NRK Meny
Normal

Petter Northug sparker hele støtteapparatet

Petter Northug aksepterer Coops krav og avslutter samarbeidet med Nye Høyder. Dermed må hele støtteapparatet se seg om etter nye arbeidsoppgaver.

Petter Northug

Petter Northug bryter samarbeidet med Nye Høyder, der pappa John Northug (øverst) er ansatt. Det betyr også at sentrale personer som manager Are Sørum Langås og trener Eirik Myhr Nossum ryker ut av apparatet.

coop

INGEN BØNN: Coop krever at Petter Northug etablerer et nytt apparat.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
John Northug

ANSATT I NYE HØYDER: Petter Northugs far, John Northug.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

«Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren,» skriver Petter Northug til NRK via Coops pressesjef, Kristin Paus.

Tidligere torsdag kveld bekreftet Coop at de krever at Northug avslutter sitt samarbeid med Nye Høyder.

«Adm. direktør Svein Fanebust i Coop Norge bekrefter nå sent i kveld at det stemmer at Coop krever at Petter Northugs avtale med Nye Høyder må avvikles for at Coops samtaler med Northug om en videreføring av samarbeidet kan videreføres,» skrev Kristin Paus i Coop Norge.

Northugs nærmeste må ut

TV2 omtalte saken først torsdag kveld. Kanalen hevdet å vite om detaljene i Coops krav til Petter Northug om det lukrative sponsorsamarbeidet skulle fortsette.

Coop gikk i tenkeboksen da Petter Northug toppet en sportslig fiaskosesong med å fyllekjøre tidligere i mai. Handelsgigantens ledelse viste seg etter hvert å være åpenbart misfornøyde med teamet rundt skistjerna.

Det hele endte altså med at Northugs samarbeid med Nye Høyder ble avsluttet torsdag kveld, etter krav fra en nådeløs adm. dir. Svein Fanebust i Coop.

Dermed kvitter Northug seg med blant andre trener Eirik Myhr Nossum, som har fulgt Northug gjennom hele karrieren.

Også manager Are Sørum Langås, som har vært Northugs manager og presseansvarlig, er ferdig.

I tillegg jobber pappa John Northug for Nye Høyder. Dermed brytes en profesjonell link mellom sønn og far i Nye Høyder.

Verken Are Sørum Langås, Eirik Myhr Nossum eller John Northug har besvart NRKs henvendelser torsdag kveld.

Kaotisk utvikling i saken

Tidligere torsdag fortalte Kristin Paus til NTB at Coops samtaler med Northug om fremtiden egentlig skulle vært ferdige denne uken, men at det hadde drøyet.

– Vi hadde håpet å komme i mål denne uka, men vi har ikke fått brukt så mye tid på saken som vi egentlig skulle ønske. Det er en veldig viktig sak, sa hun.

Fortsatt har ikke matvarekjeden bestemt seg for om de fortsetter samarbeidet med Northug.

SE VIDEO: Northug på trening etter fyllekjøringen

Intervju med Petter Northug.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang