Northug forberedt på trønderbank

VAL DI FIEMME (NRK): Drømmen var å vinne. Nå innser Petter Northug (30) at han neppe engang blir beste trønder.

Northug

SKAL I KJELLEREN: Petter Northug står foran et blodslit når pallplassene i Tour de Ski deles ut i monsterbakken.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Tønseth

KLATRER: Didrik Tønseth er kjent for sin styrke i motbakker.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Han er den eneste løperen som har gått samtlige etapper i de ti utgavene av Tour de Ski. Men heller ikke i år for Petter Northug sin etterlengtede seier.

– Det blir vanskelig for min del å komme på pallen, erkjenner han overfor NRK.

 • Er du klar for finalen? Se mennenes 9 kilometer jaktstart opp monsterbakken fra klokken 15.30.

– Håp om andreplass

Northug går ut som nummer to på søndagens klatreetappe. Avstanden fram til Martin Johnsrud Sundby er så stor at den ikke er interessant. Avstanden bakover er det stikk motsatte.

To sekunder bak Northug starter Alexej Poltoranin, tre sekunder bak Poltoranin starter Sergej Ustyugov, fem sekunder bak Ustyugov starter Finn-Hågen Krogh – og 15 sekunder bak Krogh starter mannen Petter Northug frykter aller mest.

– Didrik Tønseth slår meg sikkert med et par minutter opp bakken, sier Northug om konkurrenten fra Byåsen i Trondheim.

– Kanskje er det håp om tredjeplass, men det kan bli kamp om fjerde og femte mot Ustyugov og Poltoranin, konstaterer Northug.

– Har du gitt opp?

– Nei, man skal alltid prøve. Men det er ingen tvil om at Didrik på en normal dag slår meg kraftig.

Martin Johnsrud Sundby vinner dagens etappe av Tour de ski

Tønseth ser muligheter

Didrik Tønseth er på sin side nøktern. Han har gått bakken én gang. Det var en helsvart opplevelse med feber i kroppen. Men Tønseth har er normalt en av de aller råeste i bratte motbakker.

– Jeg ser muligheter til pallen, bekrefter Tønseth overfor NRK.

– Bakken er tung, men jeg er liten og lett og skal ha en liten fordel. Ustyugov har ikke vekta med seg. Poltoranin er i kjempeform, så han kan være rask. Han og Petter blir spennende, vurderer Tønseth.

Selv om det garantert ikke blir seier og kanskje ikke en plass på pallen, hevder Petter Northug at han er fornøyd med årets Tour de Ski.

– Jeg er nummer to og har forsvart andreplassen. Det er jeg fornøyd med. Ser man på det jeg presterte før jul, har jeg hevet meg veldig. Jeg er veldig fornøyd, fastslår han.

Siste nytt

 • Zuccarello og Wild tapte på overtid

  Mats Zuccarello forlot Dallas Stars til fordel for en lukrativ kontrakt med Minnesota Wild. Tirsdag hadde han sin debut i Wild-drakten da gamleklubben vant 2-1. Justin Dowling ble matchvinner for Dallas Stars 3.35 minutter ut i overtiden.

  Mats Zuccarello
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Troppen i EM-kvaliken

  Dette er troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Hviterussland og Færøyene 4. og 8. oktober:

  Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Maria Bogstad (Arna-Bjørnar), Aurora Mikalsen (Manchester U.), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Maren Mjelde (Chelsea), Maria Thorisdottir (Chelsea), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Tuva Hansen (Klepp), Kristine Bjørdal Leine (Reading), Ina Gausdal (LSK Kvinner), Kristine Minde (Wolfsburg), Frida Maanum (Linköping), Rikke Bogetveit Nygard (Arna-Bjørnar), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg), Lisa Naalsund (Sandviken), Karina Sævik (Paris Saint-Germain, Amalie Eikeland (Reading), Guro Reiten (Chelsea), Vilde Bøe Risa (Koppabergs/Göteborg), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Lisa-Marie Karlseng Utland (Reading), Elise Thorsnes (LSK Kvinner), Isabell Herlovsen (Kolbotn).

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Norsk EM-gull i skyting

  Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen tok EM-gullet i skyting på øvinga blanda lag 50 meter liggande i Bologna tysdag.

  I finalen var dei suverent best og leia gjennom heile konkurransen. Dei vann føre Russland og Storbritannia.

  – Det kjennest fantastisk. Vi skaut godt både i kvalifisering, semifinale og finale, og er kjempefornøgde. For ei herleg oppleving, seier Jeanette Hegg Duestad.

  Simon Kolstad Claussen
  Foto: Norges Skytterforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal