Hopp til innhold

Petter Northug sparker hele støtteapparatet

Petter Northug aksepterer Coops krav og avslutter samarbeidet med Nye Høyder. Dermed må hele støtteapparatet se seg om etter nye arbeidsoppgaver.

Petter Northug

Petter Northug bryter samarbeidet med Nye Høyder, der pappa John Northug (øverst) er ansatt. Det betyr også at sentrale personer som manager Are Sørum Langås og trener Eirik Myhr Nossum ryker ut av apparatet.

coop

INGEN BØNN: Coop krever at Petter Northug etablerer et nytt apparat.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
John Northug

ANSATT I NYE HØYDER: Petter Northugs far, John Northug.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

«Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren,» skriver Petter Northug til NRK via Coops pressesjef, Kristin Paus.

Tidligere torsdag kveld bekreftet Coop at de krever at Northug avslutter sitt samarbeid med Nye Høyder.

«Adm. direktør Svein Fanebust i Coop Norge bekrefter nå sent i kveld at det stemmer at Coop krever at Petter Northugs avtale med Nye Høyder må avvikles for at Coops samtaler med Northug om en videreføring av samarbeidet kan videreføres,» skrev Kristin Paus i Coop Norge.

Northugs nærmeste må ut

TV2 omtalte saken først torsdag kveld. Kanalen hevdet å vite om detaljene i Coops krav til Petter Northug om det lukrative sponsorsamarbeidet skulle fortsette.

Coop gikk i tenkeboksen da Petter Northug toppet en sportslig fiaskosesong med å fyllekjøre tidligere i mai. Handelsgigantens ledelse viste seg etter hvert å være åpenbart misfornøyde med teamet rundt skistjerna.

Det hele endte altså med at Northugs samarbeid med Nye Høyder ble avsluttet torsdag kveld, etter krav fra en nådeløs adm. dir. Svein Fanebust i Coop.

Dermed kvitter Northug seg med blant andre trener Eirik Myhr Nossum, som har fulgt Northug gjennom hele karrieren.

Også manager Are Sørum Langås, som har vært Northugs manager og presseansvarlig, er ferdig.

I tillegg jobber pappa John Northug for Nye Høyder. Dermed brytes en profesjonell link mellom sønn og far i Nye Høyder.

Verken Are Sørum Langås, Eirik Myhr Nossum eller John Northug har besvart NRKs henvendelser torsdag kveld.

Kaotisk utvikling i saken

Tidligere torsdag fortalte Kristin Paus til NTB at Coops samtaler med Northug om fremtiden egentlig skulle vært ferdige denne uken, men at det hadde drøyet.

– Vi hadde håpet å komme i mål denne uka, men vi har ikke fått brukt så mye tid på saken som vi egentlig skulle ønske. Det er en veldig viktig sak, sa hun.

Fortsatt har ikke matvarekjeden bestemt seg for om de fortsetter samarbeidet med Northug.

SE VIDEO: Northug på trening etter fyllekjøringen

Intervju med Petter Northug.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal