Hopp til innhold

Northug går ikke Vasaloppet

Petter Northug går ikke Vasaloppet kommende søndag på grunn av magetrøbbel.

Petter Northug

Petter Northug etter at han hadde gått Marcialonga i Italia 29. januar. Onsdag ble det klart at 90 kilometer lange Vasaloppet gikk fløyten for Northug.

Foto: Gunnar Bøthun / NRK

– Han er ikke frisk nok til stille til start. Vi vet at de guta han skal måle seg mot i Vasaloppet har trent hele året, er meget bra og er veldig vanskelig å følge selv om man er i toppform. Når Petter nå ikke er i toppform og i tilleg har mageproblemer var det uaktuelt, sier landslagstrener Trond Nystad til NRK.

Northug: – Ergerlig

Den svenske klassikeren har vært hovedsatsningen til Northug etter at Tour de Ski var over i starten av januar. Nå blir det altså ikke bli noe av likevel.

– Det er ergerlig å måtte stå av det som i hele perioden etter Tour de Ski har vært sesongens store mål. Jeg gledet meg til å måle meg mot langløpspesialistene, særlig ettersom det gikk så fint i Marcialonga, sier Northug til NTB gjennom sin presserådgiver Otto Ulseth.

 • Hva betyr dette for Vasaloppet? Si din mening nederst i artikkelen!

Den siste uka har vært en kamp mot klokka for Northug. Han ble sendt hjem fra høydetrening tidligere enn planlagt, torsdag i forrige uke, på grunn av magetrøbbel.

Frykter større problemer

Vel hjemme i Norge har han vært hos legen og blitt testet for å finne ut hva som er galt, men kroppen til langrennsstjernen har altså ikke blitt bra nok - fort nok.

Tidligere i uken ble det meldt at en avgjørelse vedrørende om det ble Vasalopp eller ei på Northug skulle tas torsdag. I dag, onsdag, ble det likevel avgjort.

Landslagslege Knut Gabrielsen begrunner avgjørelsen med at man har dårlige erfaringer med en vrang Northug-mage fra tidligere.

– Vi har erfart at det kan gå mange uker før han er helt restituert, opplyser Gabrielsen.

Fryktet Northug i «Vasan»

Northug gikk i slutten av januarMarcialonga som oppladning og læring til Vasaloppet søndag, og ble der nummer ti.

Langløpsspesialistene Jørgen og Anders Aukland (som ble nummer én og to i Marcialonga og som begge har vunnet Vasaloppet), mente i etterkant at trønderen ville bli farligere i de svenske skoger.

Nå får de ikke møte ham der likevel. Og det kan bli veldig lenge til neste mulighet.

Lenge til neste gang

For Northugs langløpssatsning er høyst midlertidig. Grunnen til at han prøver seg på disse lange løpene akkurat denne sesongen, er fordi det ikke er noen mesterskap å bli konge i (slik han har vært i sine tre forrige forsøk).

De tre neste årene er det mesterskap, henholdsvis VM i Val di Fiemme, 2014-OL i Sotsjij og VM i Falun i 2015.

Sportsnyheter

Norge vant høy­dramatisk stafett etter svensk sprekk: – Stakkars Sverige

Da det svenske hjemmehåpet kollapset på siste skyting, stakk et ferskt norsk lag vare på muligheten og klinket til med seier i Östersund.

Siste nytt

 • Omstridt dansk dressurrytter får ikke delta i OL

  Andreas Helgstrand får ikke være en del av det danske landslaget i dressurridning i 2024. Fungerende generalsekretær i det danske rytterforbundet, Jakob Ravnsbo, sier til Nordjyske at det dermed ikke blir noe OL for Helgstrand.

  – Det er helt utelukket, sier Ravnsbo.

  Helgstrand har vært i hardt vær etter en dokumentar på dansk TV 2, som med skjult kamera viste det som eksperter har beskrevet som mishandling og vold mot Helgstrands hester.

  Den danske 46-åringen har blant annet en OL-bronse i lagkonkurransen i dressurridning fra 2008. Bronse ble det også i samme øvelse i årets EM.

  – Jeg har alltid vært stolt over å representere Danmark på landslaget, og jeg hadde sett frem til å kanskje ri for Danmark i OL, sier Helgstrand til Nordjyske, og legger til at han derfor er lei seg for forbundets beslutning, men at han tar den til etterretning.

  Andreas Helgstrand
  Foto: Susan Walsh / AP
 • København tok poeng borte mot Bayern München

  København forlater München med ett poeng etter at de spilte 0-0 mot den tyske giganten Bayern.

  Mohammed Elyounoussi spilte hele kampen for København.

  Det betyr at de i skrivende stund, med én kamp igjen, er i førersetet til å slå følge med Bayern ut av gruppe A.

  I siste gruppespillskamp venter Galatasaray. Fortsatt kan båd København, Galatasaray og Manchester United gå videre.

  Tidligere onsdag spilte Galatasaray og Manchester United 3-3 i Tyrkia.

  Moi
  Foto: MICHAELA REHLE / AFP
 • Scoret hat trick mot Inter – så kollapset de

  Benficas midtbaneveteran Joao Mario hadde en drømmeomgang mot gamleklubben Inter, men det endte på skuffende vis for portugiseren.

  Mario sørget for 3-0-ledelse med tre mål før pause. Tidligere Rosenborg-angriper Casper Tengstedt bidro med to målgivende pasninger.

  Men etter hvilen slo Inter tilbake og fikset 3-3 og uavgjort. Marko Arnautovic, Davide Frattesi og Alexis Sanchez scoret ett mål hver i opphentingen.

  Dette var Benficas første poeng i denne sesongens utgave av Mesterligaen. De ligger sist i gruppen.

  Inter er på sin side allerede videre fra gruppespillet sammen med Real Sociedad.

  Champions League - Group D - Benfica v Inter Milan
  Foto: PEDRO NUNES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal