NRK Meny
Normal

Northug føler seg forfulgt av Skiforbundet

Petter Northug er frustrert etter at han er utestengt fra verdenscuprenn av Skiforbundet. Nå har Team Northug offentliggjort mailkorrespondanse de mener viser klare løftebrudd fra Skiforbundet.

NORTHUG OG LANGÅS

NORTHUG OG MANAGEREN: Are Sørum Langås har siden 2013 vært manager for Petter Northug.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I kveld kom pressemeldingen fra Northug-leiren der de slår tilbake mot Skiforbundet som har utestengt Northug fra verdenscuprenn kommende vinter.

Bakgrunnen er at Northug ikke vil skrive under landslagsavtalen som underlegger ham Skiforbundets reglement i skisesongen.

Fikk kravene i 2013

Team Northug har lagt ved en mailkorrespondanse fra 2013 som de mener viser Skiforbundets løftebrudd (se nederst i saken) og mener reglene stadig har endret seg i etterkant.

– Først og fremst tok vi kontakt med Skiforbundet for å klargjøre kravene som kom til å gjelde i det Petter Northug var i ferd med å gå ut av landslaget i 2013. På det tidspunktet var Skiforbundet kjent med at Coop var den potensielle samarbeidspartneren for Northug. Og denne pressemeldingen viser tydelig hvilke regler som ville gjelde for Northug, som representasjonsløper, og det var det han baserte sin beslutning på. Ikke bare når det gjaldt å gå ut av landslaget men også inngå avtaler som med Coop, sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK.

– Mener dere at Skiforbundet har gjort løftebrudd?

– Ja, det er jo ingen tvil om at reglene i ettertid er endret for hvert år som har gått fra Skiforbundets side. Det er regler som vi opplever og som Petter opplever forfølger Petter Northug og det er selvfølgelig ikke bra, sier Langås.

Skinstad og Northug

BRUDDET: Tidligere langrennssjef Åge Skinstad og Petter Northug sammen da trønderen offentliggjorde at han gikk ut av landslaget i 2013.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

NRK har uten hell forsøkt å få kommentar fra skipresident Erik Røste, leder av langrennskomitéen Torbjørn Skogstad og tidligere langrennssjef Åge Skinstad.

Til TV 2 sier kommunikasjonssjef i Skiforbundet Espen Graff:

– Vi kommer tilbake med en kommentar til uttalelsen til Petter Northug, når vi har fått gårr gjennom pressmeldingen, sier Graff til TV 2.

- Kan være representasjonsløper

Team Northug mener Skiforbundet ignorerer sitt eget reglement når de nekter Northug å gå inn og ut av landslaget i løpet av vinteren.

– Når det er sagt sagt så åpner også dagens regler for at Petter Northug kan være representasjonsløper. Det har da Skiforbundet ikke valgt ta hensyn til og da står vi i den situasjonen vi står i nå, sier Langås.

– Hvordan kommer dere til å forholde dere til saken videre?

– Vi har hele tiden hatt fokus på dialog og stilt en del spørsmål til Norges Skiforbundet, Vi har hatt en del spørsmpål vi ikke har fått svar på og føler da at vi ikke har grunnlaget til å si ja eller nei til den avtalen Skiforbundet har presentert for Petter, nå i 2015. Det har Skiforbundet, skistyret og langrennskomitéen også fått veldig klar beskjed om, sier Langås.

– Hva konkret er det dere ønsker?

– Vi har et utgangspunkt fra 2013. Da tok vi kontakt med Norges Skiforbund for å få all info vi trengte, så Petter kunne ta endelig avgjørelse i forhold til å bli på eller gå ut av landslaget. Det er klart reglene har forandret seg fryktelig mye siden Petter tok det standpunktet, sier Langås.

Ønsker videre dialog

Han sier de har ønsket en videre dialog med Skiforbundet fordi de mener de sitter med flere ubesvarte spørsmål.

– Hvordan reagerer Petter selv på dette?

– Petter er selvfølgelig frustrert som blir endret hele tiden og føler seg forfulgt av de reglene som etterhvert har kommet her og som helt klart straffer Petter northug og begrenser hans muligheter i forhold til det som ble redegjort for i 2013, sier Langås.

Langås sier de håper på å finne en konstruktiv løsning med Skiforbundet fortsatt.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering