måtte han ta til takke med en fjerdeplass, etter å ha blitt passert av Chris Jespersen og Johannes Dürr i monsterbakken Alpe Cermis.

– Jeg trodde det skulle bli styggere, sier Northug etterpå.

– Jeg måtte ikke tape for mye, og jeg fikk hjelp av Chris. Hadde jeg gått alene, hadde jeg tapt et minutt til, erkjenner han.

– For feit

På grunn av problemene Northug hadde før sesongen, var ikke seier målet denne gangen. Faktisk er han overrasket over at han i det hele tatt endte blant de ti beste.

Samtidig innser han nå at drømmen om å vinne Tour de Ski i løpet av karrieren er i ferd å svinne hen.

– Jeg tror jeg er for feit for å vinne Tour de Ski, sier Northug til NRK.no.

– Så du begynner å gi opp drømmen?

– Ja, jeg må i så fall ha fire minutter inn i bakken.

Ikke bitter

Likevel føler ikke Northug noen bitterhet.

– Nei, med det jeg har opplevd, kan jeg ikke tenke at ting er surt, sier 27-åringen som har tatt gull i alle de internasjonale mesterskapene han har deltatt i.

Nå tar han i stedet av seg hatten for Martin Johnsrud Sundby, som ble den første norske herreløperen til å vinne Tour de Ski – en drøy time etter at Therese Johaug ble den første norske kvinneløperen til å gjøre det samme.

Hyller Sundby

– Misunner du Martin litt?

– Nei, han fortjener å vinne Tour de Ski. Han er en sterk kapasitetsløper som har hevet seg i sprint og tar bonussekunder der, og når han har den motoren, er det absolutt fortjent, sier Petter Northug.

Seks norske løpere var inne blant de ti beste. Sjur Røthe ble nummer fem, Tord Asle Gjerdalen nummer sju og Didrik Tønseth nummer ti.

I kvinneklassen ble det altså norsk trippel med Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng.

Det løsnet for Norge i Tour de ski i 2014.

Sportsnyheter

reJ6_G71-HE

Rai Benjamin: – Hadde du sagt jeg ville løpe så fort og tape, ville jeg gitt deg juling

TOKYO/OSLO (NRK): Han løp inn til en fantastisk tid i OL-finalen, men måtte se seg slått av Karsten Warholm (25) på de siste 50 meterne. Etter løpet rangerte Rai Benjamin (23) 400 meter hekk-konkurransen tirsdag som det beste løpet i friidrett noen gang.

Warholm

Warholm knuste verdensrekorden og tok OL-gull: – Helt hinsides

Da Karsten Warholm (25) innså hva han hadde fått til i OL-finalen, hylte han ut og rev i stykker drakten sin. Hekkeløperen sikret OL-gull med en tid så rask at eksperten kaller den «umulig».

Siste nytt

 • God avslutning av Næss og Rønningen

  Helene Næss og Marie Rønningen avsluttet sin OL-deltakelse med stil da de seilte inn til 2.-plass i medaljeseilasen i 49er FX.

  Duoen var uten mulighet til å blande seg i medaljekampen, men de klatret en plassering og endte på 7.-plass i kvinnenes skiff-klasse etter tirsdagens seilas.

  Den argentiske båten med Victoria Travascio og Maria Sol Branz vant dagens seilas.

  Gullet gikk til brasilianske Martine Grael og Kahena Kunze, som avgjorde med 3.-plass i medaljeseilasen.

  Næss og Rønningen
  Foto: Gregorio Borgia / AP
 • O'Sullivan i troppen mot Danmark

  Christian O'Sullivan er med for Norge i OL-kvartfinalen mot Danmark i dag. Håndballprofilen ble mandag operert i en tommel.

  Dette etter en skade han pådro seg mot Frankrike i gruppespillet.

  Bakspilleren er med på den offisielle lagoppstillingen.

  O'Sullivan måtte gjennom et mindre inngrep, og døren ble holdt åpen for at han kanskje kunne spille videre i turneringen tross en vond kasthånd. Den ble ikke lukket for Tyskland-proffen.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • USAs stjernelag klar for semifinale

  USA er klar for semifinale i mennenes basketballturnering i OL. De amerikanske stjernene slo en av sine argeste rivaler Spania med 95-81-seier.

  Kevin Durant, som er den eneste i Tokyo-OL som har blitt kåret til NBAs mest verdifulle spiller, tok ansvar for USA. Han bidro med 29 poeng da storfavoritten slo laget som kanskje var amerikanernes største gullrival i forkant av OL.

  Basketball - Men - Quarterfinal - Spain v United States
  Foto: Brian Snyder / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal