Northug får tilsnakk av FIS

LENZERHEIDE (NRK): Petter Northug droppet å gå gjennom pressesonen etter fredagens sprint. Ikke greit, ifølge regelverket.

Petter Northug

FÅR KJEFT: Petter Northug, her tidligere i uka.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det er svenske Expressen som melder at Northug får tilsnakk av Det internasjonale skiforbundet etter fredagens sprint.

– Det stemmer at Northug aldri passerte mixed sone. Og det må alle gjøre. Om noen ikke gjør det, så prater vi med laget og sørger for at det ikke skjer igjen, sier Michael Lamploit, pressesjef i FIS, til den svenske avisa.

Vil ikke gi straff

Den norske skistjerna røk ut i sprintsemifinalen, men hadde fortsatt mulighet til å gå til finalen som «lucky loser» i noen minutter etter løpet. Derfor kom han ikke til pressesonen rett etter målgang.

Han kom heller ikke forbi journalistene da det ble klart at han røk ut.

– Jeg har pratet med laget, og det blir nok med det for denne gang. Men om det skjer igjen, har vi mulighet til å gi en straff. For eksempel bøter, sier pressesjefen i FIS.

NRK spurte Northug før dagens løp om han kommer til å stille i pressesonen denne gangen etter å ha fått kjeft.

– Du vet aldri med meg, gliste Northug.

Mener flere gjorde det samme

Ifølge den norske pressesjefen, Gro Eide, var Northug langt fra den eneste som ikke gikk gjennom pressesonen.

– Petter gikk seg ned etter løpet sitt, og ventet på om han ble slått ut eller ikke. Da han ble slått ut, møtte han media i smøretraileren i stedet, sier Eide til NRK.

– Vi har snakket om det, og alle skal i utgangspunktet gå gjennom. Vi evaluerte dette på møtet i går, og det skjer ikke igjen.

– Og det er Petter Northug enig i?

– Alle er enige i det. Det var ikke bare Petter. Det var flere. Det har å gjøre med at det er sprint, og det er kaotisk med hvem som er røket ut og ikke, sier Eide.

Siste nytt

 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fana møter Vipers

  Vipers Kristiansand blir tar imot Fana i NM-semifinalen i håndball for kvinner. I den andre semifinalen tar Fredrikstad imot Sola. Det ble klart i trekningen som ble foretatt i Norges Håndballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Semifinalene i håndball-NM spilles onsdag 11. november.

  Mesterligaen håndball kvinner, Team Esbjerg - Vipers Kristiansand (27-27)
  Foto: John Randeris/scanpix Ritzau / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal