Hopp til innhold

Norske VM-gull og verdensrekord i benkpress

Selma Karoline Matilde Ramberg (21) tok VM-gull i åpen klasse i benkpress med et løft på 114 kilo i Almaty i Kasakhstan lørdag.

Hun stakk av med seieren i sterk konkurranse fra verdenseliten i benkpress, skriver styrkeløftforbundet i en pressemelding. Ramberg er junior, men deltar i åpen klasse i VM.

Ramberg var rangert som nummer en i vektklassen -52 kilo og utklasset konkurrentene. 114 kilo var 14 kilo mer enn sølvvinner Alison Huet fra Frankrike klarte.

Det er også en økning av Rambergs egen verdensrekord, som hun satte i fjor. (NTB)

Siste nytt

 • Kyrgios til sin første Grand Slam-semifinale

  Nick Kyrgios (27) nyter sportslig suksess tross trøbbel utenfor tennisbanen. Australieren vant onsdagens Wimbledon-kvartfinale etter seier i tre strake sett.

  Han danket ut chileneren Cristian Garín med sifrene 6-4, 6-3, 7-6 (7-5). Med det er han klar for sin første Grand Slam-semifinale.

  Avansementet kom dagen etter at Kyrgios' advokat bekreftet at 27-åringen er siktet for å ha mishandlet en tidligere kjæreste. Han må møte i retten hjemme i Australia i august. Kyrgios er kjent for sin utradisjonelle oppførsel på tennisbanen, noe han har vist ved flere anledninger også i årets Wimbledon-utgave.

  På fredag venter duellen om finalebilett. Kyrgios motstander er enda ikke avgjort.

  Nick Kyrgios (27)
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Bodø/Glimt pangstartet Mesterliga-jakten – slo Klaksvik 3-0 etter Bonifaces hattrick

  Victor Boniface var banens gigant i Bodø/Glimts 3-0-seier over Klaksvik i mesterligakvalifiseringen. Returkampen på Færøyene ligger an til å bli en formalitet.

  Med to mål før pause og en straffescoring etter ble Boniface et vellykket valg å ha på topp. Før kampen var det knyttet spenning til om nigerianeren eller Runar Espejord skulle starte.

  Boniface gjorde 1-0 tidlig på Aspmyra. I etterdønningene av en corner vendte han om og styrte inn ballen fra sju-åtte meter. Det kladdet litt for Glimt på den siste tredelen, men det ble uansett ny måljubel etter en halvtime.

  Denne gangen scoret en skliende Boniface på et perfekt innlegg fra Ola Solbakken.

  Samme mann fullførte hattricket et snaut kvarter ut i annen omgang. Fra straffemerket gikk ballen høyt oppe til venstre via metallet. Glimt fikk muligheten etter en færøysk hands på en corner.

  Klaksvik bød aldri Bodø/Glimt på trøbbel. Returoppgjøret spilles neste tirsdag neste uke. Nordlendingene møter enten walisiske The New Saints eller nordirske Linfield i 2. runde av Mesterliga-kvalifiseringen.

  Første runde i kvalifisering til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Klaksvik
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Norge finaleklare i EM: – Utrolig spennende generasjon

  Norges jenter 19 tar seg hele veien til finalen i fotball-EM i Tsjekkia. I semifinalen slår de regjerende mester Frankrike 1-0. Norge er finaleklar i fotballturneringen for første gang siden 2011.

  Lyn-spiller Cathinka Tandbergs innlegg avgjorde kampen. Etter 52 minutter endte avleveringen i mål etter en klønete styring fra Frankrikes midtstopper Éloïse Sévenne.

  NRKs fotballekspert Carl Erik Torp er imponert over den store prestasjonen Norge har levert så langt i Tsjekkia.

  –Dette er et lag med spillere hvor alle spiller i Toppserien og noen er ganske toneangivende. Det er garantert noen som vil spille på den største scenen på landslaget om ikke så lenge. Utrolig spennende generasjon med spillere som vil prege toppserien i mange år og vil også ta steget ut på den internasjonale arenaen.

  –Det er helt fantastisk snuoperasjon de har gjort etter tapet mot Island i vinter der de blir knust, til å nesten ha vært ute av mesterskapet etter tapet mot England. Det vitner om en utrolig sterk mentalitet og god coaching. Det er litt sånn at du ikke skjønner det. Ser vi på de landene som er der og at vi går hele veien er helt fantastisk. Det hadde jeg aldri trodd. Det er veldig imponerende, fortsetter Torp.

  –Det er alltid enkeltspillere som viser seg frem, men fundamentet her er en spirit og en tro internt i gruppa som har vært helt avgjørende. Kampplanen de legger og inngangen til de siste tre kampene har vært helt perfekt.

  Lørdag venter Spania til kamp om EM-tittelen. Tidligere onsdag vant spanjolene 1-0 over Sverige. Finalen blir Norges femte i et europamesterskap på J19-nivå.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste