NRK Meny
Normal

Northug parkert av bursdagsbarnet Ustjugov i Russland: – Det var tøft

Russiske Sergej Ustjugov (25) tok en overlegen seier i Ugra Skimaraton. Petter Northug hadde lite å stille opp med mot det russiske skiesset.

Ustjugov Northug

RIVALER: Sergej Ustjugov og Petter Northug har hatt mange dueller. Her fra Ski Tour Canada i Quebec i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Dette var tøft, særlig med vinden. Men jeg er fornøyd, jeg var ikke sterk nok til å følge Sergej, så jeg måtte fokusere på spurten bak, sa Northug til arrangøren etter at han kom i mål.

Northug var eneste nordmann på start i 50 kilometer lange Ugra Skimaraton i Khanty-Mansijsk. Med seks-syv minusgrader og en iskald russisk vind ble det for tøft å følge hjemmehåpet Ustjugov.

Les også: Northug forlenger sesongen: – Blir trigget av startnummeret

Ustjugov kom i mål i ensom majestet, mens Northug vant spurten i feltet bak og tok andreplassen, omtrent minuttet bak Ustjugov. Sveitseren Candide Pralong tok tredjeplassen bak Northug.

Northug drar til Island

Ustjugov, som fylte 25 år lørdag, hadde så god tid at han ga en high five med publikum på oppløpet. Det var naturligvis en svært populær seier i Khanty-Mansijsk.

Northug var eneste nordmann på start i Russland. I går ble det klart at han skal delta i Fossavatn Skimaraton på Island etter påske.

– Det neste blir Fossavatn. Det er dette som er veien til OL, sier Northug til arrangøren.

– Disse løpene bidrar til å holde i gang kroppen, og utnytte de fine skiforholdene man har på denne årstiden. Løperne er inne i en avkoblingsfase nå i april, og det er ulikt hvordan de bruker denne tiden, sier trener Stig Rune Kveen om Northugs utradisjonelle skirenn på tampen av sesongen.

Les også:

Sang bursdagssang for Ustjugov

Ugra Skimaraton er en del av serien Worldloppet, en serie av ni renn fra 42 til 70 kilometer. Løpene går både i klassisk og i fristil, i motsetning til Ski Classics, der alle løpene er i klassisk. Rennet i Russland var det siste for sesongen.

Før løpet fikk både deltakere og publikum seg en overraskelse i Sibir. Petter Northug dro i gang bursdagssang for Utsjugov, som fylte 25 år lørdag.

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Mowinckel leder i Italia

  Ragnhild Mowinckel kjørte raskest av samtlige i første omgang av verdenscuprennet i storslalåm i italienske Kronplatz tirsdag.

  Mens storfavoritten Mikaela Shiffrin kjørte ut. Mowinckel kjørte en strålende omgang og hoppet opp og ned av glede i målområdet etter å ha kjørt inn åtte hundredeler foran hjemmehåpet Marta Bassino. Tyske Viktoria Rebensburg følger ytterligere ett hundredel bak på tredjeplass. Andre omgang starter kl: 13.00.

  mow
  Foto: Marco Tacca / AP
 • TV 2: Golberg får gå OL-sprinten

  Pål Golberg har slått Sondre Turvoll Fossli i kampen om den siste plassen på OL-sprinten. Det skriver TV 2 tirsdag.

  Dermed består sprintlaget i OL av Johanne Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Eirik Brandsdal og Pål Golberg.

  Golberg 2
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • NBA-profil kopierte legende

  NBA-profilen DeMarcus Cousins ble den første spilleren siden 1972 som noterte minst 40 poeng, 20 returer og 10 poenggivende pasninger i en kamp. Profilen endte opp med 44 poeng, 24 returer og 10 poenggivende pasninger da laget slo Chicago Bulls.

  BASKETBALL-OLY-2016-RIO-USA-ARG
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn