NRK Meny
Normal

Northug etter 51.-plass: – Det var liksom ikke noe trøkk

LILLEHAMMER (NRK): Petter Northug har startet sesongen svakt, men lover at han har kontroll på formen.

northug

Petter Northug sier han rett og slett er glad for at han havner langt nede på listene de dagene han ikke kjenner seg helt i form. – Det er heldigvis sjelden jeg blir nummer fire, sier han.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg kjente det allerede etter to kilometer i dag. Det var bare på det jevne, og det var liksom ikke noe trøkk. Verken inn i bakkene eller over bakkene, sier Petter Northug.

Han drar litt på skuldrene når NRK spør hva som gjør at det ikke helt har stemt for ham i sesongstarten. Lørdag ble det bare en 51.-plass på 10-kilometeren i minitouren på Lillehammer.

Svenske Calle Halfvarsson vant dette rennet foran lagkamerat Marcus Hellner. Northug kom i mål ett minutt og 26 sekunder bak Halfvarssons tid.

– Må regne med at det svinger

Fredag røk Northug ut i semifinalen på sprinten. Forrige helg valgte han å stå over verdenscupåpningen for å prioritere trening, etter å ha havnet langt nede på resultatlistene under den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Da ble det blant annet en 74.-plass på Northug.

– For meg vil det variere på denne tiden av året. Med mye trening i kroppen svinger det, og det må man regne med frem til jul, forklarer han.

For Northug er det de store rennene som gjelder, og de kommer først senere i sesongen - først og fremst under VM i Lathi. Han har hatt suksess med å prikke inn formen litt senere i sesongen tidligere.

Men han er klar over at han om ikke altfor lenge bør prestere bedre i verdenscupen enn han har gjort til nå.

– Vi kommer til å ta en vurdering i morgen om hva vi gjør frem til Tour de Ski. I hodet mitt har jeg en a- og b-plan på hva jeg skal gjøre nå. Begge planene er at jeg skal komme i god form, og så er det flere veier dit. Planen er å gå i Davos (neste helg) og så får vi se hva som skjer etterpå, sier Northug.

Glad for å havne langt bak

Han understreker at han selv er alt annet enn bekymret for formen.

– Jeg har kontroll, sier han, og utdyper:

– Sånn som det kjennes ut så trenger jeg kanskje et par, tre uker med noen hardøkter og litt mindre mengdetrening. Det pleier jeg å respondere bra på.

31-åringen sier han faktisk er glad for at han havner langt nede på resultatlistene på de svakere dagene sine.

– Med meg er det sånn at jeg enten er helt i toppen, eller så er jeg langt bak. Jeg har heldigvis ikke det mellomgiret, og det er jeg glad for. Det er heldigvis sjelden jeg blir nummer fire, sier han og smiler.

Halfvarsson vinner dagens 10km.

SE VIDEO: Svenske Calle Halfvarsson tok sin andre strake seier da han vant 10-kilometeren på Lillehammer.

Siste nytt

 • Norge slår Spania i fotball-EM

  Det norske J19-landslaget i fotball åpnet EM med 2–0-seier over Spania. Andrea Norheim ble tomålsscorer i første omgang. Og selv om spanjolene hadde ballen mye av kampen, forsvarte de norske jentene seg godt. Neste kamp for J19-laget er mot Frankrike.

  Laster Twitter-innhold
 • Klar for Tour de France-lag

  Anders Skaarseth skal sykle for det franske profflaget Cofidis fra 1. august. Det har TV 2 fått bekreftet av en rekke kilder tett på 23-åringen. – Det er en spennende mulighet for Anders, sier sykkelsjefen i Uno-x, Jens Haugland til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering