Petter Northug sparker hele støtteapparatet

Petter Northug aksepterer Coops krav og avslutter samarbeidet med Nye Høyder. Dermed må hele støtteapparatet se seg om etter nye arbeidsoppgaver.

Petter Northug

Petter Northug bryter samarbeidet med Nye Høyder, der pappa John Northug (øverst) er ansatt. Det betyr også at sentrale personer som manager Are Sørum Langås og trener Eirik Myhr Nossum ryker ut av apparatet.

coop

INGEN BØNN: Coop krever at Petter Northug etablerer et nytt apparat.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
John Northug

ANSATT I NYE HØYDER: Petter Northugs far, John Northug.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

«Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren,» skriver Petter Northug til NRK via Coops pressesjef, Kristin Paus.

Tidligere torsdag kveld bekreftet Coop at de krever at Northug avslutter sitt samarbeid med Nye Høyder.

«Adm. direktør Svein Fanebust i Coop Norge bekrefter nå sent i kveld at det stemmer at Coop krever at Petter Northugs avtale med Nye Høyder må avvikles for at Coops samtaler med Northug om en videreføring av samarbeidet kan videreføres,» skrev Kristin Paus i Coop Norge.

Northugs nærmeste må ut

TV2 omtalte saken først torsdag kveld. Kanalen hevdet å vite om detaljene i Coops krav til Petter Northug om det lukrative sponsorsamarbeidet skulle fortsette.

Coop gikk i tenkeboksen da Petter Northug toppet en sportslig fiaskosesong med å fyllekjøre tidligere i mai. Handelsgigantens ledelse viste seg etter hvert å være åpenbart misfornøyde med teamet rundt skistjerna.

Det hele endte altså med at Northugs samarbeid med Nye Høyder ble avsluttet torsdag kveld, etter krav fra en nådeløs adm. dir. Svein Fanebust i Coop.

Dermed kvitter Northug seg med blant andre trener Eirik Myhr Nossum, som har fulgt Northug gjennom hele karrieren.

Også manager Are Sørum Langås, som har vært Northugs manager og presseansvarlig, er ferdig.

I tillegg jobber pappa John Northug for Nye Høyder. Dermed brytes en profesjonell link mellom sønn og far i Nye Høyder.

Verken Are Sørum Langås, Eirik Myhr Nossum eller John Northug har besvart NRKs henvendelser torsdag kveld.

Kaotisk utvikling i saken

Tidligere torsdag fortalte Kristin Paus til NTB at Coops samtaler med Northug om fremtiden egentlig skulle vært ferdige denne uken, men at det hadde drøyet.

– Vi hadde håpet å komme i mål denne uka, men vi har ikke fått brukt så mye tid på saken som vi egentlig skulle ønske. Det er en veldig viktig sak, sa hun.

Fortsatt har ikke matvarekjeden bestemt seg for om de fortsetter samarbeidet med Northug.

SE VIDEO: Northug på trening etter fyllekjøringen

Intervju med Petter Northug.

Siste nytt

 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Nytt Messi-show for Barcelona

  Lionel Messi var strålende da Barcelona igjen skaffet seg luke på tabelltoppen i spansk fotball søndag. Messi scoret tre ganger og gjorde forarbeidet til de to øvrige målene i 5-0-seieren over Levante.

  Lionel Messi
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Zuccarello-assist da Rangers tapte

  Mats Zuccarello bidro med en ny målgivende pasning, men kunne ikke forhindre at New York Rangers røk 3-4 for Vegas Golden Knights i NHL søndag. Zuccarello fikk registrert målgivende pasning og dermed et målpoeng da Mika Zibanejad utliknet til 2-2.

  NHL: Buffalo Sabres at New York Rangers
  Foto: Danny Wild / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal