Northug får tilsnakk av FIS

LENZERHEIDE (NRK): Petter Northug droppet å gå gjennom pressesonen etter fredagens sprint. Ikke greit, ifølge regelverket.

Petter Northug

FÅR KJEFT: Petter Northug, her tidligere i uka.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det er svenske Expressen som melder at Northug får tilsnakk av Det internasjonale skiforbundet etter fredagens sprint.

– Det stemmer at Northug aldri passerte mixed sone. Og det må alle gjøre. Om noen ikke gjør det, så prater vi med laget og sørger for at det ikke skjer igjen, sier Michael Lamploit, pressesjef i FIS, til den svenske avisa.

Vil ikke gi straff

Den norske skistjerna røk ut i sprintsemifinalen, men hadde fortsatt mulighet til å gå til finalen som «lucky loser» i noen minutter etter løpet. Derfor kom han ikke til pressesonen rett etter målgang.

Han kom heller ikke forbi journalistene da det ble klart at han røk ut.

– Jeg har pratet med laget, og det blir nok med det for denne gang. Men om det skjer igjen, har vi mulighet til å gi en straff. For eksempel bøter, sier pressesjefen i FIS.

NRK spurte Northug før dagens løp om han kommer til å stille i pressesonen denne gangen etter å ha fått kjeft.

– Du vet aldri med meg, gliste Northug.

Mener flere gjorde det samme

Ifølge den norske pressesjefen, Gro Eide, var Northug langt fra den eneste som ikke gikk gjennom pressesonen.

– Petter gikk seg ned etter løpet sitt, og ventet på om han ble slått ut eller ikke. Da han ble slått ut, møtte han media i smøretraileren i stedet, sier Eide til NRK.

– Vi har snakket om det, og alle skal i utgangspunktet gå gjennom. Vi evaluerte dette på møtet i går, og det skjer ikke igjen.

– Og det er Petter Northug enig i?

– Alle er enige i det. Det var ikke bare Petter. Det var flere. Det har å gjøre med at det er sprint, og det er kaotisk med hvem som er røket ut og ikke, sier Eide.

Siste nytt

 • Kristoffersen og Braathen til Lech

  Alpinlandslaget sender fem kvinner og åtte menn til parallellrennene i østerrikske Lech torsdag og fredag. Disse er tatt ut: Thea Stjernesund, Kristin Lysdahl, Kaja Norbye, Maria Tviberg og Kristina Riis-Johannessen.

  På herresiden skal disse i aksjon: Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Nestvold Haugen, Rasmus Windingstad, Aleksander Aamodt Kilde, Lucas Braathen, Fabian Wilkens Solheim, Atle Lie Mcgrath og Timon Haugan.

  FIS Ski World Cup - Soelden
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Grand Slam blir trolig utsatt

  Tennisturneringen Australian Open blir trolig utsatt med en uke eller to. Casper Ruud og de andre tennisstjernene vet foreløpig ikke hvordan året vil se ut.

  Turneringen var planlagt å starte 18. januar, men idrettsminister i delstaten Victoria, Martin Pakula, uttalte onsdag at det «mest sannsynlig» blir en forsinkelse. (NTB).

  Casper Ruud.
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Sørloth framleis mållaus

  Alexander Sørloth spela det siste kvarterte for Leipzig, men det hjelpte ikkje. Leipzig tapte 0-1 for Paris St. Germain. Neymar scora målet etter 11 minutt, og Sørloth har framleis ikkje scora for sin tyske klubb.

  Leipzig har seks poeng, like mange som PSG, og møter botnlaget Istanbul Basaksehir i neste veke.

  Paris Saint-Germain
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal