Petter Northug sparker hele støtteapparatet

Petter Northug aksepterer Coops krav og avslutter samarbeidet med Nye Høyder. Dermed må hele støtteapparatet se seg om etter nye arbeidsoppgaver.

Petter Northug

Petter Northug bryter samarbeidet med Nye Høyder, der pappa John Northug (øverst) er ansatt. Det betyr også at sentrale personer som manager Are Sørum Langås og trener Eirik Myhr Nossum ryker ut av apparatet.

coop

INGEN BØNN: Coop krever at Petter Northug etablerer et nytt apparat.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
John Northug

ANSATT I NYE HØYDER: Petter Northugs far, John Northug.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

«Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren,» skriver Petter Northug til NRK via Coops pressesjef, Kristin Paus.

Tidligere torsdag kveld bekreftet Coop at de krever at Northug avslutter sitt samarbeid med Nye Høyder.

«Adm. direktør Svein Fanebust i Coop Norge bekrefter nå sent i kveld at det stemmer at Coop krever at Petter Northugs avtale med Nye Høyder må avvikles for at Coops samtaler med Northug om en videreføring av samarbeidet kan videreføres,» skrev Kristin Paus i Coop Norge.

Northugs nærmeste må ut

TV2 omtalte saken først torsdag kveld. Kanalen hevdet å vite om detaljene i Coops krav til Petter Northug om det lukrative sponsorsamarbeidet skulle fortsette.

Coop gikk i tenkeboksen da Petter Northug toppet en sportslig fiaskosesong med å fyllekjøre tidligere i mai. Handelsgigantens ledelse viste seg etter hvert å være åpenbart misfornøyde med teamet rundt skistjerna.

Det hele endte altså med at Northugs samarbeid med Nye Høyder ble avsluttet torsdag kveld, etter krav fra en nådeløs adm. dir. Svein Fanebust i Coop.

Dermed kvitter Northug seg med blant andre trener Eirik Myhr Nossum, som har fulgt Northug gjennom hele karrieren.

Også manager Are Sørum Langås, som har vært Northugs manager og presseansvarlig, er ferdig.

I tillegg jobber pappa John Northug for Nye Høyder. Dermed brytes en profesjonell link mellom sønn og far i Nye Høyder.

Verken Are Sørum Langås, Eirik Myhr Nossum eller John Northug har besvart NRKs henvendelser torsdag kveld.

Kaotisk utvikling i saken

Tidligere torsdag fortalte Kristin Paus til NTB at Coops samtaler med Northug om fremtiden egentlig skulle vært ferdige denne uken, men at det hadde drøyet.

– Vi hadde håpet å komme i mål denne uka, men vi har ikke fått brukt så mye tid på saken som vi egentlig skulle ønske. Det er en veldig viktig sak, sa hun.

Fortsatt har ikke matvarekjeden bestemt seg for om de fortsetter samarbeidet med Northug.

SE VIDEO: Northug på trening etter fyllekjøringen

Intervju med Petter Northug.

Siste nytt

 • Tampa Bay vann Stanley Cup

  Med 2-0 over Dallas i sjette kamp vann Tampa Bay finaleserien om Stanley Cup med 4-2 i kampar.

  Brayden Point og Blake Coleman scora måla i kampen i natt.

  Det er Tampa Bays første Stanley Cup-siger sidan 2004.

  Ondrej Palat med Stanley Cup-pokalen
  Foto: Perry Nelson / Reuters
 • Hevder Glimt får 56 mill. for Hauge

  Ifølge italienske nettsteder betaler Milan rundt 56 millioner norske kroner for Bodø/Glimts Jens Petter Hauge (20), melder NTB. Sempremilan skriver at Milan mener alvor og at Hauge kan bli presentert allerede tirsdag etter å ha gjennomgått den medisinske testen. Hauges agent skal ha hatt møter med Milan i de siste dagene.

  Nettstedet Calciomercato var den første til å melde at Milan var villig til å betale fire millioner euro for nordmannen, og at de senere høynet dette budet til fem millioner euro.

  Sistnevnte nettsted mener at overgangen vil gå i orden om ikke noe ekstraordinært skjer. Overgangen vil skje umiddelbart, og ikke i januar etter at den norske sesongen er over.

  Nettstedet Milannews24 skriver at kontrakten løper over fem år, og gir Hauge en million euro i året. Han kan debutere for Milan mot Spezia søndag.

  Det samme nettstedet skriver også at Manchester United var interessert i Glimt-spilleren, og at interessen derfra var én av grunnene til at Milan handlet så raskt.

  G7kCJ4VLmGk
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Komfortabel Liverpool-triumf

  Fullstendig mot spillets gang ga Alexandre Lacazette Arsenal ledelsen på Anfield etter 25 minutters spill. Men Liverpool slo raskt tilbake og snudde kampen ved scoringer av Sadio Mané etter 28 minutter og Andrew Robertson etter 34 minutter. Tre minutter før full tid satte Diogo Jota inn 3-1 i sin debut. Dermed står Liverpool med full pott etter tre ligarunder.

Sendeplan

Kl. Program Kanal