Northug dropper alle v-cuprenn unntatt Nove Mesto før Vasaloppet

Petter Northug skal stå over alle verdenscuprennene unntatt Nove Mesto for å forberede seg til Vasaloppet. – Det får han absolutt lov til, sier landslagssjef Åge Skinstad.

Northug

Petter Northug står over verdenscuprennene i Russland, Polen og Finland for å forberede seg til Vasaloppet.

Foto: Newspower Canon / Scanpix

Åge Skinstad

Langrennssjef Åge Skinstad mener det er uproblematisk at Northug står over tre verdenscuprenn.

Foto: Øijord, Thomas Winje / Scanpix

– Petter kommer tilbake til Norge mandag, og da starter oppkjøringa til Vasaloppet . Han vil gå norgescup i Granåsen til helga og verdenscuprennet i Nove Mesto før han drar på høydeopphold, forteller Northugs pressetalsmann, Otto Ulseth, til NRK.no.

Han forteller at dette er i henhold til en plan som ble lagt i juni.

– Det er ingen tvil om at jeg må stå over noen verdenscupløp om jeg skal være maksimalt forberedt til Vasaloppet, sier Northug til NRK.no.

– Dette har Petter bestemt sammen med landslagstrener Trond Nystad i sommer, sier Ulseth.

– Du vinner ikke et løp som dette eller Vasaloppet uten å trene spesielt på det, sier Anders Aukland, nummer to i Marcialonga-løpet søndag.

– Trenger en motivert Petter

Dermed blir ikke Northug å se i verken Rybinsk, Szklarska Poreba eller Lahti, uten at det oppfattes som problematisk for landslagsledelsen.

– Vi har visst siden i sommer at motivasjon fram mot Vasaloppet er viktig for Petter. Dette er øverst på ønskelista hans, og vi trenger en motivert Petter Northug fram mot mesterskapene de neste åra, sier langrennssjef Åge Skinstad til NRK, og gjør det helt klart:

– Han skal absolutt få forberede seg på best mulig måte til Vasaloppet.

Vil gå konkurranser

Han legger likevel vekt på at konkurranser kan være viktig for VM-kongen fra Holmenkollen.

– Han må ha noen konkurranser. Noe av den beste treninga er å gå hardt i konkurranse, men dette er det Vidar (Løfshus) og Trond (Nystad) som har kontroll på, fortsetter han.

Skinstad antyder at situasjonen i verdenscupen gjør det lettere å åpne for hard prioritering av Vasaloppet.

– Han starta verdenscupen veldig bra, og det så ut som han kunne kjempe om seieren med Cologna. Men nå ser det realistisk sett veldig vanskelig ut, sier han.

Vasaloppet går av stabelen 4. mars.

Sportsnyheter

fJr7446t9tw

Norske seglarar forbanna etter kollisjon: – Heilt «crazy» forhold

TOKYO/OSLO (NRK): Segleduoen Marie Rønningen og Helene Næss fekk ikkje ein optimal start på OL. Sistnemnde datt uti vatnet rett før konkurrenten deisa i båten.

Siste nytt

 • Bommet i kvalifiseringen igjen

  Henrik Christiansen var på defensiven i store deler av tirsdagens finalejakt på 800-meteren i OL. Tiden 7.48,37 holdt ikke til avansement.

  Etter en grei start lå plutselig Christiansen helt sist i feltet. Det ga et klart tegn på at svømmingen ikke satt slik 24-åringen hadde håpet på.

  Han klatret mot slutten, men det ble bare en femteplass i det fjerde og nest siste heatet. Romerikingen var avhengig av at ikke flere enn tre svømmere var kjappere enn ham i det siste heatet. Det ble for mye å håpe på.

  – Jeg er litt tom for ord, sa en skuffet Christiansen til NRK.

  Tidligere i lekene var Christiansen langt unna finaleplass på 400 meter fri. Han ble nummer 21 i kvalifiseringen.

  – Det er skuffende, jeg ville være bedre enn dette. Men det er jeg ikke akkurat nå. Jeg har ikke funnet flyten, sier svømmeren, som ikke har noen forklaring på hvorfor han ikke har fått det til så langt i OL.

  – Men jeg har en sjanse til, påpeker han.

  Christiansen avslutter OL på favorittdistansen 1500 meter. Der er det forsøk fredag ettermiddag og finale natt til lørdag norsk tid.

  Henrik Christiansen
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • Biles trakk seg fra USAs finalelag

  USAs superstjerne Simone Biles gjorde en grov bom i starten på tirsdagens lagfinale i turn. Senere ble hun tatt ut av laget med en trolig skade.

  Biles er en av OLs aller største profiler. Tirsdag ga hun USA en dårlig innledning på lagkonkurransen da hun misset i den innledende sprangøvelsen.

  24-åringen fikk ikke til landingen skikkelig. Der pådro hun seg samtidig en skade. Etterpå gikk Biles ut med en fysioterapeut, og senere var den ene foten hennes teipet stramt.

  Nå knytter det seg usikkerhet rundt om hun kan konkurrere mer under sommerlekene i Japan.

  «Simone har trukket seg fra lagfinalen av medisinske årsaker. Hun vil bli vurdert daglig for å få medisinsk klarhet rundt kommende konkurranser», uttaler USAs turnforbund til nyhetsbyrået AFP.

  Tokyo Olympics Artistic Gymnastics
  Foto: Gregory Bull / AP
 • Jarstein tilbake i trening

  Fire måneder etter at Rune Almenning Jarstein ble smittet av korona, er landslagskeeperen endelig tilbake i trening for klubblaget Hertha Berlin.

  Det melder Jarstein selv på sin Instagram.

  – Etter fire måneder uten trening på grunn av myokarditt etter koronasykdom, fikk jeg gode nyheter i dag om at hjertet mitt er bra igjen, og at jeg kan starte med lett trening for å bygge meg opp igjen. Ser frem til å være med laget igjen, skriver Jarstein.

  Jarstein ble så syk at han ble innlagt på sykehus. Etter 14 dager i sykesengen i dårlig form, har han brukt lang tid på å komme seg på bena igjen.

  Han mistet resten av sesongen, men nå skal altså 36-åringen være klar til å trene seg opp til en ny sesong.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal