Blodig Thanderz vant på hjemmebane: – Jeg så absolutt ingenting

Norsk-spanske Katharina Thanderz vant kampen om WBC-tittelen mot Danila Ramos i Ekeberghallen natt til søndag. Det ble imidlertid en blodig affære for Cecilia Brækhus' mulige arvtaker.

Profesjonell boksing: Capital Showdown i Ekeberghallen

FOSSBLØDDE: Katharina Thanderz fossblødde etter at hun fikk et kutt i panna i tiende og siste runde. Likevel klarte den norskspanske 31-åringen å vinne matchen på hjemmebane.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det ble en knepen seier for Katharina Thanderz i kampen om WBCs interim VM-belte i super fjærvekt. Brasilianeren Danila Ramos var offensiv og gikk ut i høyt tempo allerede fra første runde. Thanderz plukket sine treffere i større grad utover i kampen på hjemmebane i Oslo.

I 10 og siste runde fikk Ramos poengtrekk av kamplederen for en skalling som åpnet et kutt hos Thanderz. Blodet fosset nedover ansiktet på den norskspanske 31-åringen.

– Krig

Likevel klarte hun å styre inn til seier på hjemmebane. To av de tre poengdommerne scoret kampen til fordel for Thanderz, med 96-93 og 97-93. Med WBC interim-tittelen er hun nå et steg nærmere en VM-kamp.

– Det ble en krig fra start til slutt. Men jeg kom for å vinne, og jeg er veldig glad for at jeg klarte dette til slutt, sa Thanderz etter kampen ifølge Aftenposten.

– Jeg så absolutt ingenting med alt blodet i ansiktet. Men det var siste runde, så jeg måtte bare gi alt, sier Thanderz videre.

o76f1xz_fjQ

JUBLET TIL SLUTT: Thanderz vant relativt klar på poeng mot brasilianske Danila Ramos lørdag kveld.

Foto: Håkon Mosvold Larsen

En slags VM-tittel

Kampen var et oppgjør om det som kalles en «interim VM-tittel» i forbundet WBC (World Boxing Council). Det er ikke den ekte VM-tittelen, men en tittel som kan ta vinneren et viktig steg i retning et ekte VM-belte.

– Det er på en måte en kvalifiseringskamp, man blir automatisk offisiell utfordrer til verdensmesteren, sa Thanderz til NRK før lørdagens kamp.

Verdensmesteren i super fjærvekt i WBC er finske Eva Wahlstrøm.

– Jeg er ikke så opptatt av VM-titler. Jeg vil bli verdensmester, men det viktigste av alt er å få muligheten til å møte de beste bokserne i verden. Det er et av de største målene mine, sier Thanderz til NRK.

Inspirert av Cecilia Brækhus

Det kryr av tittelbelter i profesjonell boksing. Bare en eneste utøver er såkalt «undisputed», og det er Cecilia Brækhus. Hun har alle beltene som er verdt noe i sin vektklasse. Og hun er inspirasjon for Thanderz.

Katharina Thanderz og Danila Ramos.

TITTELKAMP: Katharina Thanderz og Danila Ramos før lørdagens kamp i Ekeberghallen i Oslo.

Foto: KGZ Fougstedt

– Cecilia Brækhus har åpnet mange dører. Det er jo takket være henne vi kan bokse her i Oslo.

Ikke bare var det Cecilia Brækhus som fikk gjennom at profesjonell boksing igjen ble tillatt i Norge i 2016. Brækhus betyr noe også på det personlige planet for Thanderz.

Cecilia Braekhus vs Aleksandra Madgziak-Lopes

FORBILDE: Cecilia Brækhus er den eneste kvinnelige bokseren som er «undisputed», noe som betyr at hun har alle beltene som er verdt noe i sin vektklasse.

Foto: Danny Moloshok / NTB scanpix

– Det å ha sånne forbilder er utrolig viktig. Den personen hun er, som smiler og snakker med media og som folk liker, det gir kanskje folk et bedre inntrykk av oss boksere, sier hun til NRK.

 • Det ble norsk storeslem i Ekeberghallen lørdag kveld med seire til både Kent Erik Baadstad, Bernard Torres, Alexander Hagen, Kevin Melhus og Kai Robin Havnaa.

Siste nytt

 • Kamp avbroten etter stygge tilrop

  2. divisjonskampen i Spania mellom Rayo Vallecano og Albacete blei avbroten ved pause på grunn av stygge tilrop frå publikum til Albacetes ukrainske spelar Roman Zozulia (biletet).

  Begge laga bad i pausen dommaren bryte av kampen.

  Zozulia spela nokre kampar for Rayo i 2017. Då ville nokre av fansen også ha han bort frå klubben på grunn av det dei meinte var høgre-ekstreme synspunkt, noko han sjølv avviste.

  Roman Zozulia
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal