NRK Meny
Normal

Northug parkert av bursdagsbarnet Ustjugov i Russland: – Det var tøft

Russiske Sergej Ustjugov (25) tok en overlegen seier i Ugra Skimaraton. Petter Northug hadde lite å stille opp med mot det russiske skiesset.

Ustjugov Northug

RIVALER: Sergej Ustjugov og Petter Northug har hatt mange dueller. Her fra Ski Tour Canada i Quebec i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Dette var tøft, særlig med vinden. Men jeg er fornøyd, jeg var ikke sterk nok til å følge Sergej, så jeg måtte fokusere på spurten bak, sa Northug til arrangøren etter at han kom i mål.

Northug var eneste nordmann på start i 50 kilometer lange Ugra Skimaraton i Khanty-Mansijsk. Med seks-syv minusgrader og en iskald russisk vind ble det for tøft å følge hjemmehåpet Ustjugov.

Les også: Northug forlenger sesongen: – Blir trigget av startnummeret

Ustjugov kom i mål i ensom majestet, mens Northug vant spurten i feltet bak og tok andreplassen, omtrent minuttet bak Ustjugov. Sveitseren Candide Pralong tok tredjeplassen bak Northug.

Northug drar til Island

Ustjugov, som fylte 25 år lørdag, hadde så god tid at han ga en high five med publikum på oppløpet. Det var naturligvis en svært populær seier i Khanty-Mansijsk.

Northug var eneste nordmann på start i Russland. I går ble det klart at han skal delta i Fossavatn Skimaraton på Island etter påske.

– Det neste blir Fossavatn. Det er dette som er veien til OL, sier Northug til arrangøren.

– Disse løpene bidrar til å holde i gang kroppen, og utnytte de fine skiforholdene man har på denne årstiden. Løperne er inne i en avkoblingsfase nå i april, og det er ulikt hvordan de bruker denne tiden, sier trener Stig Rune Kveen om Northugs utradisjonelle skirenn på tampen av sesongen.

Les også: Spurten som gav stjernestatus i staden for militærteneste

Sang bursdagssang for Ustjugov

Ugra Skimaraton er en del av serien Worldloppet, en serie av ni renn fra 42 til 70 kilometer. Løpene går både i klassisk og i fristil, i motsetning til Ski Classics, der alle løpene er i klassisk. Rennet i Russland var det siste for sesongen.

Før løpet fikk både deltakere og publikum seg en overraskelse i Sibir. Petter Northug dro i gang bursdagssang for Utsjugov, som fylte 25 år lørdag.

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Snesrud er Norges nye smøresjef

  Stein Olav Snesrud (35) tar over som smøresjef etter Knut Nystad, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

  – Jeg synes det er utrolig spennende å få denne muligheten, og gleder meg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver, sier Snesrud.

  Stein Olav Snesrud
  Foto: Norges Skiforbund
 • Molde senket av egen spiller

  Svenske Isak Ssewankambo er på lån fra Molde til Malmö. Onsdag scoret han kampens siste mål for Malmö da de slo nettopp Molde 2–0 i en treningskamp.

  Alexander Jeremejeff scoret kampens første mål.

  Molde - Vålerenga 4 - 0
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Molde-Glenavon, Sarpsborg 08-IBV

  Molde skal møte Glenavon frå Nord-Irland i 1. runde av kvalifiseringa til europaligaen. Sarpsborg 08 møter islandske IBV. Kampane går 12. og 19. juli, og begge norske laga spelar borte først.

  Sarpsborg - Molde (2-2).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania