Hopp til innhold

Northug dropper gulløvelse i Kollen

Petter Northug dropper gulløvelsen lagsprint under VM i Holmenkollen.

Petter Northug

Petter Northug vil ikke gå lagsprint i Kollen.

Northug vant OL-gull i Vancouver på lagsprint sammen med Øystein Pettersen. Nå dropper han øvelsen.

- Konkurranseprogrammet i VM er mer komprimert. For Petter vil det bli uaktuelt å gå alle VM-distansene i Kollen, og det første rennet som ryker vil være teamsprinten.

- Iallfall er det slik vi tenker i øyeblikket, sier manager og pappa, John Northug til Trønder-Avisa.

Færre dager

Petter Northug gikk samtlige øvelser under OL i Canada.

- I antall dager er et VM kortere enn et OL, og det betyr færre dager å restituere seg på, kommenterer sportssjef Åge Skinstad overfor avisen.

Slik blir ski-VM i Oslo

NRKs langrennsekspert Thomas Alsgaard mener det er altfor tidlig å ta noen endelig beslutning når det gjelder VM. Han tror mye kan endre seg før VM i Holmenkollen begynner neste år.

- Vi er kun i september, sier han til NRK.

- Min erfaring er at mye kan forandre seg i tiden mot et mesterskap. De beste beslutningene tas ofte under mesterskapet eller like før, og ikke lang tid i forveien, poengterer han.

Thomas Alsgaard kommenterer langrenn for NRK

Thomas Alsgaard: Ting kan endre seg.

Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen / NRK

Northug får støtte av tidligere landslagstrener og NRK-ekspert Carl Henning Gran.

- Skal man først droppe noe i mesterskap, er det å kutte ut lagsprinten det mest fornuftige. Vi har et sterkt lag, som vil ta gull, nesten uansett. Dessuten gir dette muligheter for andre, sier han.

Tittelforsvarer

I VM er Petter Northug tittelforsvarer på både tre- og femmila. I Liberec-VM i 2009 var han også på stafettlaget som vant gull.

- Men det er ikke bare å spasere seg til VM-billetter for Petter. Så langt er han bare kvalifisert for de to individuelle distansene han er regjerende mester på. Ellers må Petter belage seg på tøff kamp om plassene, sier John Northug.

Må droppe v-cuprenn

Forberedelsene til VM på hjemmebane, fører også til at Northug må droppe verdenscuprenn både før og etter jul.

- Petter blir nok nødt til å stå over noen verdenscuprenn, sier Åge Skinstad til Trønder-Avisa.

Siste nytt

 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Hovland uten golfkøller før turnering

  Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart.

  Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland.

  – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery.

  Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen.

  – Jeg krysser fingrene, sier Hovland.

  Scottish Open starter torsdag og varer ut uka. Turneringen spilles i North Berwick og er en del av både PGA- og europatouren. (NTB)

  Wright Invitational
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Premier League: Flere anklager i voldtektssak

  En profilert Premier League-spiller som ble arrestert i Nord-London mandag, mistenkt for voldtekt mot en kvinne, har også blitt avhørt i forbindelse med en annen voldtektssak.

  29-åringen, som ikke er blitt navngitt, ble varetektsfengslet mandag. Han ble da avhørt om et overgrep som skal ha skjedd forrige måned. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt saken til politiet.

  Spilleren, som er i slutten av 20-årene, ble holdt i varetekt i ett døgn før han ble sluppet fri.

  Tirsdag opplyste også politiet at mannen er mistenkt for to voldtekter i 2021 mot en annen kvinne i 20-årene. Overgrepene skal ha skjedd i april og juni, skriver BBC.

  Premier League-spilleren beskrives av engelske medier som internasjonalt anerkjent og skal angivelig være tatt ut til sitt lands landslag i VM i Qatar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste