Northug etter 51.-plass: – Det var liksom ikke noe trøkk

LILLEHAMMER (NRK): Petter Northug har startet sesongen svakt, men lover at han har kontroll på formen.

northug

Petter Northug sier han rett og slett er glad for at han havner langt nede på listene de dagene han ikke kjenner seg helt i form. – Det er heldigvis sjelden jeg blir nummer fire, sier han.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg kjente det allerede etter to kilometer i dag. Det var bare på det jevne, og det var liksom ikke noe trøkk. Verken inn i bakkene eller over bakkene, sier Petter Northug.

Han drar litt på skuldrene når NRK spør hva som gjør at det ikke helt har stemt for ham i sesongstarten. Lørdag ble det bare en 51.-plass på 10-kilometeren i minitouren på Lillehammer.

Svenske Calle Halfvarsson vant dette rennet foran lagkamerat Marcus Hellner. Northug kom i mål ett minutt og 26 sekunder bak Halfvarssons tid.

– Må regne med at det svinger

Fredag røk Northug ut i semifinalen på sprinten. Forrige helg valgte han å stå over verdenscupåpningen for å prioritere trening, etter å ha havnet langt nede på resultatlistene under den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Da ble det blant annet en 74.-plass på Northug.

– For meg vil det variere på denne tiden av året. Med mye trening i kroppen svinger det, og det må man regne med frem til jul, forklarer han.

For Northug er det de store rennene som gjelder, og de kommer først senere i sesongen - først og fremst under VM i Lathi. Han har hatt suksess med å prikke inn formen litt senere i sesongen tidligere.

Men han er klar over at han om ikke altfor lenge bør prestere bedre i verdenscupen enn han har gjort til nå.

– Vi kommer til å ta en vurdering i morgen om hva vi gjør frem til Tour de Ski. I hodet mitt har jeg en a- og b-plan på hva jeg skal gjøre nå. Begge planene er at jeg skal komme i god form, og så er det flere veier dit. Planen er å gå i Davos (neste helg) og så får vi se hva som skjer etterpå, sier Northug.

Glad for å havne langt bak

Han understreker at han selv er alt annet enn bekymret for formen.

– Jeg har kontroll, sier han, og utdyper:

– Sånn som det kjennes ut så trenger jeg kanskje et par, tre uker med noen hardøkter og litt mindre mengdetrening. Det pleier jeg å respondere bra på.

31-åringen sier han faktisk er glad for at han havner langt nede på resultatlistene på de svakere dagene sine.

– Med meg er det sånn at jeg enten er helt i toppen, eller så er jeg langt bak. Jeg har heldigvis ikke det mellomgiret, og det er jeg glad for. Det er heldigvis sjelden jeg blir nummer fire, sier han og smiler.

Halfvarsson vinner dagens 10km.

SE VIDEO: Svenske Calle Halfvarsson tok sin andre strake seier da han vant 10-kilometeren på Lillehammer.

Siste nytt

 • God start for Storhamar

  Storhamar valset over Stavanger Oilers, og vant den første NM-semifinalen 5–2. Hamar-laget vant både serie og NM-sluttspillet forrige sesong. Neste kamp mellom de to lagene spilles søndag i Stavanger.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Norge tapte mot Finland

  Det norske U21 landslaget i fotball er i Spania for å spille privatlandskamper mot Finland. I møte med Finland fikk de nordmennene det tøft. Til tross for tre mål, tapte laget 8–3. Mandag venter Russland på stadion Dama de Noche i Málaga.

  U21 fotball
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Klæbo vant prologen

  Johannes Høsflot Klæbo vant prologen i Quebec. Aleksandr Bolsjunov, som er hans nærmeste utfordrer i verdenscupen sammenlagt, ble nummer tre. Åtte nordmenn gikk til kvartfinalen. Det gjorde ikke Hans Christer Holund.

  Verdenscup langrenn sprint klassisk menn
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal