Hopp til innhold

Northug får nye svar

I løpet av uka får Petter Northug svar på om han er kvitt viruset som har satt ham ut av spill.

Petter Northug

Petter Northug skal være et av Norges største gullhåp i Sostji-OL i februar.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

For halvannen uke side gikk apparatet rundt Northug ut og bekreftet at skikongen sliter med en virussykdom. Viruset har allerede ført til at Northug har mistet flere uker med normalt trening, og et helt høydeopphold har gått i vasken.

LES OGSÅ: Northug mister uker med trening

I løpet av denne uka får Northug svar på om han er kvitt viruset, eller om han må belage seg på nye uker uten trening.

Føler seg bedre

– Petter skal igjennom nye medisinske tester onsdag. Normalt vil vi da få svar på om han fortsatt har virus i kroppen i løpet av et døgn, sier Northugs trener Eirik Myhr Nossum til NRK.no

– Hvordan føler Petter seg nå?

– Han følte seg slapp sist uke også, men har følt seg bedre igjennom helga. Vi er positive og håper han kan komme i gang med trening igjen fra og med neste uke. Denne uka skal han uansett være helt i ro, sier Nossum.

Og med «helt i ro», mener han helt i ro.

– Petter trener ikke i det hele tatt nå. Han går seg noen turer og gjør noen enkle styrkeøvelser, men driver ikke med noe som kan kalles trening, understreker Nossum.

Tror på Val Senales

Håpet er at Northug rekker å få gjennomført noen uker med kvalitetstrening før han rundt 20. oktober reiser til Val Senales på det som vil være den siste høydeperioden før sesongstarten i slutten av november.

– Foreløpig har vi god tro på at Val Senales-samlinga går som planlagt, sier Eirik Myhr Nossum.

Petter Northug har uansett god tid på seg fram mot vinterens hovedmål, OL i Sotsji i februar.

Siste nytt

 • Finsk sjokkseier: – Et sportslig eventyr

  Finske Wilma Murto gikk sensasjonelt helt til topps i kvinnenes stavsprang-finale og tok EM-gullet foran Katerina Stefanidi og Tina Sutej.

  – Et sportslig eventyr, kommenterte Jann Post og fikk samme reaksjon hos kollega Christina Vukicevic.

  – Et sjokk, beskrev hun gullet.

  Murto tok gullet med et hopp på 4,85, hele 10 centimeter foran Stefanidi på andreplass.

  Norske Lene Retzius (26) kom til EM-finalen i stav som medaljekandidat, men svingte seg aldri over 4,40 meter og endte sist.

  2022 European Championships
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Casper Ruud utspilt av 19-åring

  Casper Ruud tapte overraskende i strake sett for amerikanske Ben Shelton i 2. runde av ATP1000-turneringen i Cincinnati.

  De ble sviende 3-6 og 3-6 mot amerikaneren som er på 229.-plass på ATP-rankingen

  De to hadde aldri møttes tidligere og skulle ble en hard nøtt som den femteseedede 23-åringen ikke klarte å knekke. Casper Ruud ble til tider direkte utspilt av den offensive motstanderen.

  Casper Ruud ble brutt tidlig og brukte litt tid med å komme i gang med det gode spillet sitt. Den 19 år gamle amerikaneren var svært offensiv i spillet sitt og hadde ingen problemer med å ta det første settet med 6-3 etter to servebrudd.

  I det andre settet klarte Shelton å bryte i nordmannen første serve. Han spilte tennis som om han aldri har gjort annet og på et nivå som Casper Ruud ikke klarte å matche denne gangen.

  Det var betydelig varmere i Cincinnati enn det var i Montreal i forrige uke og Ruud virket plaget av varmen. (NTB)

  Canada Montreal Tennis
  Foto: Paul Chiasson / AP
 • Tromsø videre i cupen etter straffer mot HamKam

  Tromsø er klar for 4. runde i NM etter å ha slått HamKam etter straffer på hjemmebane. HamKam hadde de største sjansene, men kampen var langt fra velspilt. Etter 120 minutter var det fortsatt 0–0.

  Det måtte 14 straffer til for å kåre en vinner. Hamkams keeper Lars Jendal gikk fram, men trillet ballen utenfor og Tromsø er klar for 4. runde med 6-5-seier i straffekonken.

  – Det er surt, det er ikke så mye mer å si. Samtidig reddet jeg en, og de satte en i tverrliggeren. Så jeg gjorde jobben min som keeper, men som avslutter var det tynt, sier Jendal til NRK.

  – Jeg er veldig fornøyd. I cupen er det alt eller ingenting. Det er herlig å ha denne gulrota å se fram mot i mars, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup til NRK.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga (1-1)
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste