NRK Meny

Ombestemte seg – går sprinten likevel

BEITOSTØLEN (NRK.no): Petter Northug (27) føler seg såpass fin etter lørdagens renn at han også går søndagens sprint på Beitostølen.

Petter Northug på Beitostølen

Petter Northug var tålelig fornøyd med 12.-plassen i lørdagens fristilsrenn. Nå satser han også på sprinten søndag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Artikkelen er flere år gammel.

Han ble nummer 61 på fredagens 15 km klassisk. Lørdag hevet han seg til en 12.-plass på 15 km fristil, og etterpå lot han det skinne igjennom at han søndag ville prioritere cupfinalen mellom Molde og Rosenborg på Ullevaal.

Petter Northug

Petter Northug ble nummer 12 i fristil på lørdag. Søndag drar han på seg startnummeret på nytt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Cupfinalen frister mer. Det er én ting som teller i morgen, og det er cupfinalen, sa Northug til NRK.no etter lørdagens løp.

Men nå har Northug ombestemt seg.

– Føler seg lett

– Petter stiller til start i sprinten. Vi starter med prologen, så får vi se hvordan det går, sier manager Are Sørum Langås til NRK.no lørdag kveld.

– Hvorfor?

– Han følte seg tung etter fredagens renn uten å ha tatt i så mye. I dag tok han i litt mer, men føler seg likevel lett. Derfor vil han ta med seg et renn til for å få litt fartstrening. Han mangler fart i kroppen, forklarer Langås.

At Northug sier at han «starter med prologen», betyr ikke at han har planer om å gi seg hvis han går videre til kvartfinale.

– Når Petter får på seg startnummer, lar han seg ikke slå. Så forbeholdet handler nok mer om hvorvidt han er rask nok til å bli blant de 30 beste. Petter er interessert i Rosenborg, men det er ingen tvil om hans egen sportslige utvikling går foran en cupfinale, fastslår Langås.

Søndagens sprintløype er 1,4 km lang. Totalt 108 mann stiller til start.

PS! Startlistene for søndagen ble publisert lørdag kveld. Northug starter prologen som nummer tre, med starttidspunkt satt til kl 09.17.45.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Prøve-VM fotball: Tyskland - Chile
Prøve-VM fotball 2017: Tyskland - Chile
Prøve-VM fotball: Tyskland - Chile
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Tyskland - Chile