Hopp til innhold

Norske stjerner på benken mot Italia

Både Ada Hegerberg, Frida Maanum og kaptein Maren Mjelde starter på benken i EM-kvalifiseringskampen mot Italia i kveld. Norge stiller ellers med følgende lag:

Cecilie Fiskerstrand i mål. Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Thea Bjelde og Mathilde Harviken utgjør forsvaret. Ingrid Syrstad Engen, Vilde Bøe Risa og Guro Reiten starter på midtbanen, mens Caroline Graham Hansen, Celin Bizet og Sophie Roman Haug starter i angrep.

Ada Hegerberg har hatt skadeutfordringer de siste månedene og har kun spilt 24 minutter siden mars. 14 av de minuttene var i mesterligafinalen, der Barcelona vant 2-0 mot Hegerbergs Lyon.

Norge har tre poeng etter to kamper i sin EM-kvalifiseringsgruppe. De norske kvinnene vant 4-0 i første kamp mot Finland. I andre kamp mot Nederland tapte landslaget 1-0. Kveldens kamp mot Italia er derfor viktig for å henge med i kampen om å komme seg til Europamesterskapet i Sveits i 2025.

Kampen kan du se på NRK fra klokken 17:45, eller følge live på nrk.no.

Damelandslaget i fotball
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Siste nytt

 • Ruud og Nadal herjet seg til seier i Sverige

  Casper Ruud og Rafael Nadal spiller denne uken sammen i tennisturneringen i svenske Båstad, og de fikk en best mulig start på turneringen.

  I deres første runde i doubleturneringen tok de seg videre etter å ha slått argentinske/meksikanske Anderozzi/Reyes-Varela komfortabelt 6-1 og 6-4.

  – Det er en ære å spille med en god venn og fantastisk spiller. Det var en god kamp og vi spilte veldig bra til å være første gang sammen, sier Nadal etter kampen.

  Ruud selv kom med et frekt stikk mot sin lagkamerat.

  – Det var en god kamp. Jeg er vant med regn sammenligninget med Nadal. Han begynner å bli gammel, så jeg er usikker på hvordan han håndterer disse avbrytelsene, sa Ruud og fikk publikum til å bryte ut i latter.

  For det ble en oppstykket oppgjør for stjerneduoen. Først ble kampen utsatt rundt en time på grunn av regnvær, før den igjen ble avbrutt i cirka 15 minutter midt i det andre settet.

  I forkant av turneringen sa Ruud at han ikke klarte å si nei da han fikk en henvendelse fra Nadal.

  Begge skal også delta i singleturneringen. Nadal har fått en invitasjon til turneringen etter som han i utgangspunktet ikke er godt nok rangert.

  Nadal skal spille double sammen med Carlos Alcaraz i OL og bruker dermed Båstad som en del av oppvarmingen.

  Ruud vant single-turneringen i Båstad i 2021. I fjor tapte han finalen.

  Tennis, ATP 250, Nordea Open, Day 1
  Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN
 • Ruud og Nadal storspiller - kampen avbrutt av regn

  Casper Ruud og Rafael Nadal ledet 6-1, 3-3, i tennisturneringen i svenske Båstad, da kampen ble avbrutt på grunn av regn. Kampen er foreløpig planlagt med ny oppstart klokken 15:45.

  Stjerneparet kom i gang rundt en time senere enn planlagt, også det grunnet regnvær.

  De møter argentinske/meksikanske Anderozzi/Reyes-Varela i den første runden i grusturneringen.

  Casper Ruud og Rafael nadal på vei inn på banen
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • 6500 billetter solgt før skjebnekamp

  Norge møter Nederland tirsdag i den siste kampen i EM-kvalifiseringen – denne gangen med hjemmebane i Bergen.

  Allerede et døgn før skjebnekampen er det solgt 6500 billetter på Brann Stadion.

  – Jeg er kjempefornøyd med det. Jeg vil at publikummet skal være høylytte og støtte oss fra første til siste spark på ballen, sier landslagstrener Gemma Grainger til NRK, og legger til:

  – Jo flere supportere, jo bedre er det for laget.

  Da Norge tok imot Italia på Ullevaal i slutten av mai, var det solgt 10.000 billetter. Nå ligger det an til nok en fotballfest på eget gress.

  Norge møtte Finland på bortebane 12. juli. Da glapp seieren åtte minutter på overtid og kampen endte 1–1. Det gjør fredagens kamp enda viktigere sett med norske øyne.

  Norge ligger nå på en andreplass i gruppa, og med tap på tirsdag vil de dette ned en plass på tabellen. Da blir det ikke direkte EM-plass, men heller omspill.

  Football, UEFA Women's Euro Qualifier, Finland - Norway
  Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal