Hopp til innhold

Northug gir alle munnkurv

Petter Northug har bedt pappa John og manager Lars Gilleberg om å holde munn til opplegget for neste sesong er spikret.

Petter Northug og John Northug

Petter Northug og pappa John jobber med opplegget for neste sesong. Det kan bli brudd med landslaget.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Onsdag meldte TV 2 at Petter Northug ønsker å gå ut av landslaget.

Coop skal være aktuell som hovedsponsor i et privat opplegg i regi av sponsorselskapet Nye Høyder – der TV 2s ekspertkommentator Svein Tore Samdal er største aksjonær, og der både John Northug, skitester Eirik Myhr Nossum og Northug-kompis Stig Rune Kveen står på lønningslista.

LES OGSÅ: Dette betyr et Northug-nei for deg

Parallelt skal Northugs manager Lars Gilleberg ifølge TV 2 jobbe med et alternativt opplegg, nærmere bestemt en sponsorpakke med flere av Norges Skiforbunds sponsorer.

At saken har havnet i media, er ikke noe Petter Northug selv setter pris på. Derfor har han nå gitt sine nærmeste støttespillere munnkurv.

– Han ønsker kontroll

– Petter har gitt meg beskjed om at den eneste som skal uttale seg om dette, er han selv. Han ønsker å ha kontroll. Men før alle brikkene er på plass, er det jo uansett vanskelig å si noe. Det blir bare spekulasjoner, sier pappa John Northug til NRK.

Manager Lars Gilleberg har ikke svart på gjentatte henvendelser fra NRK de siste to dagene.

NRK kjenner til at apparatet rundt Northug i flere måneder har jobbet med en løsning for kommende sesong, der OL i Sotsji er det store målet.

Northug skal ha gitt uttrykk for at han ønsker en forandring, men har etter det NRK erfarer ikke bestemt seg endelig for hva han mener er det optimale opplegget. Det kan ende med at Northug i teorien fortsetter på landslaget, men med friere tøyler enn noen gang før.

Jobben med alternative opplegg er delvis økonomisk motivert, men handler vel så mye om at Northug vil ha bedre kontroll over sin egen tid og ikke minst det sportslige opplegget.

Utsatte avgjørelsen

Apparatet rundt Northug hadde et mål om å spikre sesongopplegget allerede før påske, men hovedpersonen ville gi seg selv mer betenkningstid.

Det ligger også i kortene at det har vært, og er, en intern drakamp i Team Northug, all den tid pappa John og manager Gilleberg jobber med hvert sitt opplegg.

Petter Northug er for tiden på ferie i Monaco, der han deltar i en pokerturnering.

Når ferien er over, venter intens jobbing med sesongplanen for OL-sesongen.

Fleip fra Northug

Uansett hva andre måtte mene, er det Petter Northug som har det siste ordet. Men jobben som talsmann tar han utvilsom foreløpig med et skuldertrekk.

Da NRK.no fredag per sms konfronterte Petter Northug med opplysningene om at han har gitt støttespillerne munnkurv, var svaret:

«Bestemor tok et bad en gang i året, enten hun trengte det eller ei.»

Hva skiesset mener med uttalelsen, er det ingen andre enn han som vet, men kanskje er det ment å bety:

«Northug tar en evaluering en gang i året, enten han trenger det eller ei.»

Sportsnyheter

Norge

Hegerberg med emosjonell pride-feiring: – Handler om å stå sammen og vise kjærlighet

Ada Hegerberg (26) løftet det regnbuefargede kapteinsbindet mot himmelen etter 1-0-scoringen på Ullevaal.

Siste nytt

 • Supportere bortvist – skal ha kommet med rasistiske tilrop

  Ørn-Horten slo Arendal 8-1 i 2. divisjon lørdag, men det var dommerens bortvisning av om lag 30 bortefans for mulige rasistiske rop som stjal fokuset.

  Hendelsen skal ha skjedd ti minutter før hvilen, da Ørn-Hortens Seihou Leroy Sillah Nilsen økte hjemmelagets ledelse til 4-0 og feiret foran Arendals supportere, ifølge Agderposten.

  Avisen skriver at flere som var på stadion, har opplyst at det ble laget apelyder mot spilleren, og dommer Herman Aass bekrefter at publikum ble bortvist.

  Sportssjef Børge Fedje i Arendal sier klubben fordømmer alle former for rasisme og hets.

  – Vi har fått framstilt påstander om hva som skal ha skjedd, og jeg kan ikke uttale meg om det er sant eller ikke. Jeg vet bare at Arendal Fotball som klubb er opptatt av mangfold og respekt og vil være gode representanter både på og utenfor banen, sier han til Agderposten.

 • Solberg hadde store utfordringer med sikten

  Oliver Solberg inntok 6.-plassen på resultatlistene før siste dagen i Safari Rally Kenya i Nairobi, men tapte tid til toppen.

  – I dag var en av de sykeste dagene på rallybanen i mitt liv, men med seks nye runder i morgen er jeg sikker på at det kommer flere overraskelser og utfordringer i tiden som kommer, skriver den svensknorske rallyføreren på Twitter etter tredje dagen i Rally Kenya.

  Solberg skriver videre at han hadde store utfordringer med sikten i deler av fartsprøvene ettersom det både sprutet jord og vann opp på frontruta.

  Tross forholdene klatret Solberg opp på 6.-plass, og ligger 12.19 minutter bak Kalle Rovanperä som leder. Før dagens prøver var forspranget opp til finnen 4.27 minutter.

  Opp til Thierry Neuville på 5.-plass er det 1.19 minutter. (NTB)

  Oliver Solberg kjører i Kenya
  Foto: TONY KARUMBA / AFP
 • Nepomnjatsjtsjij og Caruana økte luken i VM-jakten

  Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak.

  «Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport.

  Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng.

  Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag. Tre spillere har tre poeng etter halvspilt turnering i Madrid.

  Vinneren av turneringen skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023, men Carlsens foretrukne motstander i Alireza Firouzja, ligger dårlig an. Han har kun 2,5 poeng, etter remis mot kinesiske Ding Liren.

  Kandidatturneringen i den spanske hovedstaden varer fram til 5. juli. (NTB)

  Jan Nepo
  Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste