Hopp til innhold

Northug etter 51.-plass: – Det var liksom ikke noe trøkk

LILLEHAMMER (NRK): Petter Northug har startet sesongen svakt, men lover at han har kontroll på formen.

northug

Petter Northug sier han rett og slett er glad for at han havner langt nede på listene de dagene han ikke kjenner seg helt i form. – Det er heldigvis sjelden jeg blir nummer fire, sier han.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg kjente det allerede etter to kilometer i dag. Det var bare på det jevne, og det var liksom ikke noe trøkk. Verken inn i bakkene eller over bakkene, sier Petter Northug.

Han drar litt på skuldrene når NRK spør hva som gjør at det ikke helt har stemt for ham i sesongstarten. Lørdag ble det bare en 51.-plass på 10-kilometeren i minitouren på Lillehammer.

Svenske Calle Halfvarsson vant dette rennet foran lagkamerat Marcus Hellner. Northug kom i mål ett minutt og 26 sekunder bak Halfvarssons tid.

– Må regne med at det svinger

Fredag røk Northug ut i semifinalen på sprinten. Forrige helg valgte han å stå over verdenscupåpningen for å prioritere trening, etter å ha havnet langt nede på resultatlistene under den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Da ble det blant annet en 74.-plass på Northug.

– For meg vil det variere på denne tiden av året. Med mye trening i kroppen svinger det, og det må man regne med frem til jul, forklarer han.

For Northug er det de store rennene som gjelder, og de kommer først senere i sesongen - først og fremst under VM i Lathi. Han har hatt suksess med å prikke inn formen litt senere i sesongen tidligere.

Men han er klar over at han om ikke altfor lenge bør prestere bedre i verdenscupen enn han har gjort til nå.

– Vi kommer til å ta en vurdering i morgen om hva vi gjør frem til Tour de Ski. I hodet mitt har jeg en a- og b-plan på hva jeg skal gjøre nå. Begge planene er at jeg skal komme i god form, og så er det flere veier dit. Planen er å gå i Davos (neste helg) og så får vi se hva som skjer etterpå, sier Northug.

Glad for å havne langt bak

Han understreker at han selv er alt annet enn bekymret for formen.

– Jeg har kontroll, sier han, og utdyper:

– Sånn som det kjennes ut så trenger jeg kanskje et par, tre uker med noen hardøkter og litt mindre mengdetrening. Det pleier jeg å respondere bra på.

31-åringen sier han faktisk er glad for at han havner langt nede på resultatlistene på de svakere dagene sine.

– Med meg er det sånn at jeg enten er helt i toppen, eller så er jeg langt bak. Jeg har heldigvis ikke det mellomgiret, og det er jeg glad for. Det er heldigvis sjelden jeg blir nummer fire, sier han og smiler.

Halfvarsson vinner dagens 10km.

SE VIDEO: Svenske Calle Halfvarsson tok sin andre strake seier da han vant 10-kilometeren på Lillehammer.

Siste nytt

 • Ny motstander for Ruud i Miami

  Det blir et nytt bekjentskap for Casper Ruud i den andre runden i Masters 1000-turneringen i Miami. Tennisstjernen skal opp mot belaruseren Ilja Ivasjka.

  Ruud er seedet som nummer tre i Miami og gikk med det direkte til den andre runden i storturneringen.

  Ruud har aldri spilt mot Ivasjka tidligere. Belaruseren er på 80.-plass på verdensrankingen og hadde fem strake tap i forskjellige turneringer før han fikk en opptur i Indian Wells. Der ble det to seirer før han røk i den tredje runden mot finalist Daniil Medvedev.

  29 år gamle Ivasjka var oppe på 40.-plass på verdensrankingen i fjor sommer. Det er hittil høyeste rangering for mannen med én tittel i karrieren.

  Han slo ut tyske Daniel Altmaier i strake sett i sin 1.- rundekamp onsdag.

  Ruud selv har slitt så langt denne sesongen. Verdensfireren har vunnet fire kamper og tapt fem. I Indian Wells sist ble det exit mot 97.-rangerte Christian Garin fra Chile. (NTB)

  Indian Wells Tennis
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • The Guardian: United-beilere høyner budene

  Både sir Jim Ratcliffe og sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani skal ha høynet budene sine i håp om å ta over Manchester United. Det melder den engelske storavisa The Guardian.

  Foreløpig er det de to partenes bud som er kjent, men budene ganske så ulike. Mens Al Thani visstnok ønsker seg hele kaka av klubben, skal det være aktuelt med 69 prosent av klubben for Ratcliffes del.

  69 prosent er eierandelen til Glazer-familien.

  Fristen for å legge inn nytt bud var 22.00 onsdag kveld.

  Ineos chairman Jim Ratcliffe is pictured at Old Trafford
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Oilers med ny seier mot Sparta

  Regjerende NM-vinner Stavanger har koblet grepet mot en ny finale. Sparta ble slått 2-1 i den tredje semifinalen. Dermed kan Oilers avgjøre duellen fredag.

  Onsdagens oppgjør ble jevnere enn de to foregående, men nok en gang kunne Oilers juble for seieren.

  Sparta måtte for enhver pris unngå undertall. I det første undertall var Nick Dineen nådeløs og da han løftet 1-0 opp i nettaket etter snaue ni minutters spill.

  Drøye to minutter ut i midtperioden kunne Robin Soudsky og Sparta-spillerne juble for sitt første mål i semifinalespillet. Soudsky fikk pirket inn pucken bak Henrik Holm etter møljespill foran mål.

  Sparta klarte å løfte seg og var mer solide inne i angrepssonen, enn tilfellet har vært i de sju andre periodene som er spilt.

  Gjestene fikk derimot et lite skudd for baugen da Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen med 2-1 tidlig i tredjeperioden.

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste