Northug forlenger omstridt Red Bull-samarbeid

Petter Northug og Red Bull ble i dag enige om å videreføre samarbeidet i fire år.

Petter Northug

Petter Northug ble i dag enige med omstridte Red Bull om en ny sponsoravtale.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

John Northug har i dag sittet i møte med Red Bull og drøftet samarbeidet mellom langrennsstjernen og den omstridte energidrikkfabrikanten.

John Northug

John Northug: Det er et veldig bidrag til Petter.

Foto: Morten Stenberg / NRK

- Vi ble enige om å videreføre samarbeidet i fire år, og det var et godt møte. Et konstruktivt møte, som det alltid er med Red Bull, sier John Northug til NRK.

Les også:

Skapte strid

Northugs samarbeid med sponsoren har skapt voldsom debatt, og Skiforbundet prøvde lenge å forhindre langrennsstjernen å inngå et samarbeid med Red Bull.

Flere av sponsorene til Norges Skiforbund uttrykte misnøye med at Norges største langrennsstjerne ble assosiert med helt andre verdier enn de selv stod for.

Northug og Skiforbundet ble til slutt likevel enige.

Er fornøyd

Pappa Northug vil i dag ikke gå inn på innholdet i avtalen, men sier at Petter Northug er fornøyd med resultatet av forhandlingene.

- Det er en avtale som Petter ønsker å ha med seg videre. Han har gitt sitt tilsagn til den, og da er vi alle fornøyd, sier han.

Avtalen med Red Bull er privat og ifølge John Northug kommer den ikke i konflikt med regelverket.

- Det er jeg trygg på, sier han.

Økonomisk god avtale

Northug-manageren legger ikke skjul på at det er en økonomisk god avtale for Petter Northug.

- Det er et veldig bidrag til Petter. Det er sånn når man satser på langrenn, så er det greit å ha solide samarbeidspartnere med seg som gjør at du kan satse trygt på idretten din. Og det gjør avtalen, legger han til.

Siste nytt

 • Hauger økte sammenlagtledelsen

  Dennis Hauger fortsetter storkjøringen i Formel 3. Nordmannen kjørte seg opp fra åttende startposisjon inn til femteplass på dagens andre race, tilsvarende som i det første.

  Med det økte Hauger ledelsen i sammendraget ned til lagkamerat Olli Caldwell. Hauger leder nå Formel 3 med 45 poeng.

  Dennis Hauger
  Foto: Lluis Gene / AFP
 • Eiking på sjuende i sykkelklassiker

  Odd Christian Eiking kjørte inn til en sterk sjuendeplass i sykkelklassikeren Clásica San Sebastian lørdag. Neilson Powless vant spurten.

  Tre ryttere kom alene til mål og kjempet om seieren, og i spurten var amerikaneren best foran Matej Mohoric og danske Mikkel Honoré.

  Trioen brøt seg løs fra hovedfeltet drøyt 30 kilometer før mål, sammen med Lorenzo Rota, men etter en velt ble spanjolen frakjørt.

  Eiking bet godt fra seg i klassikeren, og kom i mål sammen med en liten gruppe som var 1.04 minutt bak vinneren. Nordmannen ble nummer sju, mellom meritterte ryttere som Julian Alaphilippe og Jonas Vingegaard. (NTB)

  Arctic Race of Norway 2019: 4. Etappe: L¯dingen - Narvik (165,5 km)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Hamilton best i kvalifiseringen

  Lewis Hamilton tok et nytt stikk i kampen om VM-tittelen da han sikret seg beste startposisjon i Ungarns Grand Prix. VM-rival Max Verstappen ble treer.

  De to formel-1-stjernene har kranglet i pressen siden Silverstone-løpet tidligere i juli, da Hamilton vant og Verstappen endte på sykehuset. Verstappen har nå bare åtte poengs ledelse i kampen om VM-tittelen.

  I kvalifiseringen til Ungarns Grand Prix var Hamilton best igjen, foran lagkamerat i Mercedes Valtteri Bottas. Verstappen kjørte inn til tredjeplass. Selve VM-løpet går søndag. (NTB)

  Hungary F1 GP Auto Racing
  Foto: David W Cerny / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal