NRK Meny
Normal

Northug kan glemme særbehandling på landslaget

Det norske langrennslandslandslaget er samlet på Sognefjellet uten Petter Northug. Når skistjernen returnerer til verdenscupåpningen venter ingen spesialbehandling.

Skinstad og Northug

Langrennssjef Åge Skinstad ville helst beholdt Petter Northug på landslaget, men har uttalt at han respekterer skiløperenes beslutning om å stå utenfor. Det betyr imidlertid ikke at 27-åringen får spesialbehandling når han konkurrerer med landslaget i verdenscupen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Petter Northug i Holmenkollen

Petter Northug blir å se i landslagsdrakt i verdensup- og mesterskapsrenn selv om han står utenfor landslaget.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Petter vil få nøyaktig samme behandling som Chris Jespersen, Snorri Einarsson, Kari Vikhagen Gjeitnes og andre, gode norske skiløpere som står utenfor landslaget, sier langrennssjef Åge Skinstad til NRK.no.

Det betyr med andre ord at Northug blir likestilt med de øvrige løperne som står utenfor landslaget, slik han selv gjør.

Under landslagets ledelse har Northug tidligere opplevd litt friere tøyler. Blant annet slapp han å stille på enkelte pressetreff og sponsoroppdrag.

Selv om Northug nå satser privat, må han fortsatt gå verdenscup og mesterskap i norsk landslagsdrakt med deres sponsorermerker.

Skal fylle tomrommet

Selv om Northug har valgt å gå sine egne veier og dermed ikke deltar på samlinger, er det fremdeles nok av norske landslagsløpere som er klare for å gi jernet i den kommende OL-sesongen.

Denne uken er det norske landslaget samlet på Sognefjellet for treningssamling frem mot neste sesong.

– Jeg synes gutta virker mer på hugget enn på veldig lenge, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.no.

Marit Bjørgen på Bislett

Marit Bjørgen tror hun og flere av de andre profilene på landslaget vil merke mer etterspørsel nå som Petter Northug kjører sitt eget opplegg.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det virker som de er sportslig motivert til å fylle det tomrommet, sier landslagsløperen.

Mer etterspørsel

Uten en Northug som titt og ofte skaper overskrifter og som er mye brukt av landslagets sponsorer, venter mer fokus på de øvrige landslagsløperne.

Blant dem er Norges skidronning, Marit Bjørgen.

– Det blir sikkert enda mer etterspørsel etter både Therese og meg, og forhåpentlig flere av de andre også, sier hun til NRK.no.

Men selv om andre landslagsstjerner må finne seg i større press utenfra uten Northug på laget, får de selskap av skistjernen når verdenscupsesongen starter igjen.

Til verdenscupåpningen i Kuusamo i slutten av november har Northug friplass fordi han vant verdenscupen sammenlagt sist sesong.

Landslagssamling på Sognefjellet uten Petter Northug. Åge Skinstad bedyrer at Northug får lik behandling som alle de andre utenfor landslaget.

Langrenssjef Åge Skinstad sier det ikke blir noen særbehandling for Petter Northug på landslaget.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag