NRK Meny
Normal

Disse to rennene kan redde sesongen til Northug

DAVOS (NRK.no): Det ene går i Molde, det andre i Sotsji. – Han trenger ikke vinne mer denne sesongen, sier trener Eirik Myhr Nossum.

Petter Northug

Det er to år siden Petter Northug vant tremila med intervallstart i Davos og beviste at han ikke bare er en mann for fellesstarter. Denne helgen har han ingen håp om å gjenta bedriften.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

På hver eneste treningsøkt etter virusinfeksjonen i høst har Petter Northug tenkt mye på to datoer: 18. januar og 9. februar.

Maksim Vylegzjanin

Petter Northug (bak) tapte spurten mot russiske Maksim Vylegzjanin på Lillehammer forrige helg.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det er da henholdsvis tremila under NM på ski og tremila i OL går.

– Hvis han vinner tremila i OL trenger han ikke vinner mer, da skal vi være veldig fornøyde, sier Myhr Nossum til NRK.no.

NM-tremila er nøkkelrennet for Northug til å vise at han er god nok til å gå distansen i OL. I Sotsji er distansen viktig siden det kanskje er hans største individuelle gullsjanse.

Fora OL-skjema

Målene er kanskje beskjedne til Northug å være, men virusinfeksjonen i høst har lagt en demper på forventningene han har til seg selv.

Nå ser Northug imidlertid lyst på fortsettelsen - 27-åringen mener han ligger foran sitt eget kriseskjema til OL-gull.

– Jeg har kommet raskere tilbake enn jeg trodde og fått bra trening ved å gå konkurranser. Ut i fra forutsetningene må jeg si at resultatene har vært ok, sier Northug til NRK.no.

Tour de Ski

Han har foreløpig ikke vunnet et eneste renn denne sesongen, men begynner å få troen på at han kan hevde seg i toppen allerede før nyttår.

– Målet er å gå fort rundt Tour de Ski er målet, men jeg er fortsatt i tvil om at det er godt nok for seier, sier han.

Denne helgen går han verdenscup i Davos.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge