Hopp til innhold

Mot ny spesialavtale for Northug

Skistyret i Norges Skiforbund har besluttet å videreføre Petter Northugs avtale fra fjorårets sesong.

Petter Northug

FÅR FORTSETTE: Petter Northug får tilbud om samme særavtale som for sesongen 2014/2015.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Skistyret mener det er riktig å videreføre den avtalen vi hadde i fjor. Vi håper at Petter vil fortsette på landslaget, sa skipresident Erik Røste på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Petter Northug

VM-KONGEN: Petter Northug vant fire gullmedaljer under VM i Falun.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Northug fikk før sesongen 2014/2015 lov til å fortsette samarbeidet med Coop og likevel konkurrere internasjonalt. Avtalen strakk seg til 7. april i år. Nå har skistyret besluttet å tilby den samme avtalen også for sesongen 2015/2016.

– Hovedgrunnen til det er at vi må erkjenne at siste vinter har fungert bra. Både resultatmessig og for langrenn. Mens utredningsarbeidet pågår, vil det være riktig å videreføre avtalen som i fjor, som best mulig tar hensyn til behovet for alle parter, fortsatte Røste.

Usikkert hva Northug svarer

Tirsdag ettermiddag var styret i Norges Skiforbund samlet på Park Inn Radisson på Gardermoen. Her ble Petter Northugs fremtid på landslaget diskutert.

Petter Northug selv må få tid til å se på vedtaket og har ennå ikke svart på tilbudet fra skistyret, sa leder i langrennskomiteen Torbjørn Skogstad under pressekonferansen.

– Vi føler oss ikke 100 prosent sikker på at han kommer til å si ja. Men det er den samme avtalen som i fjor som vil gjelde.

Northugs manager Are Sørum Langås sier de ennå ikke har tatt stilling til hva svaret på tilbudet blir.

– Det er en stund siden vi har hørt fra Norges Skiforbund og hatt dialog med dem. Men nå er det naturlig at vi igjen setter oss ned og ser om vi kan komme til en langsiktig løsning, sier Langås til NRK.

Røste

Skipresident Erik Røste, leder i langrennskomiteen Torbjørn Skogstad og generalsekretær i Norges Skiforbund Stein Opsal under tirsdagens pressemøte.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Skal utrede en fremtidig landslagsmodell

Skipresident Røste forteller at dette ikke har vært noen enkel prosess og at det nå skal jobbes med å finne nye modeller for å unngå samme problemstilling i fremtiden.

– Vi nedsetter et bredt sammensatt utvalg som skal vurdere framtidas landslagsmodell ut fra grener og behov. Vi ser på hvordan framtidas landslagsmodell skal være robuste og bærekraftig. Organisasjonen har behov for en gjennomgang for å møte nye utfordringer og behov.

– En slik utredning vil føre til at fremtidige enkeltsaker ikke vil være like vanskelige som den med Petter har vært, fortsatte Røste.

Petter Northug blir tilbudt plass på langrenns-landslaget neste vinter, på samme betingelser som han hadde forrige sesong. 
Men skipresidenten vet ikke om Northug vil takke ja til landslagsplassen.

Se Dagsrevy-reportasjen om ny spesialavtale for Northug.

Splittet skistyret

Skistyret holdt også for kun én uke siden et møte der Northugs skifremtid var tema. Etter møtet bekreftet skipresident Erik Røste at Northug splitter skistyret.

– Det er ingen tvil om at dette har vært en vanskelig sak, slik at det har vært diskusjoner. Men det var flertall i styret for å opprettholde særavtalen fra i fjor, sa Røste tirsdag.

Allerede 16. mars publiserte NRK en undersøkelse som viste at 53,9 prosent av norske skipolitikere ønsket at Petter Northug skulle få en ny særavtale, i strid med skistyrets vedtak fra i fjor.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal