NRK Meny
Normal

Disse to rennene kan redde sesongen til Northug

DAVOS (NRK.no): Det ene går i Molde, det andre i Sotsji. – Han trenger ikke vinne mer denne sesongen, sier trener Eirik Myhr Nossum.

Petter Northug

Det er to år siden Petter Northug vant tremila med intervallstart i Davos og beviste at han ikke bare er en mann for fellesstarter. Denne helgen har han ingen håp om å gjenta bedriften.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

På hver eneste treningsøkt etter virusinfeksjonen i høst har Petter Northug tenkt mye på to datoer: 18. januar og 9. februar.

Maksim Vylegzjanin

Petter Northug (bak) tapte spurten mot russiske Maksim Vylegzjanin på Lillehammer forrige helg.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det er da henholdsvis tremila under NM på ski og tremila i OL går.

– Hvis han vinner tremila i OL trenger han ikke vinner mer, da skal vi være veldig fornøyde, sier Myhr Nossum til NRK.no.

NM-tremila er nøkkelrennet for Northug til å vise at han er god nok til å gå distansen i OL. I Sotsji er distansen viktig siden det kanskje er hans største individuelle gullsjanse.

Fora OL-skjema

Målene er kanskje beskjedne til Northug å være, men virusinfeksjonen i høst har lagt en demper på forventningene han har til seg selv.

Nå ser Northug imidlertid lyst på fortsettelsen - 27-åringen mener han ligger foran sitt eget kriseskjema til OL-gull.

– Jeg har kommet raskere tilbake enn jeg trodde og fått bra trening ved å gå konkurranser. Ut i fra forutsetningene må jeg si at resultatene har vært ok, sier Northug til NRK.no.

Tour de Ski

Han har foreløpig ikke vunnet et eneste renn denne sesongen, men begynner å få troen på at han kan hevde seg i toppen allerede før nyttår.

– Målet er å gå fort rundt Tour de Ski er målet, men jeg er fortsatt i tvil om at det er godt nok for seier, sier han.

Denne helgen går han verdenscup i Davos.

Siste nytt

 • – For lang oppkjøring i Norge

  Nicklas Bendtner mener oppkjøringen i Norge på en måned og tre uker blir for lang. – Jeg ville gjerne hatt det som i England, intensivt en måned og så «bang» på, sier han til nyhetsbyrået Ritzau.

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Vil satse på fartsdisiplinene

  Den doble OL-vinneren Marcel Hirscher vant sitt syvende strake verdenscuptreofé sammenlagt denne sesongen. Nå ser han at utfordringen til å ta sitt åttende ligger i å ta flere verdenscuppoeng i utfor og super-G.

  Marcel Hirscher
  Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix
 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag