NRK Meny
Normal

– Tilbudet til Northug er trukket tilbake

ULLEVAAL (NRK):Petter Northug ber om ny dialog med Norges skiforbund. Skiforbundets svar er at tilbudet Northug fikk tidligere i sommer, ikke lenger gjelder.

Petter Northug

VIL DISKUTERE MED FORBUNDET: Petter Northug har ikke gitt opp håpet om å bli enig med Norges skiforbund.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Mandag sendte Norges Skiforbund ut pressemelding om at Petter Northug ikke hadde akseptert tilbudet om kontrakt for kommende sesong. Som en konsekvens av det vil Northug ikke kunne representere Norge i verdenscupen, kommende vinter.

Tirsdag kom Northug selv med sin redegjørelse i en pressemelding.

Onsdag sendte apparatet rundt Northug etter det NRK kjenner til en e-post til Norges skiforbund, der de ber om ny dialog.

– Jeg er kjent med henvendelse. Hvordan skistyret vil forholde seg til det kan jeg ikke svare på. Jeg kan ikke svare på deres vegne, sier generalsekretær Stein Opsal til NRK.

RØSTE, SKOGSTAD OG OPSAL

SKIFORBUNDETS TOPPER: Skipresident Erik Røste, LK-leder Torbjørn Skogstad og generalsekretær Stein Opsal (t.h).

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Han påpeker at langrennskomiteen har ferdigbehandlet saken. Deres mandat var å tilby Northug en tilsvarende avtale som sist vinter. Da Northug verken svarte ja eller nei, tok de det til slutt som et nei. Nå ligger ballen hos skistyret.

– Styret må ta stilling

Skulle det bli en ny dialog mellom partene, starter man på nytt. Tilbudet Northug fikk om en tilsvarende avtale som sist vinter, gjelder nemlig ikke lenger.

– Det var et tilbud fra langrennskomiteen, som har jobbet med dette i tre måneder. De har ikke nådd fram. I øyeblikket står ikke tilbudet ved lag. Skulle det komme en ny henvendelse, må styret ta stilling til det, sier Opsal.

Per i dag har Skiforbundet gjort det klart at det er vedtaket fra sommeren 2014 om at man krever helårsplass på landslaget og at Northug må skrinlegge samarbeidet med Coop, som gjelder - igjen. Dette som en konsekvens av at de anser Northugs «ikke-svar» til landslagsavtalen, som et nei.

Hva er det som må til for at vi skal få se Northug i verdenscupen i vinter?

– Per i dag ser jeg ikke hva som kan løse dette med de kravene Northug har. Det virker fastlåst. De ønsker større kommersiell frihet i konkurransesesongen. Det er helt uakseptabelt. Sier han at han aksepterer fjorårsavtalen, er situasjonen kanskje en annen, sier Opsal.

Avslo videre dialog

Det siste møtet mellom forbundet og Northugs manager Are Sørum Langås fant sted onsdag i forrige uke. Dagen etter sendte han en e-post til medlemmene i langrennskomiteen og skistyret. Der ba Northug om videre dialog for å komme nærmere en felles forståelse av hvor saken står.

Mandag 14. september sendte generalsekretær Stein Opsal i NSF et svar, der han avslo videre dialog. Senere samme dag kom altså pressemeldingen om at Norges skiforbund ikke vil la Northug gå verdenscup kommende vinter.

I pressemeldingen Northug sendte ut tirsdag, fastslo han at han ønsker å gå verdenscup både kommende vinter og de påfølgende sesongene. Det kan han ikke gjøre uten en avtale med Norges skiforbund..

– Verken ja eller nei

– Jeg har verken svart ja eller nei til avtalen jeg er blitt forelagt, skriver Northug i pressemeldingen.

Skiforbundets tolkning er altså at verken ja eller nei, er å betrakte som et nei.

Konfliktens kjerne er som kjent at Northug har et samarbeid med Coop, som er i konkurranse med flere av forbundets sponsorer.

Siste nytt

 • Tap for Norge i EM

  Thomas Ulsrud og co. tapte 7–8 for Skottland i curling-EM tirsdag kveld. Det var 7–7 etter ti omganger, og Skottland sikret seieren etter ekstraomgang.

  Det var Norges andre tap i EM, melder NTB.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Zahids APOEL fikk juling av Real

  Ghayas Zahid spilte hele mesterligaoppgjøret mot Real Madrid da spanjolene vant 6–0 over APOEL tirsdag kveld.

  Karim Benzema (2), Cristiano Ronaldo (2), Luka Modric og Nacho Fernandez scoret målene for Real.

  APTOPIX Germany Soccer Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Tottenham snudde til seier

  Pierre-Emerick Aubameyang ga Borussia Dortmund ledelsen, men Tottenham snudde 0–1 til 2–1 og tok en sterk borteseier tirsdag.

  Harry Kane og Son Heung-min scoret målene for Spurs, som leder gruppe H tre poeng foran Real Madrid.

  FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-BOURNEMOUTH
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal