NRK Meny
Normal

Ombestemte seg – går sprinten likevel

BEITOSTØLEN (NRK.no): Petter Northug (27) føler seg såpass fin etter lørdagens renn at han også går søndagens sprint på Beitostølen.

Petter Northug på Beitostølen

Petter Northug var tålelig fornøyd med 12.-plassen i lørdagens fristilsrenn. Nå satser han også på sprinten søndag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Han ble nummer 61 på fredagens 15 km klassisk. Lørdag hevet han seg til en 12.-plass på 15 km fristil, og etterpå lot han det skinne igjennom at han søndag ville prioritere cupfinalen mellom Molde og Rosenborg på Ullevaal.

Petter Northug

Petter Northug ble nummer 12 i fristil på lørdag. Søndag drar han på seg startnummeret på nytt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Cupfinalen frister mer. Det er én ting som teller i morgen, og det er cupfinalen, sa Northug til NRK.no etter lørdagens løp.

Men nå har Northug ombestemt seg.

– Føler seg lett

– Petter stiller til start i sprinten. Vi starter med prologen, så får vi se hvordan det går, sier manager Are Sørum Langås til NRK.no lørdag kveld.

– Hvorfor?

– Han følte seg tung etter fredagens renn uten å ha tatt i så mye. I dag tok han i litt mer, men føler seg likevel lett. Derfor vil han ta med seg et renn til for å få litt fartstrening. Han mangler fart i kroppen, forklarer Langås.

At Northug sier at han «starter med prologen», betyr ikke at han har planer om å gi seg hvis han går videre til kvartfinale.

– Når Petter får på seg startnummer, lar han seg ikke slå. Så forbeholdet handler nok mer om hvorvidt han er rask nok til å bli blant de 30 beste. Petter er interessert i Rosenborg, men det er ingen tvil om hans egen sportslige utvikling går foran en cupfinale, fastslår Langås.

Søndagens sprintløype er 1,4 km lang. Totalt 108 mann stiller til start.

PS! Startlistene for søndagen ble publisert lørdag kveld. Northug starter prologen som nummer tre, med starttidspunkt satt til kl 09.17.45.

Siste nytt

 • Dansk konflikt midlertidig løst

  Danmarks fotballforbund (DBU) og Spillerforeningen er blitt enige om en delavtale som gjør at kvinnelandslaget spiller VM-kvalifisering mot Kroatia tirsdag.

  Spillerne har nektet å trene og spille, derfor er kampen mot Sverige i kveld avlyst.

  Etter Kroatia-kampen skal partene forhandle videre om en permanent avtale. Da skal også FIFPro og UEFA være med som meglere, melder Danmarks Radio.

  Pernille Harder
  Foto: Patrick Post / AP
 • Everton-bråk blir politisak

  Politiet i Liverpool opnar etterforsking av bråket på Goodison Park under Evertons kamp mot Lyon i går kveld, melder BBC.

  Bråket involverte både spelarar og tilskodarar. Ein av tilskodarane gjekk inn i tumultane med eit barn på armen.

  Everton har i dag bannlyst denne tilskodaren frå Goodison Park.

  Bråk Everton - Lyon
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Putin inviterer Blatter til VM

  Tidlegare FIFA-president Sepp Blatter seier at han kjem til å reise til fotball-VM i Russland neste år etter å ha blitt invitert av president Vladimir Putin, melder telegrambyrået AFP.

  FIFA har tidlegare utestengt Blatter i seks år etter at han i 2015 blei dømd for korrupsjon.

  Blatter var FIFA-president då Russland i 2010 blei tildelt 2018-VM.

  Sepp Blatter og Vladimir Putin
  Foto: Maxim Shipenkov / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal