Hopp til innhold

Norske Warren vil aldri glemme møtet med Messi: – Han bare smilte til meg

Warren Kamanzi (22) har «alltid» hatt Lionel Messi som bakgrunnsbilde på telefonen. Lørdag møttes nordmannen og superstjernen både på og utenfor banen for første gang.

p4v0UW_lS98

VIL ALDRI GLEMME DETTE: Warren Kamanzi har noe å fortelle barnabarna, han stoppet Lionel Messi på en fotballbane.

Foto: Lewis Joly / AP

Han lever guttedrømmen, Warren Kamanzi, som i jula ble solgt fra Tromsø til den franske toppklubben Toulouse.

Lørdag fikk trønderen sin første ligakamp fra start, og det skjedde ikke mot hvem som helst. Gigantene PSG sto på andre banehalvdel, anført av tidenes trolig beste fotballspiller Lionel Messi.

Og for nordmannen gjorde Messi-møtet at dagen ble noe helt spesielt.

– Det betyr utrolig mye for meg at jeg fikk starte den kampen. Jeg tror de fleste vet hvor mye Messi betyr for meg, så det er litt surrealistisk, sier Kamanzi til NRK.

– Idolet mitt i alt

Det endte med 1-2-tap borte mot stjernegalleriet til PSG, men den norske forsvarsspilleren gjorde en fin figur før han ble byttet ut etter en drøy time.

– Hva har Messi betydd og betyr for deg som fotballspiller?

– Han er mitt største idol og har alltid vært det. Jeg har tatt krigen i mange diskusjoner om han, jeg har han som bakgrunnsbilde på telefonen, det har jeg alltid hatt, jeg har tidligere sett så å si alle kampene hans. Han er idolet mitt i alt, forteller Kamanzi.

Han forteller at han ble bergtatt av Messi så tidlig som i syvårsalderen og har vært det siden. Det var særlig spillestilen og fintene som fikk gjorde ham frelst.

– Hvordan var det å tusle ut på samme bane som ham?

– Det var rart. Jeg pleier aldri å se på motstanderne under oppvarming, men for første gang på lenge måtte jeg snu meg og sone ut litt. Jeg så han tok noen avslutninger og satte ballen i krysset, da tenkte jeg bare «ok, greit, han er her».

TyethgvpXqs

Warren Kamanzi (t.v) ga Messi tøff kamp om ballen i denne situasjonen.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

– Messi bare smilte til meg

Litt senere, da lagene sto i tunnelen for å gå ut på banen rett før kamp, oppsto det en situasjon Kamanzi aldri vil glemme.

– Jeg hadde et øyeblikk med ham i tunellen. Jeg kikket mot venstre og la merke til at han plutselig sto ved siden av meg. Han kikket i min retning, men bak meg, og jeg sonet ut og ble stående og stirre litt på ham. Det la han merke til, så da bare smilte han til meg, og jeg smilte tilbake. Det var helt sykt, da ble jeg virkelig klar for kamp, forteller han med et smil.

– Var du i noen dueller med ham ute på banen?

– Ja, han prøvde å gå forbi meg én gang. Han hadde driblet én og skulle rykke forbi meg til venstre, men jeg satte kroppen foran og vant ballen, sier han.

Les også Mener Glimt gambler med enorm stall: – Driver et høyt spill

Grafikk av Bodø/Glimts tropp, med bilde av Kjetil Knutsen ved siden av.

Ville ha Messis drakt – fikk nei

Da kampen var over, startet prosjekt «skaff drakta til Messi».

Men Kamanzi var ikke alene om det målet.

– Kapteinen (Brecht Dejaeghere), som også er enorm Messi-fan, ville også ha drakta. Så vi gikk sammen bort til ham. Vi hadde avtalt at han skulle få den første drakta, og hvis Messi hadde flere å gi bort, skulle jeg få den andre. Vi hilste på Messi, som var snill og hyggelig, men han sa noe og jeg forsto ingenting. Men han pekte mot tribunen, og jeg tolket det som at han skulle gi bort en drakt til noen på tribunen. Jeg sa bare at det var helt greit, så ga vi ham en klem og gikk, forteller han.

Messi la ut bilde

Den surrealistiske dagen fortsatte senere på kvelden da Kamanzi sjekket telefonen og åpnet Instagram.

– Der la Messi ut et bilde av situasjonen der han prøvde å drible meg. Det er fett, det skal jeg ramme inn og henge på veggen, slår han fast.

Messi

Dette bildet la Messi ut på Instagram etter lørdagens kamp. Det betyr mye for Kamanzi.

Foto: Skjermdump / Instagram

Høyrebacken, som har to kamper for det norske U21-landslaget, har tidligere spilt to cupkamper for Toulouse, men dette var den første skikkelige testen for den tidligere eliteseriespilleren.

Nå har han ambisjoner om å spille seg til fast plass på det franske laget som nå ligger på en 12.-plass etter 22 runder.

– Jeg håper det blir mer spilletid de neste kampene. Nå har vi hatt et veldig tett kampprogram, så det har vært gode muligheter for spilletid. Men etter neste uke spiller vi bare én kamp i uka nesten resten av sesongen, og da blir det vanskeligere, for de antatt beste vil være i fysisk form til å spille alt. Jeg må bare gjøre mitt på trening og håpe at det holder.

Les også Nå er det full krise i Liverpool: – Så sint at jeg ikke har ord

VwOxYcK7rhQ

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal