Northug etter 51.-plass: – Det var liksom ikke noe trøkk

LILLEHAMMER (NRK): Petter Northug har startet sesongen svakt, men lover at han har kontroll på formen.

northug

Petter Northug sier han rett og slett er glad for at han havner langt nede på listene de dagene han ikke kjenner seg helt i form. – Det er heldigvis sjelden jeg blir nummer fire, sier han.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg kjente det allerede etter to kilometer i dag. Det var bare på det jevne, og det var liksom ikke noe trøkk. Verken inn i bakkene eller over bakkene, sier Petter Northug.

Han drar litt på skuldrene når NRK spør hva som gjør at det ikke helt har stemt for ham i sesongstarten. Lørdag ble det bare en 51.-plass på 10-kilometeren i minitouren på Lillehammer.

Svenske Calle Halfvarsson vant dette rennet foran lagkamerat Marcus Hellner. Northug kom i mål ett minutt og 26 sekunder bak Halfvarssons tid.

– Må regne med at det svinger

Fredag røk Northug ut i semifinalen på sprinten. Forrige helg valgte han å stå over verdenscupåpningen for å prioritere trening, etter å ha havnet langt nede på resultatlistene under den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Da ble det blant annet en 74.-plass på Northug.

– For meg vil det variere på denne tiden av året. Med mye trening i kroppen svinger det, og det må man regne med frem til jul, forklarer han.

For Northug er det de store rennene som gjelder, og de kommer først senere i sesongen - først og fremst under VM i Lathi. Han har hatt suksess med å prikke inn formen litt senere i sesongen tidligere.

Men han er klar over at han om ikke altfor lenge bør prestere bedre i verdenscupen enn han har gjort til nå.

– Vi kommer til å ta en vurdering i morgen om hva vi gjør frem til Tour de Ski. I hodet mitt har jeg en a- og b-plan på hva jeg skal gjøre nå. Begge planene er at jeg skal komme i god form, og så er det flere veier dit. Planen er å gå i Davos (neste helg) og så får vi se hva som skjer etterpå, sier Northug.

Glad for å havne langt bak

Han understreker at han selv er alt annet enn bekymret for formen.

– Jeg har kontroll, sier han, og utdyper:

– Sånn som det kjennes ut så trenger jeg kanskje et par, tre uker med noen hardøkter og litt mindre mengdetrening. Det pleier jeg å respondere bra på.

31-åringen sier han faktisk er glad for at han havner langt nede på resultatlistene på de svakere dagene sine.

– Med meg er det sånn at jeg enten er helt i toppen, eller så er jeg langt bak. Jeg har heldigvis ikke det mellomgiret, og det er jeg glad for. Det er heldigvis sjelden jeg blir nummer fire, sier han og smiler.

Halfvarsson vinner dagens 10km.

SE VIDEO: Svenske Calle Halfvarsson tok sin andre strake seier da han vant 10-kilometeren på Lillehammer.

Siste nytt

 • Uruguay slo Chile

  Uruguay slo Chile 1-0 medan Ecuador og Japan spela 1-1 i dei siste gruppekampane i Copa America i natt.

  Kvartfinalene torsdag, fredag og laurdag er dermed klare: Brasil - Paraguay, Venezuela - Argentina, Colombia - Chile og Uruguay - Peru.

  Edinson Cavani
  Foto: Leo Correa / AP
 • USA til kvartfinale

  Megan Rapinoe ble den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp da USA slo Spania 2-1 i åttedelsfinalen. Amerikanerne tok ledelsen etter syv minutter, men bare to minutter senere utlignet Jennifer Hermoso. Kvarteret før slutt avgjorde Rapinoe i favør USA.

  Megan Rapinoe
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal