Hopp til innhold

Northug føler seg forfulgt av Skiforbundet

Petter Northug er frustrert etter at han er utestengt fra verdenscuprenn av Skiforbundet. Nå har Team Northug offentliggjort mailkorrespondanse de mener viser klare løftebrudd fra Skiforbundet.

NORTHUG OG LANGÅS

NORTHUG OG MANAGEREN: Are Sørum Langås har siden 2013 vært manager for Petter Northug.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I kveld kom pressemeldingen fra Northug-leiren der de slår tilbake mot Skiforbundet som har utestengt Northug fra verdenscuprenn kommende vinter.

Bakgrunnen er at Northug ikke vil skrive under landslagsavtalen som underlegger ham Skiforbundets reglement i skisesongen.

Fikk kravene i 2013

Team Northug har lagt ved en mailkorrespondanse fra 2013 som de mener viser Skiforbundets løftebrudd (se nederst i saken) og mener reglene stadig har endret seg i etterkant.

– Først og fremst tok vi kontakt med Skiforbundet for å klargjøre kravene som kom til å gjelde i det Petter Northug var i ferd med å gå ut av landslaget i 2013. På det tidspunktet var Skiforbundet kjent med at Coop var den potensielle samarbeidspartneren for Northug. Og denne pressemeldingen viser tydelig hvilke regler som ville gjelde for Northug, som representasjonsløper, og det var det han baserte sin beslutning på. Ikke bare når det gjaldt å gå ut av landslaget men også inngå avtaler som med Coop, sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK.

– Mener dere at Skiforbundet har gjort løftebrudd?

– Ja, det er jo ingen tvil om at reglene i ettertid er endret for hvert år som har gått fra Skiforbundets side. Det er regler som vi opplever og som Petter opplever forfølger Petter Northug og det er selvfølgelig ikke bra, sier Langås.

Skinstad og Northug

BRUDDET: Tidligere langrennssjef Åge Skinstad og Petter Northug sammen da trønderen offentliggjorde at han gikk ut av landslaget i 2013.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

NRK har uten hell forsøkt å få kommentar fra skipresident Erik Røste, leder av langrennskomitéen Torbjørn Skogstad og tidligere langrennssjef Åge Skinstad.

Til TV 2 sier kommunikasjonssjef i Skiforbundet Espen Graff:

– Vi kommer tilbake med en kommentar til uttalelsen til Petter Northug, når vi har fått gårr gjennom pressmeldingen, sier Graff til TV 2.

- Kan være representasjonsløper

Team Northug mener Skiforbundet ignorerer sitt eget reglement når de nekter Northug å gå inn og ut av landslaget i løpet av vinteren.

– Når det er sagt sagt så åpner også dagens regler for at Petter Northug kan være representasjonsløper. Det har da Skiforbundet ikke valgt ta hensyn til og da står vi i den situasjonen vi står i nå, sier Langås.

– Hvordan kommer dere til å forholde dere til saken videre?

– Vi har hele tiden hatt fokus på dialog og stilt en del spørsmål til Norges Skiforbundet, Vi har hatt en del spørsmpål vi ikke har fått svar på og føler da at vi ikke har grunnlaget til å si ja eller nei til den avtalen Skiforbundet har presentert for Petter, nå i 2015. Det har Skiforbundet, skistyret og langrennskomitéen også fått veldig klar beskjed om, sier Langås.

– Hva konkret er det dere ønsker?

– Vi har et utgangspunkt fra 2013. Da tok vi kontakt med Norges Skiforbund for å få all info vi trengte, så Petter kunne ta endelig avgjørelse i forhold til å bli på eller gå ut av landslaget. Det er klart reglene har forandret seg fryktelig mye siden Petter tok det standpunktet, sier Langås.

Ønsker videre dialog

Han sier de har ønsket en videre dialog med Skiforbundet fordi de mener de sitter med flere ubesvarte spørsmål.

– Hvordan reagerer Petter selv på dette?

– Petter er selvfølgelig frustrert som blir endret hele tiden og føler seg forfulgt av de reglene som etterhvert har kommet her og som helt klart straffer Petter northug og begrenser hans muligheter i forhold til det som ble redegjort for i 2013, sier Langås.

Langås sier de håper på å finne en konstruktiv løsning med Skiforbundet fortsatt.

Siste nytt

 • Nytt VM-gull til Nygaard Løken

  Trym Nygaard Løken kjørte ned til sitt annet VM-gull på to dager da han vant parallelsprinten i Sveits under VM i telemarksskjøring torsdag.

  Nordmannen slo hjemmekjøreren Alexi Mosset i finalen. Onsdag vant Løken gullet på sprinten, mens det ble bronse i klassisk telemark dagen før.

  Jacob Alveberg måtte nøye seg med fjerdeplassen etter å ha tapt bronsefinalen for franske Noe Claye.

  Det ble norsk bronse i kvinneklassen hvor Emma Araldsen slo Kaja Konow Bjørnstad i bronseduellen.

  Araldsen tapte sin semifinale for britiske Jasmin Taylor, mens Bjørnstad røk for hjemmehåpet og gullvinneren Beatrice Zimmermann. (NTB)

  Nygaard Løken
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Eskås dømmer Ronaldos rekordkamp – Saggi leder Gibraltars EM-kvalikåpning

  Espen Eskås og hans dommerteam skal dømme EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Portugal og Liechtenstein, mens Rohit Saggi leder Gibraltars møte med Hellas.

  Portugal møter Liechtenstein i gruppe J torsdag kveld. Der kan Cristiano Ronaldo ta verdensrekorden i antall spilte landskamper. Han deler nå rekorden med Bader Al-Mutawa fra Kuwait på 196 opptredener med flagget på brystet.

  Eskås dømmer kampen sammen med Jan Erik Engan, Isaak Elias Bashevkin og Kristoffer Hagenes.

  Saggi har med seg Morten Jensen, Anders Olav Dale og Usman Aslam som dømmer Gibraltar mot Hellas fredag kveld. (NTB)

   Espen Eskås
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Erik Hoftun gjør fotballcomeback – blir sportssjef i Norsk Toppfotball

  Den tidligere RBK-kjempen Erik Hoftun vender tilbake til fotballmiljøet. Han er ansatt som ny sportssjef i Norsk Toppfotball.

  Det er VG som har fått bekreftet ansettelsen av trønderen. Hoftun erstatter Øystein Neerland, som returnerer til jobb i Molde Fotballklubb.

  – En jobb jeg hadde svært lyst på, bygge norsk toppfotball. Denne jobben er noe for meg. Og heldigvis fikk jeg den, sier Erik Hoftun til avisen.

  Han tiltrer sin nye stilling 1. august.

  – Jeg er svært glad for at en kapasitet som Erik Hoftun er tilbake i toppfotballen. Han får en nøkkelrolle for å utvikle toppklubbene. Resultatene går rett vei. Med Erik på laget skal vi ta ytterligere steg, sier leder i Norsk Toppfotball, Leif Øverland. (NTB)

  Erik Hoftun
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste