NRK Meny
Normal

Mot ny spesialavtale for Northug

Skistyret i Norges Skiforbund har besluttet å videreføre Petter Northugs avtale fra fjorårets sesong.

Petter Northug

FÅR FORTSETTE: Petter Northug får tilbud om samme særavtale som for sesongen 2014/2015.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Skistyret mener det er riktig å videreføre den avtalen vi hadde i fjor. Vi håper at Petter vil fortsette på landslaget, sa skipresident Erik Røste på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Petter Northug

VM-KONGEN: Petter Northug vant fire gullmedaljer under VM i Falun.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Northug fikk før sesongen 2014/2015 lov til å fortsette samarbeidet med Coop og likevel konkurrere internasjonalt. Avtalen strakk seg til 7. april i år. Nå har skistyret besluttet å tilby den samme avtalen også for sesongen 2015/2016.

– Hovedgrunnen til det er at vi må erkjenne at siste vinter har fungert bra. Både resultatmessig og for langrenn. Mens utredningsarbeidet pågår, vil det være riktig å videreføre avtalen som i fjor, som best mulig tar hensyn til behovet for alle parter, fortsatte Røste.

Usikkert hva Northug svarer

Tirsdag ettermiddag var styret i Norges Skiforbund samlet på Park Inn Radisson på Gardermoen. Her ble Petter Northugs fremtid på landslaget diskutert.

Petter Northug selv må få tid til å se på vedtaket og har ennå ikke svart på tilbudet fra skistyret, sa leder i langrennskomiteen Torbjørn Skogstad under pressekonferansen.

– Vi føler oss ikke 100 prosent sikker på at han kommer til å si ja. Men det er den samme avtalen som i fjor som vil gjelde.

Northugs manager Are Sørum Langås sier de ennå ikke har tatt stilling til hva svaret på tilbudet blir.

– Det er en stund siden vi har hørt fra Norges Skiforbund og hatt dialog med dem. Men nå er det naturlig at vi igjen setter oss ned og ser om vi kan komme til en langsiktig løsning, sier Langås til NRK.

Røste

Skipresident Erik Røste, leder i langrennskomiteen Torbjørn Skogstad og generalsekretær i Norges Skiforbund Stein Opsal under tirsdagens pressemøte.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Skal utrede en fremtidig landslagsmodell

Skipresident Røste forteller at dette ikke har vært noen enkel prosess og at det nå skal jobbes med å finne nye modeller for å unngå samme problemstilling i fremtiden.

– Vi nedsetter et bredt sammensatt utvalg som skal vurdere framtidas landslagsmodell ut fra grener og behov. Vi ser på hvordan framtidas landslagsmodell skal være robuste og bærekraftig. Organisasjonen har behov for en gjennomgang for å møte nye utfordringer og behov.

– En slik utredning vil føre til at fremtidige enkeltsaker ikke vil være like vanskelige som den med Petter har vært, fortsatte Røste.

Petter Northug blir tilbudt plass på langrenns-landslaget neste vinter, på samme betingelser som han hadde forrige sesong. 
Men skipresidenten vet ikke om Northug vil takke ja til landslagsplassen.

Se Dagsrevy-reportasjen om ny spesialavtale for Northug.

Splittet skistyret

Skistyret holdt også for kun én uke siden et møte der Northugs skifremtid var tema. Etter møtet bekreftet skipresident Erik Røste at Northug splitter skistyret.

– Det er ingen tvil om at dette har vært en vanskelig sak, slik at det har vært diskusjoner. Men det var flertall i styret for å opprettholde særavtalen fra i fjor, sa Røste tirsdag.

Allerede 16. mars publiserte NRK en undersøkelse som viste at 53,9 prosent av norske skipolitikere ønsket at Petter Northug skulle få en ny særavtale, i strid med skistyrets vedtak fra i fjor.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag